پنجشنبه, ۲۸ تیر, ۱۴۰۳ / 18 July, 2024
مجله ویستا

تامین پروتئین بدن به کمک گوشت سفید


تامین پروتئین بدن به کمک گوشت سفید

کمتر کسی است که گوشت مرغ را دوست نداشته باشد. اصولا همه از خوردن ‌آن لذت می‌برند مخصوصا اگر کاملا پخته و کبابی شده باشد. اگر روش پختن آن را درست بلد باشید، احتیاج به هیچ چاشنی و …

کمتر کسی است که گوشت مرغ را دوست نداشته باشد. اصولا همه از خوردن ‌آن لذت می‌برند مخصوصا اگر کاملا پخته و کبابی شده باشد. اگر روش پختن آن را درست بلد باشید، احتیاج به هیچ چاشنی و حتی سسی برای خوشمزه‌ترکردن کباب نیست. برای پختن مرغ به صورت کبابی باید به چند نکته توجه کنید، مثل دمای فر و دمای آشپزخانه، مقدار کره یا روغن مورد مصرف و مطمئنا زمان پخت.

مواد لازم برای ۴ نفر

مرغ (۱/۸کیلوگرم)‌: یک عدد

روغن زیتون: ۲ قاشق سوپخوری

کره: یک قاشق سوپخوری

آب: یک دوم پیمانه

طرز تهیه:

فر را از قبل روی ۴۲۵ درجه فارنهایت یا ۲۲۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید.

روغن زیتون را به طور کامل روی مرغ بمالید تا همه جای آن را کاملا چرب کند. سپس روی آن کره بمالید. وقتی کاملا همه جای مرغ با کره آغشته شد،‌ به‌آن ادویه بزنید. مرغ را درون ظرف فر بگذارید. نصف پیمانه آب را نیز داخل ظرف بریزید. ظرف را وسط فر بگذارید. بعد از ۱۵ دقیقه حرارت فر را کم کنید. آن را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۱۹۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید و صبر کنید تا ۲۵ دقیقه دیگر بپزد.

حالا مرغ را از درون فر بیرون بیاورید. از آبی که درون ظرف مرغ است روی آن بریزید تا کل مرغ را آغشته کند. مرغ را از روی سینه‌ها و ران‌ها درون ظرف بخوابانید. مرغ را دوباره درون فر بگذارید تا ۲۵ دقیقه دیگر نیز بپزد.

دوباره ظرف را از درون فر بیرون بیاورید، آن را برگردانید و مرغ را امتحان کنید و ببینید کاملا پخته یا نه. دو روش برای این کار وجود دارد. در روش اول یک سیخ چوبی کباب را درون ضخیم‌ترین جای سینه مرغ فرو کنید. اگر مرغ کاملا پخته باشد، سیخ به نرمی در گوشت مرغ فرو می‌رود. دیگر این که می‌توانید از دماسنج برای این کار استفاده کنید. اگر یک دماسنج درون سینه مرغ فرو کنید باید دمای ۱۶۰ درجه فارنهایت یا ۷۱ درجه سانتی‌گراد را نشان دهد.

اگر آب مرغ درون ظرف خونی باشد، یعنی مرغ کاملا نپخته است. باید حدود ۱۰ دقیقه دیگر آن را درون فر بگذارید.

وقتی مرغ کاملا آماده شد، آن را از درون فر بیرون بیاورید. آبی را که در اطراف مرغ است درون ظرف دیگری بریزید. مرغ را درون یک بشقاب بگذارید، روی آن را با فویل بپوشانید، اما کاملا کیپ نکنید. بعد از ۱۰ دقیقه مرغ کاملا آماده است.

می‌توانید قبل از پختن مرغ یک عدد لیموترش تازه درون شکم مرغ بگذارید. این کار، هم باعث می‌شود مرغ مرطوب بماند و هم این که عطر ملایمی از لیمو بگیرد.

مرغ را درون ظرف دلخواه خود بگذارید و این کباب لذیذ را همراه با خانواده میل کنید.

تاثیر گوشت مرغ بر سلامت بدن

ویتامین B۳ و سلنیوم موجود در آن بدن را در مقابل سرطان بیمه می‌کند. علاوه بر آن، ویتامین B۳ به حفظ سلامت مغز کمک کرده و از آن در برابر آلزایمر محافظت می‌کند.

ویتامین B۶ موجود در آن با پایین نگهداشتن سطح هوموسیستئین به حفظ سلامت قلب کمک می‌کند، زیرا هوموسیستئین بالا باعث آسیب‌دیدگی دیواره عروق خونی می‌شود.

از آنجا که گوشت مرغ به نسبت گوشت قرمز کالری و چربی پایین‌تری دارد و از نظر پروتئین غنی است، می‌توان در رژیم‌های لاغری آن را جایگزین گوشت قرمز کرد.

ام‌البنین خانوردی