چهارشنبه, ۱۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 8 May, 2024
مجله ویستا

مونتاژ سیستم


مونتاژ سیستم

مادربرد یكی از اجزای اساسی و پایه ای برای كامپیوتر به حساب می آید در حقیقت مادربرد مكانی است كه سایر وسایل موجود در كامپیوتر به آن متصل می شوند

● مادربرد:

مادربرد یكی از اجزای اساسی و پایه‌ای برای كامپیوتر به حساب می‌آید. در حقیقت مادربرد مكانی است كه سایر وسایل موجود در كامپیوتر به آن متصل می‌شوند. گاهی این اتصال به صورت مستقیم و گاهی به صورت غیرمستقیم یعنی با استفاده از كابل است. اجزایی چون CPU، حافظه، درایو هارد، درایوهای نوری و سایر اجزای صوتی و تصویری دیگر همه از طریق مادربرد با یكدیگر ارتباط برقرار می‌نمایند.

مادربردی كه انتخاب می‌كنید درباره‌ی نوع بعضی از اجزای دیگری كه باید تهیه نمایید تصمیم می‌گیرد. برای مثال یك مادربرد یا از پردازشگر اینتل و یا از پردازشگر AMD پشتیبانی می‌كند. یعنی نمی‌توان مادربردی تهیه كرد كه از هر دو پردازشگر پشتیبانی نماید. همچنین هر مادربردی با نوع خاصی از RAM مانند SDRAM، DDR-SDRAM و یا Rambus RAM سازگار است.

بعضی از مادربردها‌ از تراشه‌های صوتی- تصویری مجتمع استفاده می‌كنند. در چنین مادربردهایی نمی‌توان این تراشه‌ها را به صورت جداگانه‌ به كار برد. در بعضی از مادربردها اتصال LAN به صورت تعبیه شده وجود دارد لذا در این گونه مادربردها برای اتصال مودمی با پهنای باند بالا دیگر نیازی به تهیه‌ی یك كارت رابط شبكه(NIC) جداگانه نیست. مطمئناً اگر چنین اجزایی در خود مادربرد تعبیه نشده باشد ناچارید خودتان آنها را تهیه كنید.

با وجود آنكه مادربرد برای سیستم نقش حیاتی دارد؛ اما قیمت آن چندان بالا نیست. معمولاً قیمت مادربردها بین ۸۰ تا ۱۶۰ هزار تومان است. از جمله شركت‌های شناخته شده‌ای كه تولیدكننده‌ی مادربرد هستند می‌توان به اینتل، ASUSTeK، ABIT، SOYO و Gigabyte اشاره كرد.

● CPU:

این قطعه نیز یكی از اجزای حیاتی سیستم به شمار می‌رود و شاید مهمترین آنها باشد. CPU تمام عملیاتی كه در كامپیوتر انجام می‌شود (از محاسبه‌ی اعداد گرفته تا پردازش داده‌های درایو هارد و حافظه) را كنترل می‌كند. هرچه CPU سریع‌تر باشد كامپیوتر از قدرت پردازش بهتری برخوردار خواهد بود.

CPUی كه شما تهیه می‌كنید ممكن است متعلق به شركت اینتل و یا AMD باشد، هر یك از این شركت‌ها چندین نوع CPU تولید می‌كنند كه دارای سرعت‌های متفاوتی هستند. بعضی از CPUها دارای حرارت‌گیر و فن نیز می‌باشند. این اجزا برای خنك نگه‌داشتن CPU همراه آن عرضه می‌شود اما در مدل‌های قدیمی‌تر باید فن و حرارت‌گیر به‌طور جداگانه تهیه می‌شد. قبل از هر چیز از سازگار بودن CPU با مادربردی كه خریداری نموده‌اید مطمئن شوید. برای مثال یك مادربرد ممكن است از پردازشگر پنتیوم ۴ (محصول اینتل) كه ۷/۱ گیگاهرتز سرعت دارد پشتیبانی كند اما از یك پردازشگر Celeron (محصول اینتل) كه یك گیگاهرتز سرعت دارد پشتیبانی نكند.

همانطور كه انتظار می‌رود هرچه یك پردازشگر سریع‌تر باشد قیمت آن بالاتر خواهد بود. در حال حاضر قیمت پردازشگرها بین ۸۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است.

