جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

تفاوتها در برخورد با استرس


تفاوتها در برخورد با استرس

نکته جالب در برخورد با استرس تفاوتهای عملکردی است. کسانی که در برخورد با چالشهای اجتماعی با نزدیک شدن به شرایط و محیط جدید واکنش نشان می دهند، نیمه چپ کورتکس پیشانی آنها فعال …

نکته جالب در برخورد با استرس تفاوتهای عملکردی است. کسانی که در برخورد با چالشهای اجتماعی با نزدیک شدن به شرایط و محیط جدید واکنش نشان می دهند، نیمه چپ کورتکس پیشانی آنها فعال می شود و برعکس اشخاص ضداجتماعی و خجالتی و اشخاصی که بشدت حالت تدافعی دارند، نیمه راست مغزشان فعال می شود. بررسی جالب دیگری نشان داد در حالی که در مردان خجالتی و کم رو سمت راست مغز پیشانی، فعال می شود، زنان با ویژگی های مشابه سمت چپ مغزشان را فعال می کنند.

مشاهداتی از این قبیل نشان می دهد زنان و مردان با چالشهای زندگی برخورد متفاوت می کنند. آنچه مسلم است اینکه زنان و مردان به دو شکل متفاوت با استرس و مشکلات رو به رو می شوند. در واقع در شرایط استرس تولید کورتیزول در زنان در مقایسه با مردان بیشتر و طولانی تر است.

زنان باید توجه داشته باشند که برای برخورد مناسب با استرس باید روابط خانوادگی خود را تقویت کنند. در غیر این صورت امکان آن وجود دارد که دچار افسردگی شوند.

کشف برخی از تفاوتهای فیزیولوژیکی میان مردان و زنان به ما کمک می کند بیماری را بهتر تشخیص دهیم و بهتر بتوانیم به بیماران خدمت کنیم. هنگامی که به تفاوت قلبی میان زنان و مردان پی برده می شود، درمان بهتری هم صورت می گیرد. همین مطلب باید در مطالعه مغز زن و مرد لحاظ شود تا بهتر بتوانیم اختلالاتی نظیر افسردگی را درک کنیم. باتوجه به آنکه این بیماری تأثیرهای طولانی مدتی برجای می گذارد، باید همه تلاش خود را به کار گیریم تا بدانیم چرا این تفاوتها وجود دارند و چگونه می توان این ناراحتی را درمان کرد.