چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
امان از دست این بوق های سرسام آور
بوق، وسیلهیی اخباری است که از آن برای آگاه کردن و اطلاعرسانی به عابرین و سایر رانندگان استفاده میشود. این وسیله کوچک با صدای مهیب، بیهوده تولید نشده است و استفاده به موقع از آن میتواند از خطرهای ناگوار و تصادفات بیشماری جلوگیری کند اما استفاده بیموقع از آن نیز پیامدهایی دارد که قانونگذار با توجه به آن، علایم قراردادییی نیز پیشبینی کرده و جرایمی هم در نظر گرفته است.
طبق آیین نامه راهنمایی و رانندگی، صدای بوق با صدای عادی بایستی از فاصله ۷۰ متری شنیده شود طرز بوق زدن باید کوتاه و منقطع و در موقع ضرورت باشد در مناطقی مانند بیمارستانها نیز تابلوی بوق زدن ممنوع نصب شده و برای اطلاع راننده، تابلوی انتهای بوق زدن ممنوع نیز در پایان محدوده مراکز حساس از قبیل مناطق کوهستانی، تونلها و بیمارستانها نصب شده است. وسایل نقلیه امدادی و انتظامی نیز در خارج از مواقع ماموریتهای فوری و مهم حق استفاده از آژیر را ندارند. قراردادن حداقل ۵ مورد در رابطه با استفاده از بوق در آییننامه نشان از اهمیت سکوت و آرامش و عدم ایجاد آلودگی صوتی دارد.
تولیدکنندگان خودرو نیز به تناسب نوع وسیله نقلیه و صدای موتور، برای هر کدام بوقهایی متناسب با آن را ساختهاند از جمله: دوچرخه، موتور، سواری، کامیون، تریلی، اتوبوس یا قطار هرکدام به میزانی که برای آگاهیدهی، صدا نیاز دارند.
براساس استاندارد حجم خودرو و صدای موتور بوق طراحی شده است.
در این میان ابزار و وسایل تزیینی و لوکس دیگری به بازار عرضه شده، از جمله بوقهای بنزی که به جز آزار و شکنجه دیگران خاصیت دیگری ندارد. تنها، استعمال کننده آن از صدای مهیب و گوشخراش این دستگاه لذت میبرد. آن هم به خاطر اینکه در پشت جریان خروجی صدا قرار دارد الا اگر یک بار این بوق را جلوی پای خودش بنوازید صد هزار آبدار نثار نوازنده میکند. بوق بنزی که به ۱۰۱۱ شهرت دارد بستگی به سالم بودن، قدرت یا کهنگی دستگاه از ۷۰ الی ۸۰ هزار تومان تا ۲۰۰ الی ۳۰۰ هزار تومان قیمت دارد و از وسایل تفریحی است که ماشینبازها با آن حال میکنند. این بوق اغلب در سنین ۱۸ تا ۳۰ سال مورد استفاده قرار میگیرد که به نوعی بیماری خودکمبینی، سادیسم و عقده حقارت دچار هستند و به وسیله این بوق امیال درونی و صداهای خفه شده و فرو خورده خود را فریاد میکنند و برخلاف آییننامه راهنمایی و رانندگی صدای آن از کیلومترها قابل احساس است.
شناسایی ماشینهای بوق بنزی خیلی آسان است. اکثرا در سواریهای پیکان و گاهی در نیسان وانت دیده میشود کمکهای این ماشینها خوابیده، شیشهها دودی، برفپاککنها استیل، آیینه بغل دودی کوچک، لاستیکها دور سفید مارشال، لامپ چراغ جلو زرد مه شکن، اگر در پشت سر شما قرار داشته باشند صدای گروپ، گروپ ساب و سیستم آنها تابلو است و اخیرا سرتاپا دو غاب گل روی ماشین میپاشند. اگر اطراف فرمان و داشبورد این ماشینها را نگاه کنید چندین شستی و کلید مربوط به بوقهای شیپوری، باغوحشی، زنگ مدرسه و دزدگیر در آنها مشاهده خواهید کرد که به علت نصب آنها بر روی جلو پنجره و داخل موتور، فضای خالی دیگری در اطراف موتور باقی نمانده است.
مستعملین این بوقها اغلب هنگام رانندگی کار دهان و زبان خود را با کلید بوق انجام میدهند. هنگام رسیدن به رفقایی که در کنار خیابان، سر کوچه، یا جلوی در مغازه ایستادهاند به صورت تک بوق (دیل دیل) و اگر رفیق، خلیلی جون جونی و فابریک باشد و راننده سر کیف و شنگول باشد به صورت رگباری دیدید دید میل عرض ارادت میکنند. هنگامی که قصد سبقت گرفتن و به قولی لایی کشیدن از وسط ماشینها را داشته باشند با یک تک بوق (یل دیل) اعلام میکنند که بکش کنار من دارم میآیم. اگر راننده جلویی ضد حال زد و کنار نکشید، سه چهار تا رگباری میزنند که اگر طرف در عالم هپروت باشد به ناگاه با صدای گوشخراش بوق، چنان کنار میکشد که گویی لاستیک ترکانده است. بوقهای روکمکنی، دیگر آخر از خود متشکری است و خدا نکند کسی جلوی مسیر آنها را سد کرده باشد یا قصد سوار کردن مسافری جلوی ماشین آنها را داشته باشند. چنان بوق ممتد و گوش کر کنی پشت سرش چاق میکنند که طرف قبض روح شود و سیل لعن و نفرین است که نثارش میشود!
و اما امان از بوق شادی و کاروان عروسی دوستان و رفقایی که میخواهند برای آنها سنگ تمام بگذارند. انسان را به یاد تیزرهای تلویزیونی داشاسی و داود خطر میاندازد. خدا نکند خانهتان مشرف به خیابان اصلی یا میدان باشد. ساعت ۱۲ شب غرق در خواب ناز هستید که صدای ناجوانمردانه (دیل دیل دیلیل دیل) کاروان بدرقه شادوماد و عروسخانوم شما را سراسیمه از خواب بیدار میکند. تازه، بعد از قارت و قورت و فرت و فورت کردن بوقهای درپیتی و درشکهیی، به ناگاه قویترین بوقداران جهان همه را سوسک میکند و میخورد و صدای مگس همه ماشینها در میان سلطان بوقها گم میشود. ای کاش میشد دستگاهی هم اختراع میشد که زبان این بوقها را لال کند.
علی اشرف خانلری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست