جمعه, ۲۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 17 May, 2024
مجله ویستا

بیژن چگونه بیژن شد


بیژن چگونه بیژن شد

داستان موفقیت بیژن پاکزاد در یک نگاه

بیژن پاکزاد متولد ۱۳۲۳ در تهران و فرزند کارخانه‌دار ثروتمندی بود که او را برای تحصیل به سوئیس و ایتالیا فرستاد. بیژن در آنجا طراحی خواند و پس از اتمام تحصیل، ۷ سال پوشاک مردانه طراحی کرد...

او بعد از اینکه به لس‌آنجلس رفت، اولین بوتیک خود را باز کرد و خیلی زود آن را در جواهرات و عطر و لباس‌های اسپورت هم توسعه داد و به یک میلیونر تبدیل شد. او در سن ۷۱سالگی در مرکز درمانی سیدارز سینای لس‌آنجلس درگذشت و علت فوتش سکته اعلام شد. در ادامه نگاهی داشته‌ایم به سال‌هایی که گذرانده و طی آنها برای افراد مشهوری چون سران کشورها، ستاره‌های فیلم و تجار ثروتمند لباس طراحی کرده است.

پاکزاد اولین بوتیک انحصاری خود را در سال ۱۹۷۶ در بورلی هیلز «رودا درایو» افتتاح کرد. در آن زمان فقط یک ایستگاه پمپ‌بنزین و چند مغازه لباس‌فروشی در این خیابان وجود داشت. پاکزاد با طراحی لباس برای افراد قدرتمند تاثیر زیادی روی دنیای مد گذاشت. از روز اولی که او شروع به کار کرد، فقط با قرار ملاقات قبلی افراد را در سالن مجللش می‌پذیرفت در حالی که تا قبل از او فقط پزشکان و وکلا افراد را با قرار ملاقات قبلی می‌پذیرفتند. او همیشه بهترین و زیباترین لباس‌ها را برای مشتری‌هایش طراحی می‌کرد.

از ثروتمندترین و قدرتمندترین افراد در فهرست مشتری‌های بیژن می‌توان به باراک اوباما، رونالد ریگان، بیل کلینتون و تاجر بزرگ دونالد ترامپ و از طراحان معروف جورجیو آرمانی و اسکار دی‌‌لا رنتا و جک نیکلسون و آل‌پاچینو و تام‌کروز بازیگران مشهور اشاره کرد. به گفته دوستانش، او یکی از خلاق‌ترین و مبتکرترین طراحان بود.

سال ۱۹۸۷ او اولین عطر خود را ارائه داد که برای سوپراستار سابق NBA، مایکل جردن طراحی شده بود. توسعه عطرها هم با موفقیت روبرو شد. او همچنین به‌تازگی به رولز رویس و بوگاتی پیوسته بود و ماشین‌های مجلل این دو کمپانی را بیش از پیش مجلل کرد.

پاکزاد عاشق ماشین‌ها بود و تجملات را دوست داشت. از نگاه او، همه‌چیز باید کامل و زیبا می‌شد.

بیژن با این نگاه خود، زندگی تجملاتی را بین مشتری‌ها و خیلی از افراد ترویج کرد. بوتیک او «روداُ درایو» در برولی هیلز یکی از گران‌قیمت‌ترین مغازه‌ها در سراسر جهان است. او با آگهی‌های تبلیغاتی شروع کرد. با ظاهر شدن روی بیلبوردها یا روی جلد مجله‌های مشهور در کنار ستاره‌های معروفی که مشتری‌اش بودند، مثل مایکل جردن.

او شعارهایی را در مورد لباس‌هایش منتشر می‌کرد: «گرانبهاترین پوشاک مردانه در جهان» و ادعا داشت طراح لباس ۳۶ نفر از سران کشورهای مختلف بوده و البته قسم خورده بود که اسم آنها را نبرد (به جز کلینتون، بوش پدر و پسر و اوباما).

مغازه‌اش در بورلی‌هیلز به وسیله خود او طراحی شده بود؛ طراحی‌ای بسیار تجملاتی و گران‌قیمت. او مغازه‌اش را با پوششی از جنس موی شتر بی‌کوهان آمریکایی به ارزش ۱۵ هزار دلار و چادرشبی از موی یک جونده صحرایی به اسم چینچیلا به ارزش ۱۲۰هزار دلار پوشاند و تزئینات داخلی را از جنس پوست کروکودیل به ارزش ۶۵ هزار دلار، دکورها با فرش‌های ایرانی به ارزش ۵۰۰ هزار دلار، پله‌ها از آلیاژ برنج و شیشه‌های شفاف به ارزش ۴۰۰ هزار دلار طراحی کرد.

لوستر مغازه ۷۵ هزار دلار قیمت داشت. دیوارها با رنگ زرد همرنگ آفتاب که از نشانه‌های خاص بیژن بود، رنگ شدند. برای طراحی مغازه دومش که در سال ۱۹۸۴در خیابان پانزدهم نیویورک افتتاح کرد، ۱۰ میلیون دلار هزینه شد.

بیژن به طراحی جواهرآلات و عطرهایش هم معروف بود. هر شش اونس از عطرهایش ۱۵۰۰ دلار قیمت داشت. محصولات اصلی و پرفروش در شیشه‌هایی شبیه شیرینی دونات قابل تشخیص هستند اما تخصص اصلی او، لباس‌های باکیفیت و گرانبها بود.

طرح‌های پاکزاد قابل مقایسه با لوکس‌ترین طرح‌های دیگر طراحان بود و در زمره گران‌ترین لباس‌ها قرار می‌گرفت. هنوز نام بیژن به یادآورنده خاویار و قایق‌های تفریحی تجملاتی است. سال ۱۹۸۲ یک کالیبر ۳۸ کلت اتوماتیک با تکه‌هایی از طلای ۲۴ عیار برای یکی از مشتری‌هایش طراحی کرد که ارزش آن ۱۰هزار دلار بود.

او در وب‌سایت خود ویدئویی را به نمایش گذاشته که در آن می‌گوید: «من برای طراحی گران‌ترین لباس‌ها در جهان به دنیا آمده‌ام» و با صداقتی همراه با ناراحتی اعتراف می‌کند: «و به خاطر آن متاسفم.»

سال گذشته رولز رویس اعلام کرد که بیژن در طراحی کوپه یک میلیون دلاری با آنها همکاری کرده است. پاکزاد که خود به اتومبیل علاقه زیادی داشت در پارکینگ معروفش ۲۳ ماشین داشت؛ رولزرویس زرد، بنتالی زرد، فراری زرد، یک آستون ماریتن مایک BMW، یک کادیلاک و...

اما وی در پایان مانند همه موجودات دار فانی را وداع گفت. هنوز مشخص نیست او چه مقدار در فعالیت‌های بشردوستانه، خیریه و کمک به محرومین و بیماران مشارکت داشته است!

سمیرا امین