سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

رژیم غذایی زنان در دوران شیردهی


رژیم غذایی زنان در دوران شیردهی

رژیم غذایی زنی كه شیر می دهد باید غنی از پروتئین ، كلسیم ، آهن و ویتامین باشد. یك سوم نیاز برای ترشح شیر از ذخایر چربی بدن كه در سه ماهه ی سوم تشكیل شده است، تامین می شود و دو سوم دیگر …

رژیم غذایی زنی كه شیر می دهد باید غنی از پروتئین ، كلسیم ، آهن و ویتامین باشد. یك سوم نیاز برای ترشح شیر از ذخایر چربی بدن كه در سه ماهه ی سوم تشكیل شده است، تامین می شود و دو سوم دیگر باید از طریق تغذیه بر آورده شود.

مادری كه شیر می دهد ، هر روز باید حداقل ، مواد زیر را مصرف كند:

۱) نیم لیتر شیر كامل + ۶۰ گرم پنیر

۲) ۳۰ گرم كره ( دارای ویتامین A)

۳) ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم گوشت بدون چربی ، مرغ یا ماهی

۴) ۲.۳ میوه در روز

۵) سبزی های برگ سبز

۶) گاهی یك وعده ی غذایی دارای حبوبات

برای یك زن شیر ده ، ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ كالری انرژی لازم است كه باید در ۴ وعده ی كوچك غذایی معادل

هم به اضافه ی دو میان وعده تامین شود .

در دوران شیردهی ، دانستن رژیم غذایی برای لاغری مناسب نیست .

در دوران بارداری از مصرف مواد غذایی زیر خودداری كنید.

آشامیدنی های محرك مانند: قهوه ، چای و نوشابه های گازدار .

مواد غذایی ای كه موجب تغییر طعم شیر می شوند( انواع كلم ، سیر ، پیاز ، مارچوبه ، تربچه ) .

بعد از زایمان ، زیادی وزن حداقل همان قدر كه مربوط به ایجاد ذخیره ی چربی است ، مربوط به تجمع آب در بدن نیز می باشد، بنابراین :

۱- مصرف قند و شكر را كم كنید .

۲- مواظب باشید مواد غذایی ای مصرف كنید كه مقدار چربی آن كم باشد.

۳- نمك را از سر سفره حذف كنید و غذای كم نمك بخورید .

۴- غذاهای غنی از پتاسیم ، مانند سبزیجات و انواع آب میوه مصرف كنید .

۵- هر چه زودتر یك فعالیت بدنی را شروع كنید.

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پزشكان ایران