شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
مجله ویستا

تحریم های تازه آمریکا علیه ایران


تحریم های تازه آمریکا علیه ایران

نگاهی به تحریم های تازه آمریکا علیه ایران

در حالی که اروپا و آژانس بین المللی هسته‌ای بر انجام مذاکرات با ایران اصرار کرده و تحریم و هر گونه اقدامی علیه ایران را انحراف می‌دانند، باز هم آمریکا در ادامه تلاش‌های قبلی و ناموفق خود درصدد بر‌آمد تا تحریم های جدیدی را علیه کشورمان به تصویب کنگره برساند. تابناک نیز جهت اطلاع رسانی و آگاهی مخاطبان از اقدامات خصمانه آمریکا علیه کشورمان متن کامل لایحه دولت این کشور را ارسال می‌کند.

«کاندولیزا رایس»، وزیر امورخارجه آمریکا، روز پنجشنبه (۲۵ اکتبر)، در کنفرانسی مطبوعاتی اعلام کرد: واشنگتن تحریم‌های تازه‌ای علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و سه بانک دولتی ایران اعمال می‌کند.

رایس که به همراه «هنری پالسون»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، صحبت می‌کرد، گفت: «این تحریم‌های تنبیهی به دلیل حمایت ایران از سازمان‌های تروریستی در عراق و خاورمیانه، صادرات موشکی و فعالیت‌های هسته‌ای این کشور اتخاذ شده است».

آنچه در پی می‌آید، متن کامل دلایل واهی اعمال این تحریم‌ها و نام شرکت‌ها و افرادی است که مورد تحریم واقع شده‌اند.

امروز (۲۵ اکتبر؛ سوم آبان ماه)، دولت آمریکا در مقابله با تلاش ایران برای دستیابی به قابلیت‌های اتمی و حمایت آن کشور از تروریسم به چند اقدام بزرگ دست زده است.

رایس مدعی شده است: این اقدامات شامل افشای بانک‌های ایرانی، شرکت‌ها و افرادی می‌شود که به گونه‌ای با سازمان‌های خطرناک تروریستی ارتباط داشته‌اند و تمامی آنها را از سیستم اقتصادی آمریکا خلع ید می‌کند.

وی در ادامه ادعاهایش افزوده است: امروز وزارت امور خارجه آمریکا بنا بر بخشنامه شماره ۱۳۳۸۲، دو نهاد اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را که از عوامل اصلی نگرانی‌های هسته‌ای ایران به شمار می‌آیند، به لیست تحریم معرفی کرد.

این گزارش می‌افزاید: علاوه بر آن، وزارت خزانه‌داری آمریکا بر اساس بخشنامه شماره ۱۳۳۸۲، ۹ نهاد وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و پنج فرد وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را که با سپاه پاسداران در ارتباط هستند، همچنین بانک‌های ملی و ملت و سه فرد مربوط به سازمان صنایع فضا و هوای ایران را مورد تحریم قرار داد.

در این گزارش با بیان که وزارت خزانه‌داری آمریکا، نیروی قدس، وابسته به سپاه پاسداران را به دلیل فراهم آوردن تجهیزات برای آنچه ستیزه جویان طالبان و دیگر سازمان‌های تروریستی خوانده، ادامه می‌دهد: همچنین بانک صادرات ایران را به اتهام حمایت مالی از سازمان‌های تروریستی جزو تحریم شماره ۱۳۲۲۴ قلمداد کرد.

اکنون، عناصر سپاه پاسداران و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران به لیست قطعنامه‌های شماره ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد افزوده شده‌اند و از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، درخواست شده است تا دارایی‌ها، موجودی‌ها و اشخاصی را که در لیست آن قطعنامه‌ها ذکر شده‌اند، همراه با دارایی و موجودی‌های تحت کنترل آنان را مسدود کرده و مانع دسترسی آنها به کمک‌های مالی و منابع اقتصادی شوند.