حرارت‌گیر و فن: داشتن این دو قطعه‌ی سخت‌افزاری برای بقای كامپیوتر لازم و ضروری است. اگر CPUتان دارای فن و حرارت‌گیر نیست حتماً این اجزا را برای آن تهیه كنید؛ چون گرمای زیاد باعث خرابی CPU می‌شود. اما یك حرارت‌گیر و فن خوب می‌تواند گرما را از مغز كامپیوتر (CPU) بیرون كشیده و آن را خنك كند. تولیدكننده‌های مختلفی فن‌ها و حرارت‌گیرهای جداگانه عرضه می‌كنند كه از جمله‌ی آنها می‌توان به Thermaltake، Antec و Cooler Master اشاره كرد. این قطعات نسبتاً ارزان هستند و قیمت آنها بین ۱۲ تا ۲۰ هزار تومان است.

● RAM :

RAM كامپیوتر را می‌توان اتاق انتظار فایل‌ها و برنامه‌های كاربردیی كه در كامپیوتر اجرا می‌شوند به حساب آورد. برای CPU دسترسی به داده‌های موجود در RAM آسان‌تر از دسترسی به داده‌های موجود بر روی درایوهارد و یا درایو نوری است. هرچه RAM بیشتری داشته باشید، كامپیوتر می‌تواند داده‌ی بیشتری را در آن ذخیره كند و همین موجب می‌شود سرعت دسترسی به داده‌ها افزایش یافته و عملكرد سیستم بهتر شود.

سیستم‌های امروزی حداقل به ۱۲۸ مگابایت RAM نیاز دارند. كاربران حرفه‌ای كه از سیستم‌های قوی‌تر استفاده می‌كنند دارای ۲۵۶ تا ۵۱۲ مگابایت RAM هستند. در بازار چندین نوع RAM وجود دارد اما مادربردی كه خریداری می‌كنید درباره‌ی نوع RAMتان تصمیم می‌گیرد. از میان RAMهای موجود در بازار سه نوع عمده‌ی آن SDRAM، DDR-SDRAM و Rambus RAM می‌باشند. Rambus RAM از DDR-SDRAM سریع‌تر بوده و DDR-SDRAM نیز از SDRAM سریع‌تر می‌باشد. Rambus RAM به علت گران بودن از طرفداران كمتری برخوردار است.

تعداد شركت‌هایی كه به فروش RAM می‌پردازند كم نیست اما از بین آنها می‌توان به Crucial Technology، Viking Components، PNY Technologies و Kingston Technology اشاره كرد.

قیمت RAM همواره یك روند نزولی داشته است اما چندی پیش ناگهان قیمت آن افزایش یافت. در حال حاضر ۱۲۸ مگابایت RAM از نوع SDRAM را می‌توان حدود ۲۴ هزار تومان تهیه كرد.

Case و منبع تغذیه: تمام اجزای خریداری شده در فضایی به نام Case قرار می‌گیرند. اكثر Caseها به رنگ بژ هستند اما Caseهایی نیز وجود دارند كه رنگ‌های متفاوتی داشته باشند.

البته در بازار Caseهایی با بدنه‌های كاملاً آلومینیومی هم پیدا می‌شود. هنگام خرید Case توجه به چند مورد مهم‌تر از زیبایی ظاهری آن است. این موارد عبارتند از وجود منبع تغذیه و برخورداری از جای كافی برای درگاه‌ها و كارت‌هایی كه بر روی مادربرد نصب می‌شوند. اكثر Caseها دارای یك منبع تغذیه‌ی ۳۵۰ وات و یا ۲۵۰ وات هستند. در چنین Caseهایی شما از خرید منبع تغذیه راحت هستید.

یك منبع تغذیه‌ی ۲۵۰ واتی انتخاب خوبی برای مرورگران وب و كاربران اداری است. اما كاربران محصولات چندرسانه‌ای كه قصد دارند اجزای بیشتری را به سیستم‌شان بیافزایند می‌توانند از یك منبع تغذیه‌ی ۳۵۰واتی استفاده كنند. یك Case معمولی كه دارای منبع تغذیه است حدود ۴۰ هزار تومان قیمت دارد اما Caseهای كاملاً آلومینیومی گران‌تر هستند. برای مثال یك Case آلومینیومی بدون منبع تغذیه را می‌توان به قیمت ۲۰۰ هزار تومان تهیه نمود. قیمت یك منبع تغذیه‌ی۲۵۰ واتی ۲۴ هزار تومان است در حالی كه منبع تغذیه‌های ۳۵۰ واتی حدود ۶۰هزار تومان هستند. شركت Enermax نیز در تولید منبع تغذیه‌های با كیفیت از سابقه‌ی خوبی برخوردار است.

● فضای ذخیره‌سازی

پس از آن كه اجزای مهم را برای سیستم‌تان تهیه كردید اكنون نوبت به تهیه‌ی وسایلی می‌رسد كه برای مدتی طولانی باید از داده‌ها و برنامه‌های نصب شده بر روی سیستم نگهداری كنند.

▪ درایوهارد:

درایوهارد مكانی است كه سیستم تمام ۱ها و ۰هایی كه برنامه‌های كاربردی را تشكیل می‌دهند، اسنادی كه شما ایجاد كرده و استفاده می‌نمایید، فایل‌های چندرسانه‌ای و … را در آنجا ذخیره می‌كند.

امروزه دیگر ۲۰ گیگابایت تا ۱۲۰ گیگابایت یك ظرفیت رایج برای درایوهای دیسك‌سخت به حساب می‌آید. اگر قرار است فایل‌های صوتی، تصویری و بازی بسیاری را بر روی هاردتان ذخیره نمایید در آن صورت به درایوی حداقل با ۸۰ گیگابایت ظرفیت نیاز دارید. اما اگر می‌خواهید از كامپیوترشخصی‌تان برای كارهای روزمره‌ی خانگی یا اداری، مرور وب و دریافت و ارسال E-mail استفاده كنید در آن صورت یك درایو ۲۰ گیگابایتی می‌تواند كافی باشد.

هنگام خرید درایوهارد علاوه بر ظرفیت آن به سرعت نیز كه یك عامل تعیین كننده به شمار می‌رود دقت كنید. سرعت درایو دیسك ‌سخت برحسب RPM (چرخش در دقیقه) محاسبه می‌شود. هرچه RPM درایوی بالاتر باشد آن درایو از سرعت بیشتری نیز برخوردار است یعنی كامپیوتر می‌تواند اطلاعات موجود بر روی درایو را زودتر پیدا كند. اگر می‌خواهید درایوی كه RPM آن خوب بوده و در مقایسه با درایوهای دیگر قیمت مناسبتری دارد را تهیه نمایید به شما پیشنهاد می‌كنیم یك درایو rpm۵۴۰۰ را انتخاب كنید.

اما اگر قیمت درایو برایتان مهم نیست در آن صورت یك درایو rpm۷۲۰۰ می‌تواند شما را راضی نگه دارد. شركت‌های Maxtor،Western Digital و Seagate در زمینه‌ی تولید درایوهارد از سابقه‌ی خوبی برخوردار هستند. متوسط قیمت یك درایو در حال حاضر بین ۴۸ تا ۱۶۰ هزار تومان است.

▪ درایو نوری:

هر كامپیوتری حداقل باید یك درایو نوری داشته باشد. از جمله‌ی این درایوها می‌توان به CD-ROM،CD-RW، DVD-ROM یا DVD+RW اشاره كرد. درایوهای DVD-ROM می‌توانند CD،DVD و فیلم‌های DVD را بخوانند. درایوهای DVD-ROM از درایوهای CD-ROM گران‌تر هستند اما كاربرانی كه با آنها كاركرده‌اند می‌دانند كه این درایوها ارزش پولی كه بابت آنها پرداخت می‌شود را دارند. (قیمت یك درایو DVD-ROM بین ۴۰ تا ۸۰ هزار تومان است.) درایوهای CD-RW یا DVD+RW می‌توانند داده‌ها را بر روی دیسك ضبط كنند.

با استفاده از این درایوها می‌توان CD صوتی ایجاد كرده، فایل‌های داده‌ای و یا تصویری را بر روی یك CD-R یا CD-RW ذخیره نمود. یك درایو DVD+RW می‌تواند تمام وظایف یك درایو CD-RW را انجام دهد علاوه بر آن كه شما می‌توانید با استفاده از آن فایل‌های تصویری قابل اجرا بر روی درایو DVD-ROM را نیز بر روی یك DVD-R ضبط كنید. سرعت نوشتن درایوهای CD-RW بین ۴X تا ۳۲X است. قیمت این درایوها نیز از ۶۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌باشد. درایوهای DVD+RW در مقایسه با سایر درایوها نسبتاً گران هستند. قیمت این درایوها حدود ۴۰۰ هزار تومان است.

شركت‌های Hewlett-Packard، Sony و Plextor در زمینه‌ی تولید درایوهای نوری معروف هستند.


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 3 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.