چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
یالواچ
منطقه توریستی یالواچ که مهد باورها و اعتقادات می باشد , زیبایی های فرهنگ غنی و سرشار آناتولی در بهترین شکل خود منعکس می کند . یالواچ به دستور ژنرال سلوکوس از فرماندهان ارشد اسکندر بزرگ بنا شده است . فهرست ها ارتباط مکانهای تفریحی موزه ها خودنی ها سوغاتی ها حتما دیدن کنید ارتباط یالواچ در مرز استان اسپارتا در فاصله ۱۰۵ کیلومتری مرکز این استان , در۱۲۱ کیلومتری فرودگاه سلیمان دمیرل قرار دارد.
▪ ارتباط زمینی : ارتباط زمینی با این شهر از دو مسیرمتفاوت برقرار است .
اولین مسیر, گذرگاه آنکارا آفیون اسپارتا یالواچ است و مسیر دومی که در مقایسه با مسیر اولی خیلی کوتاه تر است گذرگاه آنکارا آک شهیر یالواچ می باشد .
▪ ارتباط ریلی : ارتباط ریلی با این منطقه از طریق ایستگاههای قطار اسپارتا و اگیردیر امکان پذیر می باشد . شماره تلفن ایستگاه اسپارتا : ۲۱۸۱۳۰۱ ( ۲۴۶ - ۹۰ + )
▪ ارتباط هوایی : فرودگاه سلیمان دمیرل در فاصله ۱۲۱ کیلومتری یالواچ در مرزهای شهرستان کچی بورلو قرار دارد.
ـ شماره تلفن فرودگاه : ۵۵۹۲۰۱۳ - ۵۵۹۳۰۱۰ ( ۲۴۶ - ۹۰ + )
● مکانهای تفریحی
▪ شهر باستانی آنتیوچیا
شهر باستانی آنتیوچیا در امتداد دامنه کوه های سلطان در فاصله یک کیلومتری منطقه یالواچ اسپارتا برروی زمینی حاصلخیز بنا شده است . این شهر مرکز منطقه پی سی دیا می باشد . این شهر به دستور آنتیوچیا از نوادگان سلوکوس در فاصله سالهای ۲۸۱-۲۹۱ قبل از میلادی ساخته شده است و به همین علت نام این شهر به آنتیوچیا مشهور گشته است . بعد از تشکیل اولین و بزرگترین کولونی نظامی پی سی دیا به دستور امپراطور اوقوستوس در سال ۲۵ قبل از میلاد این شهر این بار به عنوان یک مرکز نظامی رومیان باستان احیا شد . به فرمان آقوستوس سه هزار رومی از شهر روم به این مکان آورده شد , وی این شهر را به هفت محله تقسیم و نامگذاری کرد . از سوی دیگر به سبب خدمات ارزنده ایشان به این شهرلوح رس گستا به شهر آنتیوچیا اهدا شد وبه همین علت بود که این شهر در کنار شهر رم باستان به جایگاه تاریخی باارزش دست یافت .
اهمیت و جایگاه این شهر همچنین در دوره حکومت بیزانسها بویژه در قرن اول بعد از میلاد زمانی که مبلغان فرستاده پائول و برناباس به منظور گسترش دین جدید این شهر را به عنوان مرکز تبلیغات خود انتخاب کردند بر همگان واضح است .
● بخشهای مختلف شهر :
ورودی اصلی شهر از دروازه غربی می باشد . جاده کاردوماکسیموس به کوچه های هموار و باریک منتهی می شوند . این شهر شامل دو میدان بزرگ واصلی است این میدان ها در قسمتهای شرقی و مرکز شهر واقع است, طول دیوارهای شهر حدود ۳۰۰۰متر می باشد . این دیوارها دز زمان هلنیستیک ساخته شده و در دوره بیزانسها و رومی ها مورد بازسازی و بسط قرار گرفته است . بر روی دروازه غربی که امنیت شهر بیشتر به این دروازه بستگی داشته تصویرهای برجسته ای از سلاح و زره دیده می شود این نقشهای برجسته نماد قدرت و پیشرفتگی عصر آنتیک می باشد . عبادتگاه با شکوه آقوستوس که به نام امپراطور آقوستوس بنا شده است در بهترین شکل خود نماد مقدسات میباشد.