«نیروی کاری فعالیت‌های مالی»، که نخستین هیأت تعیین‌کننده استانداردهایی برای جلوگیری از کمک رسانی‌های مالی به تروریست‌ها و پول شویی است، به تازگی تهدیدهایی را که از سوی ایران متوجه سیستم اقتصاد جهانی می‌شود، در معرض افکار عمومی قرار داد.

این هیأت از اعضای خود خواست تا نهاد‌هایی را که با ایران معاملات اقتصادی انجام می‌دهند راهنمایی کرده و آنان را از خطرات جدی ناشی از عدم همکاری دولت ایران با جامعه بین‌المللی آگاه سازند.

عناصر سپاه پاسداران و وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران به لیست قطعنامه‌های شماره ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد افزوده شده‌اند و از تمامی کشورهای عضو سازمان ملل متحد، درخواست شده است تا دارایی‌ها، موجودی‌ها و اشخاصی را که در لیست آن قطعنامه‌ها ذکر شده‌اند، همراه با دارایی و موجودی‌های تحت کنترل آنان را مسدود کرده و مانع دسترسی آنها به کمک‌های مالی و منابع اقتصادی شوند.

رایس ادامه می‌دهد:‌ همچنین هفته گذشته وزارت خزانه‌داری آمریکا به بانک‌های آمریکایی در رابطه با خطرات ناشی از سوی دولت ایران هشدار داد.

اقدامات امروز نیز با این هشدار همسو است و اطلاعات بیشتری را به نهادهای اقتصادی ارائه می‌دهد تا به این وسیله بتوانند در برابر نهادهای ایرانی یا اشخاصی که در امور تکثیرسلاح و حمایت از تروریسم دست دارند از خود دفاع کنند.

رایس در این گزارش مدعی شده است: در نتیجه این اقدامات، تمامی معاملات این نهادها با تشکیلات یا افراد آمریکایی ممنوع اعلام شده است و هر گونه دارایی نیز که ممکن است این نهادها تحت حوزه قضائی آمریکا از آن بهره مند باشند مسدود خواهد شد.

این گزارش مدعی شده است: ایالات متحده آمریکا با اشاره به نگرانی جدی شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به برنامه‌های اتمی و موشکی ایران، همچنین تمامی حوزه‌های قضائی را به انجام اقدامات مبارزاتی مشابه دعوت می‌کند، تا به این ترتیب اطمینان حاصل شود که قطعنامه‌های شماره ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ شورای امنیت به طور کامل و گسترده در دست اجرا قرار خواهد گرفت.

در این گزارش امده است: معرفی‌های امروز همچنین بخش خصوصی بین‌المللی را از خطرات همکاری اقتصادی با سه بانک عمده ایران و بسیاری از شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران، که در چند بخش صنعتی اصلی ایران نیز نفوذ دارد، آگاه ساخت.

وزارش امور خارجه آمریکا مدعی شده است: کمک‌های مالی برای تکثیرسلاح و نهادهای معرفی شده بر اساس دستور اجرایی شماره ۱۳۳۸۲ که در بیست و نهم جولای سال ۲۰۰۵ میلادی توسط رئیس‌جمهوری آمریکا به امضا رسید، دستوری است به منظور مسدود ساختن دارایی‌های مربوط به تکثیرکنندگان سلاح‌های کشتار جمعی و حامیان آنها و جدا ساختن آنان از سیستم تجاری و اقتصادی آمریکا. این در حالی است که آمریکا خود بزرگترین سازنده و فروشنده تسلیحات نظامی جهان است.

این گزارش می‌افزاید: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، وابسته به هیأت نمایندگان سازمان ضد جاسوسی آن کشور، که با فرماندهی رهبر جمهوری اسلامی ایران اداره می‌شود، از پنج شعبه نیروهای زمینی، هوایی، دریایی، بسیج و نیروی عملیات ویژه قدس تشکیل شده است. این نهاد، گذشته از اداره تمامی زندان‌ها، شمار بسیاری از منافع مالی کشور را نیز که شامل تولیدات دفاعی، ساختمان سازی و صنعت نفت می‌شود، در دست دارد.

چند تن از رهبران سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران بر اساس قطعنامه شماره ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گرفته‌اند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است: سپاه پاسداران نسبت به تکثیر موشک‌های دوربردی که قادر به حمل کلاهک اتمی باشند، صراحتا ابراز تمایل کرده است. سپاه پاسداران یکی از نخستین سازمان‌های وابسته به رژیم است که به توسعه و آزمایش موشک شهاب سه دست زده است. این سازمان در سال ۲۰۰۶ تلاش کرد تا تجهیزات پیچیده و گران قیمتی تولید کند که می‌تواند به برنامه موشک‌های دوربرد و برنامه اتمی ایران کمک کند.

در این گزارش آمده است:‌ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران کنترل سازمان‌های صنایع دفاعی را در دست دارد. این وزارتخانه، یکی از نهادهای ایرانی است که در ضمیمه قطعنامه شماره ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد شناسایی شده است و در سی ام مارس ۲۰۰۷، توسط دستورشماره ۱۳۳۸۲ هیأت اجرایی ایالات متحده آمریکا مورد تحریم قرار گرفته است.

این گزارش ادعا شده است:‌ وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، همچنین در نوامبر سال ۲۰۰۰، به خاطر مداخله در برنامه تکنولوژی تکثیر موشک‌های دوربرد بر اساس لایحه کنترل صادرات سلاح مورد تحریم قرار گرفت.

در این گزارش آمده است: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، کنترل نهایی سازمان صنایع هوا و فضای ایران را در اختیار دارد. سازمان صنایع هوا و فضای ایران، سازمان مسئول تحقیقات و توسعه موشک‌های دوربرد از جمله گروه صنایع شهید همت و شهید باقری است که هر دو، نخست بر اساس قطعنامه ۱۷۳۷ شورای امنیت و سپس توسط دستور اجرایی ۱۳۳۸۲ تحریم شده‌اند.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، علنا به تمایل ایران برای ادامه کار بر روی موشک‌های دوربرد اشاره کرده است.

ژنرال مصطفی محمد نجار، وزیر دفاع ایران گفته است یکی از پروژه‌های اصلی وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح ساختن موشک‌های شهاب سه است و این فعالیت هرگز متوقف نخواهد شد.

این گزارش می افزاید: نمایندگان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، به عنوان ارائه دهندگان کمک به یک نهاد معرفی شده از سوی دستور شماره ۱۳۳۸۲ فعالیت کرده‌اند و طی دو سال گذشته در شماری از درخواست‌های معاملاتی که شامل مواد و تکنولوژی‌های مربوط به موشک‌های دوربرد می‌شد، قانون شکنی کرده‌اند.

بانک ملی بزرگ ترین بانک ایران به شمار می‌آید و خدمات آن، از جمله متوجه نهادهایی است که با برنامه‌های مربوط به موشک‌های دور برد و برنامه اتمی ایران همکاری می‌کنند و در لیست نهادهای تحریم شده سازمان ملل قرار گرفته‌اند.

خدمات این بانک، شامل انجام معاملاتی برای بانک سپه و سازمان صنایع دفاع، گروه صنایع شهید همت طی ماه‌های اخیر می‌شود.

بانک ملی در پی تحریمی که بر اساس قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت سازمان ملل بر بانک سپه اعمال شد، تلاش کرد تا نسبت به انجام معاملات با بانک سپه احتیاط به خرج دهد؛ درحالی که بانک ملی در نقش خود به عنوان یک مجرای اقتصادی، امکانات و تسهیلات شماری از خریدهای مواد بسیار حساس برای برنامه اتمی و موشکی ایران را فراهم کرده است.

در این گزارش ادعا شده : بانک ملی با انجام این کار، یک سلسله خدمات اقتصادی از جانب صنایع هسته‌ای و موشکی ایران را، از جمله در امر بازکردن اعتبارنامه و حفظ حساب‌های بانکی فراهم کرده است.

این بانک همچنین خدمات بانکی را در اختیارسپاه پاسداران جمهوری اسلامی و سپاه قدس قرار داده است. خدمات بانک ملی از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۶ جهت ارسال دست کم یکصد میلیون دلار به نیروهای قدس مورد استفاده قرار گرفته است.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شده است:‌ بانک ملی در جریان رسیدگی به معاملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، دست به فعالیت‌های بانکی گمراه کننده زده است تا به این وسیله دخالت خود در سیستم بانکی بین‌المللی را مبهم و تار جلوه دهد؛ برای مثال بانک ملی خواستار آن شده است که نامش از معاملات اقتصادی بین‌المللی حذف شود.

بانک ملت نیز در حمایت از نهادهای وابسته به برنامه هسته‌ای ایران، مانند سازمان انرژی اتمی ایران و شرکت انرژی نوین، خدمات بانکی در اختیار آنها قرار داده است.

هر دو سازمان بر اساس بخشنامه شماره ۱۳۳۸۲ و قطعنامه‌های شماره ۱۷۳۷ و ۱۷۴۷ به عنوان سازمان‌های تحریم شده معرفی شده‌اند.

بانک ملت، خدمات و رسیدگی‌های مربوط به حساب‌های بانکی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را عمدتا از طریق کانال اقتصادی انرژی نوین انجام می‌دهد.

بانک ملت کارهای مربوط به فعالیت‌های میلیون دلاری برای برنامه اتمی ایران را دست کم از سال ۲۰۰۳ تاکنون انجام داده است. انتقال پول از بانک ملت به شرکت‌های مربوط به برنامه اتمی ایران تا همین اواخر صورت گرفته است.

در این گزارش ادعا شده است": بانک صادرات ایران که از حدود سه هزار و دویست شعبه و دفتر برخوردار است، توسط دولت ایران برای کمک رسانی به سازمان‌های تروریستی، از جمله حزب‌الله و گروه تروریستی حماس، که از سوی اتحادیه اروپا نیز گروهی تروریستی معرفی شده است، و گروه فلسطینی جهاد اسلامی مورد استفاده قرار گرفته است. برای مثال از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ میلادی، بانک صادرات پنجاه میلیون دلار، با کمک بانک مرکزی ایران و از طریق مؤسسات وابسته به خود در لندن، به شعبات خود در بیروت و به نفع فعالیت‌های خشونت‌بار حزب‌الله ارسال داشته است. حزب‌الله نیز بارها از طریق بانک صادرات برای دیگر گروه‌های تروریستی از جمله فعالان حماس، میلیون‌ها دلار پول ارسال داشته است. این در حالی است که آمریکا بزرگترین حامی مالی و سیاسی رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود.

در این گزارش ادعا شده : در اوایل سال ۲۰۰۵ میلادی، حماس از دارایی‌های قابل توجهی درحساب‌های سپرده بانک صادرات برخوردار بود و در سال گذشته نیز بانک صادرات چند میلیون دلار پول به حماس منتقل کرده است. وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت‌هایی را که در لیست زیر قرار دارند، بر اساس ارتباطشان با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران برای بخشنامه شماره ۱۳۳۸۲ معرفی می‌کند. این نهادها یا متعلق به سپاه پاسداران هستند و یا تحت کنترل رهبران آن قرار دارند.

سپاه پاسداران با داشتن روابط نزدیک با شرکت‌هایی که در بخش‌های بازرگانی و تبلیغاتی معاملات میلیون دلاری انجام می‌دهند، از قدرت سیاسی و اقتصادی قابل توجهی در ایران برخوردار است.

سپاه پاسداران از طریق شرکت‌های خود در فعالیت‌های متنوعی بویژه در عرصه تولیدات نفتی و پروژه‌های عظیم ساختمان سازی در سراسر کشور دست دارد.

در سال ۲۰۰۶ سازمان (قرارگاه) خاتم الانبیاء معاملاتی معادل دست کم هفت میلیارد دلار از جمله در بخش‌های نفت، گاز و راه و ترابری انجام داد.

▪ این شرکت‌ها عبارتند از:

- دفاتر اصلی شرکت ساختمان سازی خاتم الانبیاء

- نفت اورینتال کیش

- قرب نوح

- دفتر مشاورت مهندسی ساحل

- قرب کربلا

- شرکت مهندسی سپاسد

- عمران ساحل

- شرکت حرا

- قرارگاه سازندگی قائم

▪ افراد وابسته به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران:

وزارت خزانه‌داری آمریکا، افرادی را که در لیست زیر قرار دارند تحت بخشنامه ۱۳۳۸۲ بر اساس روابطشان با سپاه پاسداران به لیست تحریم شدگان معرفی کرده است.

یکی از پنج فرد معرفی شده به قطعنامه شماره ۱۷۳۷ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز افزوده شده است و چهار تن دیگر به عنوان شخصیت‌های اصلی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ضمیمه قطعنامه شماره ۱۷۴۷ شورای امنیت شده اند:

ـ ژنرال حسین سلیمی، فرمانده نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

ـ سرتیپ مرتضی رضایی، معاون فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

ـ علی اکبر احمدیان، نماینده فرمانده نیروی دریایی و رئیس پیشین ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

ـ سرتیپ محمد حجازی، فرمانده پیشین نیروی مقاومت بسیج

ـ سرتیپ قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس

دیگر افراد وابسته به برنامه‌های موشکی دوربرد ایران:

وزارت خزانه‌داری کشور بر اساس بخشنامه شماره ۱۳۳۸۲، عده‌ای را به خاطر روابطشان با سازمان صنایع هوا و فضا، نهادی که از پیش توسط بخشنامه معرفی شده بود، معرفی می‌کند. این افراد همچنین به دلیل مداخله در برنامه موشکی ایران در لیست قطعنامه شماره ۱۷۳۱ شورای امنیت قرار گرفته اند:

ـ احمد وحید دستگردی، رئیس سازمان صنایع فضاو هوا

ـ رضا قلی اسماعیلی، رئیس روابط بازرگانی و امور بین‌المللی بخش سازمان صنایع فضا و هوا

ـ بهمنیار مرتضی بهمنیار، رئیس بخش امور مالی و بودجه سازمان صنایع فضا و هوا

حمایت از تروریسم ـ معرفی بر اساس بخشنامه اجرایی شماره ۱۳۲۲۴

بخشنامه اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ سند معتبری است که با هدف مسدود کردن دارایی‌های تروریست‌ها و حامیان آنان و به منظور قطع روابط آنها با سیستم اقتصادی و بازرگانی آمریکا به تصویب رسیده است.

براساس این بخشنامه، انجام هرگونه معامله میان افراد و گروه‌های معرفی شده و هر گونه فرد آمریکایی ممنوع اعلام می‌شود و هرگونه دارایی که فرد معرفی شده ممکن است در محدوده قضائی آمریکا داشته باشد، مسدود می‌گردد.

در ادامه این ادعاها آمده است که نیروی قدس که شاخه‌ای از سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران است، به ستیزه جویان طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، گروه فلسیطنی جهاد اسلامی و جبهه مشهور به آزادی خواهی فلسطین کمک‌های مادی می‌کند. و ادامه می‌دهد: نیروی قدس ابزار اصلی رژیم جمهوری اسلامی برای کمک‌های مهلک به طالبان به شمار می‌آید و هم از لحاظ مادی و هم تهیه اسلحه به این ستیزه جویان در مبارزه علیه آمریکا و نیروهای متحدش در افغانستان کمک می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا مدعی شده نیروی قدس که شاخه‌ای از سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران است، به ستیزه جویان طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، گروه فلسطین جهاد اسلامی و جبهه مشهور به آزادی خواهی فلسطین کمک‌های مادی می‌کند. در حالی که خود بزرگترین حامی اسراییل تروریست است.

رایس در کالی دولت ایران را متهم می‌کند که دست کم از سال ۲۰۰۶ تا کنون انواع محمولات کوچک قابل حمل نظامی را دراختیار ستیزه جویان طالبان قرار داده که خود گروه تروریستی طالبان را به وجود و از آن حمایت کرده است.

چنین حمایتی بخش هفتم الزامات شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض می‌کند. قطعنامه شماره ۱۲۶۷ سازمان ملل متحد تحریم‌هایی را علیه طالبان و قطعنامه‌های شماره ۱۳۳۳ و ۱۷۳۵ ممنوعیت فروش سلاح به طالبان را اعمال می‌کنند.

رایس در این گزارش مدعی شده : با حمایت نظامی نیروی قدس از ستیزه‌جویان طالبان، گمان می‌رود که ایران تلاش می‌کند به نیروهای آمریکا و ناتو ضربه وارد آورد. نیروی قدس درحمایت از نظامیان و شبه‌نظامیان حزب‌الله و فعالیت‌های تروریستی آنها، چه از طریق کمک‌های مالی و تسلیحاتی و چه از لحاظ کمک‌های اطلاعاتی و لجیستیکی تاریخچه‌ای طولانی دارد.

این گزارش در ادامه ادعاهای خود تصریح کرده است: نیروی قدس در « دره بقاع» واقع در لبنان، اردوگاه‌های آموزشی نظامی برای حزب‌الله لبنان برپا کرده و بر اساس گزارش‌ها، بیش از سه هزار ستیزه جوی وابسته به حزب‌الله را در آموزشگاه‌های خاص خود در ایران تعلیم می‌دهد.

رایس در حالی ادعا می کندکه نیروی قدس کمک‌های نظامی مهلک، به شکل سلاح، آموزش، پول و راهنمایی در اختیار ستیزه جویان شیعی عراق قرار می‌دهد تا نیروهای نظامی ائتلاف و عراقی را، همانند افراد غیر نظامی عراقی هدف حمله قرار دهند. که تا کنون هیچ مدرک و سندی را اریه نداده و مقامات عراقی همواره ادعاهای وی و دیگر مقامات آمریکایی را رد کرده‌اند.

● فهرست نام شرکت‌ها و افراد:

▪ نهادها

۱) بانک صادرات ایران (همه شعب خارج از کشور این بانک به همراه شعبه مرکزی آن)

۲) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

۳) سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ـ نیروی قدس

۴) وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران

۵) بانک ملی ایران (همه شعب خارج از کشور این بانک به همراه شعبه مرکزی آن)

۶ ) بانک کارگشایی (تهران ـ خیابان مولوی ـ میدان محمدیه ـ پلاک ۵۸۷)

۷) بانک ملی ایران ZAO (مسکو ـ روسیه)

۸) بانک ملی ـ مسئولیت محدود (لندن ـ بریتانیا)

۹) بانک آریان (پروژه معاملاتی مشترک میان بانک‌های صادرات و ملی ـ کابل ـ افغانستان)

۱۰) بانک ملت (همه شعب خارج از کشور این بانک به همراه شعبه مرکزی آن)

۱۱ ) MELLAT BANK SB CJSC (ایروان ـ ارمنستان)

۱۲) بانک بین‌المللی پرشیا ـ مسئولیت محدود (بریتانیا)

▪ نهادهای وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:

۱) قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا ـ (تهران)

۲) شرکت «نفت شرق ـ کیش» (تهران و دبی)

۳) قرارگاه سازندگی کربلا (تهران)

۴) شرکت مهندسی سپاساد (تهران)

۵) قرب نوح (تهران)

۶) شرکت عمران ساحل (تهران)

۷) شرکت مهندسین مشاور ساحل (تهران)

۸) مؤسسه حرا (تهران)

۹) قرارگاه سازندگی قائم (تهران)

▪ شخصیت‌های وابسته به سازمان صنایع هوایی (زیر مجموعه وزارت دفاع)

۱) مرتضی بهمینبار

۲) احمد وحید دستجردی

۳) رضاقلی اسماعیلی

▪ شخصیت‌های وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

۱) مرتضی رضایی

۲) محمد حجازی

۳) علی اکبر احمدیان

۴) حسین سالمی

۵) قاسم سلیمانی