سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
دردی در آغوش درد
همین جمعه بود که از قلم و اتاق تنگ و تاریک خود چند ساعتی بیرون زدم تا که هوایی عوض کنم. برخلاف آداب و رسوم اجتماعی مردم که روزهای پنج شنبه از اموات یادی می کنند، من اغلب روزها جمعه با روح اموات خلوت می کنم و رازهای نهفته خود را با آنها آشکار می سازم. ابتدا برخورد من بایک پیرمرد سطل به دستی بود که با آن سر درد و دل را بازکردم، اما چیزی دستگیرم نشد.
ناگه چشمم به یک جوان ۲۵ ساله افتاد که در کنار قبری مشغول به مطالعه ی روزنامه بود. باخود گفتم این همانی است که من می خواستم. به نزد آن رفتم و با سلام و مصاحفه در کنار آن نشستم. اما از قیافه و روحیه آن فهمیدم که خیلی حرفها را در خود نگه داشته و به نظر هم نمی آمد که به این آسانی بیرون بریزد.
خلاصه با روزنامه ای که در دستش بود سر صبحت را در آوردم و از او پرسیدم: جوان انگاری که خیلی علاقه به روزنامه داری؟
در جواب گفت: ای بابا توهم یه جورایی دلت خوشه. من فقط قسمت حوادث روزنامه را می خوانم و آن هم به خاطر پرکردن دردهایم و وقت های بیکاری است. بالاخره هرکاری کردم که بتوانم ایشان را از آن تنهایی و ناامیدی جدا کنم، نتیجه ندادف با سماجت زیادی که به خرج دادم،چند دقیقه قبل از بلندشدن و خداحافظی با آن توانستم که آن را با هزار مکانات به حرف بیاورم تا که بخشی از مشکلات را بازگو کند.
او می گفت: همه درد دارند و در رنج خلق شده اند و نه برای رنج. ولی من برای رنج خلق شده ام.
چه جوری بگم: رنج همیشه با من بوده و هست.
گفتم چه جوری؟
گفت: من دو رنج دارم. یکی رنج فقر و بیکاری و دیگری رنج مریضی ای است که سالها عذابم می دهد. من که خیلی دوست داشتم که بیشتر در این مورد توضیح بدهد.
گفتم: جوان میشه بیشتر ما راتوجیه کنید؟
گفت: بله. منظورم اینه که من از یک خانواده ی ضعیف به دنیا آمده ام و وظیفه من این است که بیشتر کارکنم تا که بخور و نمیری را به قول معروف برای زنده ماندن پیدا شود و اگر یک روز کارنکنم مساوی است با اینکه آن روز دیگر به بیانی لقمه ای نان سرسفره نیست. خوب البته من جوان هستم و پر انرژی و کارنیز جوهر مرد است. اما رنج مریضی مرا از کارکردن بدجوری بازداشته است. گفتم چه طور؟ که درجواب گفت: من مدت ۱۵ سال است که مریض هستم و متاسفانه تاکنون هم درد مرا هیچ دکتری تشخیص و درمان نکرده است. مریضی من سرگیجه قی کردن (استفراغ) است. به طوری که هرچی می خورم فوری بالا می آورم و از این ها مهم تر و پردردتر درد مداومی است که همیشه همراه من است، به نحوی که ساعتی خواب راحت، آرزوی همیشه من بوده و هست.
او می گفت: من با این حال ناامید نیستم، ولی امیدهم از این مشکل یه جورایی وامانده است. ای کاش رها می شدم. خوب، خوب می دانید که« هر کسی به خویشتن بیناتر است» و هیچ کسی هم تاکنون درد درمان خودنبوده است و متاسفانه درد من دردی در آغوش درد است و مداوای آن نیز بسیار مشکل و سخت. من که قصد امید دادن به این جوان را داشتم، اما دوتا درس برای همیشه از آن گرفتم. یکی اینکه سلامتی را خوب فهمیدم که بزرگترین نعمت است و دیگر به یاد ناشکری خودم و خیلی از افراد جامعه افتادم که با اینکه خیلی چیزها را داریم، اما هرگز قدرشناس نیستیم.
پس نتیجه می گیریم که اگر سلامتی باشد، همه چیز هست و اگر نباشد با هیچ چیز نمی توان آن را عوض کرد و به بیانی هیچ چیزی هم نمی تواند باشد.انتخاب از کتاب چشمه ای از سرچشمه از همین فلم
عابدین پاپی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست