شنبه, ۳۰ تیر, ۱۴۰۳ / 20 July, 2024
مجله ویستا

مهارت های مدیریتی زنان


مهارت های مدیریتی زنان

در لغت نامه دهخدا مدیربه معنای (اداره کننده و گرداننده است) مدیر در خانه به معنای اداره کردن یا بهینه کردن امور منزل در تمامی سطوح و نیازمند آموزش های نظری و علمی است.
مدیریت خانه …

در لغت نامه دهخدا مدیربه معنای (اداره کننده و گرداننده است) مدیر در خانه به معنای اداره کردن یا بهینه کردن امور منزل در تمامی سطوح و نیازمند آموزش های نظری و علمی است.

مدیریت خانه برای اکثر زنان وبرخی از مردان در سرتاسر دنیا کاری تمام وفت است که اگر به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد می تواند زندگی آسوده تر و مرفه تر ی را برای خانواده فراهم آورد.

اداره خوب یک خانواده می تواند در جهت بهبود اوضاع داخلی خانواده ها ارتقای روابط بین آنها ، مستحکم شدن پایه های اجتماع و ایجتد صرفه جویی های اقتصادی قرار گیرد.هرخانواده باید رسالت خود را در مسیرزندگی بداند و ارزش های اساسی را که برای آن زندگی می کند بشناسد و اهمیت آن را درک کند این مساله باعث می شود که خانواده معیار و راهنمایی برای اخذ تصمیم های روزمره و در نهایت رسیدن به هدف کلی زندگی خود داشته باشد . استفاده از دانش و مهارت های مدیریت درون خانواده به زنان ین امکان ر ا می دهد که از منابع بیکران و استعدادهای ذهنی خویش درراستای دستیابی به هدف های معنوی و مادی بهره بگیرند.

اما با وجود اهمیت مدیریت در خانه هنوز در بیشتر کشورها از جمله کشور ما به صورت علمی این مقوله مورد بررسی قرار نگرفته و اجرای آن مشخص و شناخته نشده است .

اداره منابع در اختیار انسان همچون نیروی فکری و جسمی و به کارگیری امکانات مالی و معنوی کاری بس مشکل و نیاز تدبیر و مهم تراز همه هنر است . به کارگیری خلاقانه و هنر مندانه مدیر یت درزمینه های گونان ، زنان را قادر می سازد تا در راستای رفاه و آرامش روانی خویش بارنج کمتر و شادی بیشتر گام بردارند.

برای داشتن مدیریتی مطلوب و با کیفیت ، داشتن خصوصیت های زیر که به صورت یک هرم در نظر گرفته می شود برای زنان لازم است

۱) آگاهی از ویژگی ها ، خصوصیت ها ، توانایی ها و قابلیت های خود

۲) داشتن ثبات ، اقتدار ، یکرنگی و تعادل

۳) داشتن قدرت خلاقیت (تولید کننده بودن نه صرفاً مصرف کننده)

۴)داشتن توانایی ایجاد ارتباط

همچنین باید یاد آوری کرد که شناخت خود و داشتن احساسات مثبت نسبت به خود اولین اصل دراین هرم می باشد.

موفقیت برای هرفرد درمدیریت خانواده ممکن است باد یگران متفاوت باشد ف مسئله اصلی این است که خود فرد باید شناخته شود . توانایی های فردی تخمین زده شده و بداند تصویری که از خود دارد چگونه است .

موفقیت یک مدیر خوب فقط از جهت مالی نیست ، موفقیت می تواند همه زندگی را در بر گیرد و توسط احساس فرد و حانواده اش تعیین شود. در هیمن راستا دو صفت مناسب برای یک مدیر خانه را می توان خوشبینی و فداکاری دانست .

۱) خوشبینی : یکی از صفتهای بسیار مهم برای یک مدیر در منزل خوشبینی است .

۲) فداکاری : ماهیت خانواده و مدیریت آن در تمام مراحل ، فداکاری و از خود گذشتگی اعضا رانسبت به هم می طلبد . خانواده و مدیریت درست آن با خود بینی و خود خواهی در تضاد است . ایثار شرط لازم برای یک مدیریت مطلوب در خانه است