چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

برخی دیگر از رویدادهای ۳۱ مارس


● ۱۴۹۲: ملکه ایزابلا رئیس منطقه کاستیلای اسپانیا و فردیناند پادشاه اروگون اسپانیا یهودیان را از این دو منطقه اخراج کردند.
● ۱۷۲۳: فرانتس ژوزف هایدن موسیقی دان اتریشی که به …

۱۴۹۲:

ملکه ایزابلا رئیس منطقه کاستیلای اسپانیا و فردیناند پادشاه اروگون اسپانیا یهودیان را از این دو منطقه اخراج کردند.

۱۷۲۳:

فرانتس ژوزف هایدن موسیقی دان اتریشی که به ایجاد موسیقی کلاسیک کمک بسیار کرد به دنیا آمد.

۱۷۴۷:

یوهان پتر شولتس آهنگسار بنام آلمانی متولد شد.

۱۸۰۹:

نیکلای گوگل پدر حقیقی نگاری روسیه در قرن ۱۹ پا بعرصه وجود گذاشت.

۱۸۴۴:

اندرو لانگ نویسنده، شاعر و مترجم اسکاتلندی که با کمک همسرش لئونارا بلیچ کتب بسیار ترجمه کرد به دنیا آمد.

۱۸۵۰:

جمعیت ایالات متحده ۲۳ میلیون برآورد شد که ۳ میلیون و ششصد هزار نفر آن برده سیاهپوست بودند. جمعیت قانونی ایالات متحده در سال ۲۰۰۷ از سیصد میلیون گذشت. گفته شده است که ده تا دوازده میلیون تن دیگر در این فدراسیون به صورت غیر قانونی اقامت دارند و کار می کنند.

۱۸۸۵:

دولت انگلستان سرزمین بوتسوانا واقع در قلب آفریقای جنوبی را که بچوانالند می نامید تحت الحمایه خود کرد.

۱۹۰۷:

ارتش رومانی با خشونت تمام انقلاب کشاورزان مولداوی را سرکوب کرد.

۱۹۱۸:

جلو کشیدن ساعت به منظور صرفه جویی در مصرف برق (دی لایت سیوینگ) از این روز در سال ۱۹۱۸ در آمریکا به اجرا درآمد.

در سال ۲۰۰۷ تغییراتی در آغاز و پایان آن بعمل آمد و در مارس سال ۲۰۰۸ اعلام شد با محاسباتی که بعمل آمده است؛ این پیش و یس کشیدن عقربت ساعت تاثیر چشمگیری در صرفه جویی در مصرف برق نداشته است.

۱۹۸۰:

جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا سیستم بانکی این کشور «دی رگیولیت» کرد و به بانکها در تعیین نرخ بهره خود و تعیین شرایط معامله آزادی عمل داد. در سال ۲۰۰۷ معلوم شد که این آزادی عمل سرانجام کشور را وارد بحران اقتصادی ساخته زیرا که تسهیلات برخی از بانکها در دادن وام و عدم توانایی مدیون به رد دین و اقساط آن مخصوصا در معاملات مستغلات مسئله ساز شده و میلیون ها خانه و آپارتمان در آمریکا به مالکیت بانکها درآمده و درمعرض حراج قرار گرفته و قیمت ها را شدیدا پایین برده که دودش به چشم بانکها فرو رفته است. شورای پول آمریکا درصدد چاره جویی برآمد و در مدتی کوتاه چندبار نرخ بهره «پایه» را - نرخی که با آن بانکهای مرکزی ۱۲ گانه پول در اختیار بانکهای دیگر قرار می دهند پایین آورد که ظاهرا کارساز نبوده است.

۱۹۸۳:

در یک زلزله شدید در کشور کلمبیا دست کم ۵۰۰۰ تن کشته شدند.

۱۹۹۱:

پیمان ورشو عملا منحل شد. با اینکه قرار بود (سران آمریکا و شوروی قبلا به توافق رسیده بودند) که ناتو هم تبدیل به یک اتحادیه سیاسی شود، در عمل این اتحادیه نظامی غرب به توسعه خود دست زد و کشورهای عضو پیمان منحله ورشو و حتی سه کشور از ممالک ۱۵ گانه شوروی را هم وارد خود کرد و چون نوبت به گرجستان و اوکراین رسید، روسها از خواب غفلت بیدار شدند و ایستادگی خود را آغاز کرده اند و ....

۱۹۹۱:

گرجستان قلمرو قدیمی ایران در قفقاز که دو قرن (از زمان فتحعلی شاه قاجار) عملا ضمیمه حکومت مسکو بود اعلام استقلال کرد. تمایل گرجستان به اتحاد با آمریکا و ناتو است که با مقاومت روس ها رو به رو شده و این ایستادگی به صورت یک نقطه بازگشت برای غرب درآمده است.