چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

حمله «لطیف» به فدراسیون کشتی


حمله «لطیف» به فدراسیون کشتی

آنها چیزی از معادلات و خصوصیات کشتی نمی دانند

کارشناس کشتی کشورمان گفت: خداحافظی دردآور حیدری و رفتار نامناسبی که با علیرضا دبیر به عنوان یک قهرمان المپیک صورت گرفت، نشان داد که مسؤولان فعلی فدراسیون کشتی چیزی از معادلات و خصوصیات پهلوانی و جوانمردی این رشته نمی دانند.

منوچهر لطیف کارشناس باتجربه کشتی کشورمان به تشریح نقاط ضعف و قوت رقابتهای جام تختی و همچنین عملکرد کشتی گیران و فدراسیون در این جام پرداخت و ضمن بیان این مطلب افزود: مسابقات به اصطلاح بین المللی جام جهان پهلوان تختی چند سالی است که اعتبار خود را از دست داده و دیگر نمی توان نام تورنمنت بین المللی را روی آن گذاشت، چرا که دیگر خبری از کشورهای صاحب نام کشتی در آن نیست و به میدانی کاملاً داخلی تبدیل شده است که به هیچ عنوان نیز نمی تواند ملاک انتخاب ملی پوشان باشد. ای کاش فدراسیون کشتی به جای شعار و وعده وعید ،کمی در روابط بین الملل خود تجدید نظر می کرد و چاره ای می اندیشید تا تک جام معتبر رده سنی بزرگسالان مان این گونه به رقابتهایی نظیر قهرمانی کشور تبدیل نشود.

● انتخابی با ارفاق وزن!

وی ادامه داد: تا زمانی که مسابقه و دیداری سر وزن قانونی برگزار نشود نمی توان نام آن را انتخابی گذاشت، چرا که شرایطی برابر برای نفرات شرکت کننده ایجاد نشده و جدالی نابرابر حاکم می شود. بارها شاهد بوده ایم که کشتی گیران ما با دو کیلوگرم ارفاق وزن عملکرد مثبتی داشته اند، اما زمانی که همین دو کیلو را کم کرده اند دیگر نای بلند شدن از جای خود را نیز نداشته اند. نمونه بارز این موضوع تقی داداشی است که در رقابتهای داخلی و انتخابی تمامی مدعیان را شکست می دهد، اما در میادین بین المللی نمی تواند عملکردی قابل توجهی داشته باشد.

لطیف خاطرنشان کرد: ای کاش بدون در نظر گرفتن دو تیم مهمان یعنی ترکیه و کانادا مسابقات جام تختی را سر وزن قانونی برگزار می کردیم تا حداقل نتیجه ای عایدمان شود. با تمام این صحبتها نمی توان قهرمانی در این جام یا شکست کشتی گیران را ملاک توانایی یا عدم توانایی شان دانست و قطعاً باید عملکرد آنها در تورنمنتهای بین المللی، اردوها و همچنین شرایط بدنی و وزنی مد نظر قرار گیرد.

● جام تختی

کارشناس باتجربه کشتی کشورمان با اشاره به سطح رقابتهای جام تختی گفت: متأسفانه مسابقات امسال چنگی به دل نزد و عملکرد تک تک کشتی گیران نشان داد که از نظر فنی و آمادگی جسمانی با مشکلات عدیده ای روبرو هستند. متأسفانه پس از رقابتهای جهانی، فرصتهای زیادی را از دست دادیم و برگزاری نابهنگام و غیر کارشناسی لیگ آن هم هنگامی که پنج سهمیه المپیک را هنوز کسب نکرده بودیم، نیز باعث شد تا از تورنمنتها و میادین معتبر بین المللی غافل شده و فرصتهای سرنوشت ساز و طلایی را از دست بدهیم.

وی ادامه داد: از سوی دیگر برنامه ریزی غلط فدراسیون و عدم اشراف کامل بر اوضاع باعث شد تا گزینه ها و قهرمانانی همچون مراد محمدی، یزدانی و ابراهیمی رها شده و از اردوها فراری شوند تا امروز با مشکلاتی اعم از ناآمادگی و اضافه وزنشان روبرو شویم. باید قبول کرد که هیچ کدام از شرکت کنندگان در جام تختی نشانی از سرعت و آمادگی و جنگندگی را نداشتند که همین موضوع ما را بر آن می دارد تا برای ۶۰ روز باقیمانده برنامه ریزی اساسی داشته باشیم.

پیشکسوت کشتی اظهار داشت: تنها نقطه قوت مسابقات کشتی جام تختی را می توان حضور الزامی تمامی مدعیان و قهرمانان در این دوره از پیکارها دانست که متأسفانه آن هم به دلیل عدم برگزاری مسابقات سر وزن قانونی بی حاصل ماند.

● کینه توزی و ناجوانمردی

لطیف با اشاره به برخی نامرادی ها و بی مهری هایی که در همین جام صورت گرفت، افزود: متأسفانه در این جام مسایلی را شاهد بودیم که دل هر علاقه مند و عاشق این رشته را به درد آورد. کشتی در کرمانشاه و جایی که کشتی آن با بزرگان و پهلوانانی همچون برادران محبی معنا پیدا می کند، برگزار شد؛ اما متأسفانه نه تنها دعوتی از این دو اسطوره کشتی صورت نگرفته بود، بلکه نام و نشانی نیز از این دو برادر، به عنوان شناسنامه کشتی این استان به میان نیامد. تماشاگران عاشق کرمانشاهی بارها مقابل من و همکارانم ظاهر شده و از دلایل این اقدام می پرسیدند اما جواب آن پیش من نیست و باید مسؤولان هیأت کشتی کرمانشاه و فدراسیون در این رابطه پاسخگو باشند.

● توهین به جامعه کشتی

وی ادامه داد: بدتر از بی توجهی به برادران محبی، این موضوع بود که علیرضا دبیر، قهرمان المپیکی کشتی، به عنوان تنها مهمان ناخوانده اما ویژه رقابتها، بدون دعوت وارد سالن می شود، اما دریغ از یک خوشامدگویی و احترام. چرا هیچ کدام از مسؤولان فدراسیون این همه ابراز محبت و تشویق تماشاگران را نادیده گرفته و حتی با آن برخورد کردند؟ چرا از کوچکترین افراد برای توزیع مدال و جوایز دعوت شد، اما قهرمان المپیک و دارنده خوشرنگ ترین مدالهای جهانی و المپیک به چشم نیامد؟ این عمل توهین به دبیر نبود، بلکه توهین به جامعه کشتی بود، بدین نحو که تنها قهرمان المپیکشان در سالن حضور می یابد، اما به خاطر مسایل و سلایق شخصی او را نادیده می گیرند.

● حیدری و خداحافظی

وی یادآور شد: شک نکنید که خداحافظی حیدری نیز به همین نوع رابطه ها و اخلاق غیر متعارف دست اندرکاران فدراسیون مربوط می شد تا جایی که او ترجیح داد پس از نشان دادن شایستگی هایش همچون چند ماه پیش که از عرصه مربیگری خود را کنار کشید، در عرصه قهرمانی نیز مجبور به خداحافظی شود. تاکنون در کشتی ایران سابقه نداشته که به خاطر یک سری مسایل شخصی، روح کینه توزی و ناجوانمردی حاکم شده و با افراد برخورد مستقیم شود، آن هم افرادی که از جان و زندگی شان برای افتخار آفرینی مایه گذاشته اند.

● حرمت شکنی و توهین

لطیف تأکید کرد: همانطور که بارها گفته ام، مسؤول فدراسیون برخلاف ادعاهایش که کشتی گیر بوده به هیچ عنوان با الفبا، خصوصیات و حال و هوای این رشته آشنا نیست و خواسته و ناخواسته به اهالی آن توهین کرده و با آبرویشان بازی می کند. مگر ما چند مربی و قهرمان برتر همچون دبیر، حیدری، فلاح، کاوه، محمدی، اکبرنژاد، توکلیان و ... داریم که امروز باید به خاطر صحبتهای منطقی و کشتی دوستانه خود حذف شوند. آقایان! دست از حرمت شکنی، توهین و آبرو ریزی بردارید و به شعار خود که باز بودن فضا برای خدمت همگان است جامه عمل بپوشانید.

● غریبانه و کارشناسانه

پیشکسوت کشتی کشورمان به خداحافظی حیدری اشاره کرد و گفت: حیدری خیلی غریب اما بسیار عقلانی و کارشناسانه از کشتی خداحافظی کرد. او با وجود اینکه آمد تا پاسخ برخی اظهار نظرهای بی ربط بعضی کشتی گیران جوان و برخی مردان فنی را بدهد با یک ارزیابی کارشناسی به این نتیجه رسید که نمی تواند در المپیک مثمر ثمر باشد، بنابراین در اوج خداحافظی کرد. فقط امیدوارم اشتباهی که برخی کشتی گیران در گذشته و با صحبتهایی نظیر «خواست مردم»، «تکلیف» و غیره کردندرا او تکرار نکند.

● رؤسا کجا بودند؟

لطیف در پایان در خصوص غیبت رؤسای هیأتهای کشتی در این جام گفت: یزدانی خرم در بیست و هفتمین دوره رقابتهای جام تختی که دی ماه سال گذشته و در بندرعباس برگزار شد، در آستانه انتخابات فدراسیون از تمامی رؤسای هیأتها دعوت به عمل آورد و برای اکثر آنها بلیت رفت و برگشت تهیه کرد، اما حال که کارش انجام شده و حکم ریاست را دریافت کرده است دیگر حالی هم از آنان نمی پرسد که هیچ، رؤسای زحمت کشی همچون عبدا... عزیزی و ثمربخش پشت درهای بسته سالن می مانند. برای هیچ کدام از آنها حتی دعوتنامه و یا کارت و بلیت هم صادر نشده بود تا همچون تماشاگران عادی پشت میله ها منتظر بمانند و در جایگاه تماشاگران مسابقات را تماشا کنند.



همچنین مشاهده کنید