▪ پروپیلون ( ورودی عبادتگاه ) :
بین دو میدان آقوستوس و تیبریوس قرار گرفته است میدان تیبریوس در انتهای شرقی جاده ستونلو واقع است از دکانها و مغازه های موجود در بخش گالری شهر اشیاها ی شیشه ای ,سفالی و برنزی کشف شده است . یکی دیگر از بخشهای مهم این شهر باستانی جاده ستونلو می باشد که به میدان تیبریوس منتهی می شود. ساختمان تئاتر شهر در دامنه تپه ای در نزدیکی مرکز شهر بنا شده است . این ساختمان از سه بخش اصلی تشکیل شده است . از ویژگیهای منحصر به فرد این ساختمان وجود تونلی به طول ۵۶ متر و پهنای ۸ متر می باشد . این بنا گنجایش حدودا ۵۰۰۰ نفر را دارد و دیواره آن با طرحهای برجسته تزئین شده است . در گوشه شمال غربی شهر , حمام روم قرار گرفته است , معماری این حمام در مقایسه با دیگر حمامها تفاوت دارد . این حمام از بخشهای مختلفی مانند بخش آب گرم , بخش آب سرد , بخش آب ولرم و همچنین از بخشهای سرویس دهی و رختکن تشکیل شده و مجهز به انبار و کوزه های آب می باشد. استادیوم شهر متعلق به دوره هلنیستیک می باشد و در دامنه کوههای سلطان در غرب آکروپولون قرار دارد. بخش اعظم این استادیوم که روزگارانی صحنه رقابت قهرمانان کشتی گیر و بوکس و غیره بوده توسط مهاجمان به شدت تخریب شده است همچنین این استادیوم محل نمایش حیوانات وحشی و گلادیاتورها بوده است این بنا ازجمله اثرهای باارزش دوره روم باستان محسوب می شود .
از دیگر آثار مهم این شهر باستانی کلیسای پائول می باشد این کلیسا اولین و بزرگترین کلیسای آنتیوچیا بوده و در فاصله ۲۰۰ متری جنوب حمام روم به شکل قصر ساخته شده است. تحقیقات و کاوشهای انجام گرفته در این مکان حکایت از آن دارد که قبلا درست در این مکان یک کلیسای دیگری با ابعاد کوچکتری وجود داشته است , همچنین براساس همین کاوشها در زیر همین کلیسا یک سیناقوق ( عبادتگاه یهودیان ) با ابعاد کوچکتر کشف شده است . در قسمت داخلی این کلیسا بقایای اسکلت های انسانهای باستانی و قبرشان پیدا شده است . کف کلیسا با موزاییکهایی با طرح ویژه ای پوشانده شده است .در کتیبه این کلیسا نام رهبران ارتودوکس اپیتموس به چشم می خورد . آبراهه های این شهر که در حکم سمبل این مجموعه تاریخی می باشد متعلق به دوره رومیان می باشد , این آبراهه ها در امتداد شمالی شهر به طول ۱۰ کیلومتر کشیده شده است . علیرغم گذشت هزاران سال از زمان ساخت این آبرهه ها که روزگارانی آبهای شفا بخش در آن جریان داشته همچنان پا برجا می باشد .
▪ میدان مقدس من :
خدای من همان خدای ماه آناتولی قدیم است که از حدود سه هزار سال قبل از میلاد مورد پرستش بوده است و زمانهای مدیدی بر روی سکه های آن زمان نقش می بسته است . در شهر فرهنگی آنتیوچیا آثار و مجسمه های فراوانی به خدای من تقدیم شده است . میدان من در فاصله ۵ کیلومتری یالواچ به نام خدای ماه یعنی من ایجاد شده است , قدمت تاریخی شهر به قرن چهارم قبل از میلاد بر می گردد , در خارج محدوده پرستشگاه دو کلیسا ,استادیوم و خانه های قدیمی قرار گرفته است.
▪ جزیره لیمنیا :
این جزیره در فاصله ۲۵ کیلومتری یالواچ در دریاچه حیران قرار گرفته است . در این جزیره تاریخی زیبایی فضای صوفی حکمفرماست, اطراف این جزیره را دیوارهای طویلی احاطه کرده است .
▪ قبرهای صخره ای :
این قبرها در صخره های واقع درنزدیکی دریاچه حیران در ابعاد متفاوت ساخته شده است . درمیان این قبرها قبری با تزئینات ویژه ای بسیار جلب توجه می کند تنوع شکل قبرهای صخره ای در این نقطه منظره های شگفت انگیز را خلق کرده است .
● مسجدها
▪ مسجد دولت خان :
در مورد تاریخ ساخت این مسجد اطلاع دقیقی در دست نیست اما بر اساس تخمینها این اثر تاریخی در قرن چهاردهم میلادی ساخته شده است .
▪ ینی جامی :
این مسجد در قرن نوزدهم میلادی تقریبا در مقابل مسجد دولت خان ساخته شده و به شکل مربع می باشد .
● حمامها
▪ اسکی حمام :
یکی دیگر از اثرهای باارزش یالواچ اسکی حمام آن می باشد که به شیوه معمار ی عثمانیها در مرکز منطقه ساخته شده است این حمام از بخش آب گرم , بخش آب سرد , بخش آب ولرم , بخش رختکن و بخش کوره خانه تشکیل شده است.
▪ بستر فسیلی تخماجیک :
در نتیجه کاوشهای انجام شده در سال ۱۹۹۴در بستر فسیلی توکماجیک , یک فسیل کرگدن متعلق به نه میلیون سال پیش یافت شده است .فسیلهای ۱۰ـ ۹ میلیون ساله یافت شده در این محل هم اکنون درموزه تورتونیون که در سال ۱۹۹۵ افتتاح شده نگهداری می شود , حفاریها در این بستر فسیلی تحت نظارت پرفسور فضولی یاغمورلو از دانشگاه سلیمان دمیرل همچنان ادامه دارد.
● غارها
▪ غار آکار دونار :
این غار در دامنه شمالی تپه کوچیا در فاصله سه کیلومتر یروستای ده ده چام قرار دارد , این غار از نوع غارهای طولی و بدون آب می باشد .
▪ غارآیی اینی :
این غار در دامنه جنوبی کوه های سلطان در قسمت شمال شرقی یالواچ , در بخش بالایی دره نازیللی قرار دارد. این غار از نوع غارهای عمودی و بدون آب می باشد . به احتمال زیاد این غار در دوره ارکن بیزانس کاربردهای فراوانی داشته است. در درون این غار آب انبارهایی نیز وجود دارد .
▪ غار دغیرمن ائونو:
این غار در فاصله یک کیلومتری شمال شرقی قصبه قوزلوچای در نزدیکی دره سوگچیدی واقع شده و از نوع غارهای عمودی و خشک می باشد . گردشگاهها در منطقه یالواچ درخت چنار کهنسال و تنومندی به یادگار مانده از صدها سال پیش سایه های خنک خود گسترانیده است . در نزدیکی این درخت چنار تپه حیدیرلیکک قرار دارد که محل برگزاری جشنهای سنتی ساکنان محل می باشد . از مکانهای تاریخی موجود در این منطقه می توان به دریاچه حیران , بیشه گمن , سوچیکتیسییی , دوزکراورمان آلانی و... اشاره کرد موزه ها شهرستان یالواچ به علت اینکه از لحاظ تاریخی و باستانی غنی میباشد از یک موزه بزرگی برخوردار است . در موزه این شهر آثار و اشیاهای عتیقه و نژاد شناسی متعلق به دوره های مختلف تاریخی نگهداری می شود . این موزه تمام روزهای هفته بجز ایام تعطیل از ساعت ۸ صبح الی ۴ بعد از ظهر برای بازدید عموم باز می باشد .
تلفن موزه : ۴۴۱۵۰۵۹ ( ۲۴۶ - ۹۰ +) غذاها در این شهر رستورانها ی عالی مخصوص جهانگردان موجود می باشد , قهوه خانه بغل درخت معروف چنار مکان بسیار مناسبی برای خوردن دوغ و چایی در کنار طبیعت سرسبز می باشد . سوغاتی از مشهورترین سوغاتی های شهر یالواچ قالی نمدی آن می باشد , از دیگر سوغاتیهای این سرزمین می توان به اشیای ساخته شده از جنس چرم , روغن گل سرخ و همچنین ارابه مینیاتوری اشاره کرد . حتما دیدن کنید ! حتما از شهرهای باستانی آنتیوچیا و موزه یالواچ دیدن نمایید و در زیر درخت چنار یک لیوان چایی نوش جان کنید و همچنین نحوه ساخت قالی نمدی را از نزدیک تماشا کنید و آن را برای سوغاتی به خانواده خود هدیه بگیرید .
● تلفن های ضروری یالواچ
▪ اداره جهانگردی اسپارتا : ۲۱۲۱۰۶۴ - ۲۱۸۴۴۳۸ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
▪ فرمانداری : ۴۴۱۵۰۴۰ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
▪ شهرداری : ۴۴۱۲۴۶۷ , ۴۴۱۵۰۵۰۳۵ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
▪ دفتر ارتباطات جهانگردی : ۴۴۱۴۸۹۹ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
▪ پلیس : ۴۴۱۵۵۷۸ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
▪ بیمارستان : ۴۴۱۵۵۸۵ ( ۲۴۶ - ۹۰ +)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست