یکشنبه, ۳۱ تیر, ۱۴۰۳ / 21 July, 2024
مجله ویستا

زیرساخت های مخابراتی و اطلاعاتی مناطق ESCWA


زیرساخت های مخابراتی و اطلاعاتی مناطق ESCWA

اهمیت بخش مخابرات در دهه گذشته مورد تاکید فراوانی قرار گرفته است به طوری که در کنفرانس توسعه جهانی مخابرات در مارس ۱۹۹۸ از بخش مخابرات به عنوان یکی از مهم ترین و بهترین بخش ها در قرن جدید نام برده شده است

اهمیت بخش مخابرات در دهه گذشته مورد تاکید فراوانی قرار گرفته است به طوری که در کنفرانس توسعه جهانی مخابرات در "مارس ۱۹۹۸" از بخش مخابرات به عنوان یکی از مهم‌ترین و بهترین بخش‌ها در قرن جدید نام برده شده است. و نیروی تکنولوژیکی ارتباطات در پروسه دمکراسی به عنوان یک قدرت بزرگ برای تنازع جهانی جهت دستیابی به آرامش و توسعه یافتگی مورد تاکید قرار گرفته است. یکی از چالش‌های کشورهای در حال توسعه، یکسان نبودن اطلاعات در دسترس، برای تمام اقتصادها است.

اهمیت بخشیدن به نقش فناوری اطلاعات ۲(IT) در علم اقتصاد در انجمن اقتصادی و اجتماعی سال ۲۰۰۰ باعث تمایز این انجمن از سایر بخش‌ها شده است. بیشترین چالش‌ها بر روی IT در آوریل ۲۰۰۰ در سطح منطقه‌ای شروع شده است. گفتگوهای منطقه‌ای موجب شده فعالیت انجمن‌های اقتصادی و اجتماعی در سطح دنیا شدیدتر شود. این گفتگوها نهادها را برای تهیه گزارش‌های جامع براساس قوانین اتحادیه بین‌الملل برای انتقال دهنده‌های تکنولوژی ارتباطات و اطلاعات و نقش سیاست‌های تشویقی مرتبط، تشویق‌ می‌کند.

مخابرات یکی از بهترین حمایت‌کننده‌ها و ایجادکننده‌های کارآیی است. با رشد انتظارات از کالاهای الکترونیکی در آینده، نقش IT برای حمایت از تجارت سایر خدمات شدیدا تحت تاثیر قرار می‌گیرد.علی‌رغم این واقعیت که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، پیشرفت سریعی در خدمات مخابرات صورت گرفته، اکثریت عمده مردم دنیا به راحتی به تلفن دسترسی ندارند.

از بیش از ۶۰۰ میلیون خط تلفن دایر در سطح دنیا در سال ۲۰۰۰ تنها ۲۰درصد به کشورهای در حال توسعه تعلق دارد در حالی که این کشورها ۸۵ درصد از جمعیت دنیا را دارند. در سال ۱۹۹۶، متوسط ضریب نفوذ تلفن بین ۷ درصد (کامبوج) و ۹۹ درصد (موناکو) بوده که براساس آن متوسط ضریب نفوذ در سطح دنیا ۳/۱۳ درصد می‌شود که، به نظر می‌رسد یک متوسط گمراه کننده و نادرست است.

کشورهای توسعه یافته با ۱۵ درصد جمیعت دنیا، دارای سهم ۸۱ درصدی در تلفن موبایل، ۹۱ درصد در فاکس و ۹۷ درصد در شبکه اینترنتی می‌باشند.

با توجه به اضافه شدن خدمات جدید دیتا، تصویر و چندرسانه‌ای به زیرساخت‌های جهانی، ضریب نفوذ، گویای چگونگی بخش مخابرات نیست و برای اندازه‌گیری، وضعیت تلفن موبایل، کاربران اینترنت و کامپیوترهای شخصی و در کل برای ارزیابی مخابرات، نیاز به معیارهای مشخصی در سطح منطقه‌ای، ملی و جهانی وجود دارد. نکته قابل توجه این است که، این معیارها برای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه دارای اختلاف زیادی است.

در سال ۱۹۹۴، حدود ۳ میلیون نفر، که بیشتر آنها در ایالات متحده بودند، کاربران اینترنت بودند. تا پایان سال ۱۹۹۹، حدود ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا از شبکه اینترنت استفاده می‌کردند.

کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که، ممکن است تا سال ۲۰۰۵ حدود یک میلیارد نفر به شبکه جهانی اینترنت بپیوندند.

استفاده از شبکه‌های کامپیوتری و ارتباطی برای تجارت از دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ آغاز شده است. در دهه ۸۰، سازمان بزرگی برای تبادل داده‌های الکترونیکی ۳(EDI) به طور خصوصی شروع به فعالیت کرد. این فعالیت به سرعت در تجارت الکترونیکی مورد توجه قرار گرفت و این در شرایطی است که اینترنت به عنوان یک "آلترناتیو" مناسب برای معاملات تجاری محسوب می‌شود.

تا سال ۲۰۰۱، اینترنت بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار برای بازرگانان ارزش تجاری ایجاد کرده است. منطقه ESCWA در طبقه‌بندی خدمات پائین‌تر از متوسط دنیا قرار دارد. این منطقه از دولت‌های خلیج‌فارس و غیر خلیج تشکیل شده است. در کشورهای عربی و حاشیه خلیج‌فارس اصلاحاتی صورت گرفته است که باعث شده متوسط ضریب نفوذ تلفن آنها بالاتر از کشورهای غیر خلیج باشد.

به استثناء چند کشور در منطقه ESCWA ، حرکت به سمت خصوصی‌سازی و قانون‌زدایی خدمات اولیه آغاز شده است. کشورهای منطقه به خصوصی‌سازی خدمات موبایل و خدمات اینترنت ۴(ISP) مبادرت کرده‌اند اما، همچنان در بسیاری از کشورهای منطقه ESCWA امتیاز انحصاری دولت برای خدمات مخابرات وجود دارد. برخلاف انتظارات، بیشترین پیشرفت‌ها در خدمات مخابرات در مناطق حاشیه خلیج‌فارس صورت گرفته که در این طبقه‌بندی لحاظ نشده‌اند.

۱. Economic and Social Commission for Western Asia

۲. Information technology

۳. Eiectronic data interchange

۴. Internet Service Provider

مهناز رنجبر


شما در حال مطالعه صفحه 1 از یک مقاله 2 صفحه ای هستید. لطفا صفحات دیگر این مقاله را نیز مطالعه فرمایید.