یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
لوزه برداری در خوانندگان
من یک خواننده فولکلوریک هستم که ترانه های لری می خوانم راجع به آواز خوش من تعریف و تمجید فراوانی آورده اند که اگر خود گویم حمل بر خودستایی خواهد شد در صدا و سیما و در جشن ها فعالیت هنری دارم. از تکرر گلو درد و تب وا زده ام پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی لوزه مرا درشت و حفره دار توصیف کرده اند و بعضا پیشنهاد جراحی آن را داده اند. من مرددم چون اگر لوزه های مرا بردارند نگران آنم که صدای خود یعنی هنر خود را که تمام زندگی من بدان وابسته است از دست بدهم دوست دارم نظرتان را جویا شوم.
من نیز به نوبه خود به شما تبریک می گویم که از اینکه هنرمند خوش الحانی هستید. اما هنرمند عزیز، انسان لوزه هایشان آواز نمی خواند و شما آواز خوش خود را مرهون حنجره طلا یی تان هستید. با این وصف لوزه برداری برایتان توصیه نمی شود زیرا که آوا در معابر و ماخذ و حفرات گلو و دهان و بینی طنین می اندازد و روزنانس یا تشدید پیدا می کند. آواز خوش تان در شرایط موجود یعنی با همان بینی با تمام اعوجاجی که ممکن است داشته باشد شکل گرفته است و با همین گلو با این لوزه ها و ساختارهایی که غیر طبیعی می نماید هویت پیدا کرده و از شما خواننده ای محبوب ساخته است. نه تنها لوزه برداری بلکه هرعمل دیگری که به گونه ای ساختمان موجود غیر طبیعی را حتی در جهت و به نفع طبیعی شدن بر هم بزند و چنانچه این تغییر فیزیک اصلاح طبیعی تلقی شود سبب تغییر تون ورزونانس صدایی می گردد که در شما هم اکنون ایده آل است زان پس بدین معنی نخواهد بود. از همین رو بعضی از مراجع لوزه برداری را در خوانندگان یک ممنوعیت نسبی محسوب می کنند. البته من شخصا خواننده ای را عمل نکرده ام ولی دیده ام که دیگران عمل های گوش و حلق و بینی را انجام داده اند و به ویژه آنکه لوزه های آنها را برداشته اند موجب کناره گیری خواننده از خوانندگی شده اند. لوزه برداری در آدم های معمولی بدون هنر صوتی گاه موجب تغییر در کیفیت صدا می شود و سبب گلا یه و شکایت می گردد صدای هنری که جایگاه خود را خواهد داشت از سوی دیگرشما فرموده اید تکرر گلو درد دارید و تب، چنین عوامل نیز از ضرورت های اجتناب ناپذیر و حتی لوزه برداری نیست بلکه یک ضرورت نسبی است. اگر شما ضرورت مطلق برای یک عمل پیدا کنید آنگاه این ضرورت زندگانی شما را که شامل همان کارحرفه ای و هنری تان نیز می شود از اساس تهدید خواهد کرد و شما چاره ای ندارید که بدان تن در دهید ولی در مورد عمل لوزه برداری چنین نیست و تصور و برداشت شما نیز درست نمی باشد. می توان عفونت مزمن لوزه هایتان را تحت مراقبت قرار داد.
چنین اقدامی را می توان در شرایط مکانیکی و انسدادی دیگر بینی و گلو که قابل تحمل است ملحوظ داشت با تمام این اوصاف شکستن صدا و تغییر صدا در وضعیت بدتر یک احتمال است. ممکن است شما تحت عمل لوزه برداری قرار بگیرید و صدایتان تغییری هم پیدا نکند یا شاید بهتر از این هم بشود ولی تصور اینکه صدایتان بدتر شود هم برای شما و هم برای پزشک معالج نگران کننده است.
من با خواننده هایی که صدای خود را از دست داده اند گفت و گو کرده ام آنها گفته اند با علم به اینکه این احتمال را پیش بینی کرده اند زیر بار عمل رفته اند. آنها دیگر نخواهند توانست بخوانند ولی از اینکه از این وضعیت نامطلوب دائمی رنج می برده اند، خلا ص شدند احساس رضایت می کردند. این موضوع فقط برای خوانندگان صدق نمی کند ما با ورزشکارانی که برای اصلاح لا له گوش گل کلمی (گوش کشتی گیران) و بینی زین شکل ( بینی مشت زنان) مراجعه می کنند، طی می کنیم که آنها باید ورزش مسبب این عارضه را ببوسند وکنار بگذارند. تصمیم با آنهاست و لاجرم تصمیم با شماست. اما من به عنوان یک جراح گوش وحلق و بینی آنطور که شما خوانندگی را در ارتباط با زندگی تان مرتبط داشته اید لوزه برداری را برای شما پیشنهاد نخواهم کرد یا دست کم خود حاضر نخواهم بود چنین عملی را در نزدتان تقبل کنم.
نویسنده : دکتر عبدالحمید حسین نیا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست