سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

اعضای بدن و زیورآلات آویزی


اعضای بدن و زیورآلات آویزی

در میان زیورآلات‌‌آویزی، گوشواره‌ها جزو کم‌خطرترین‌ها محسوب می‌شوند اما در شرایطی خاص حتی گوشواره‌ها هم خطرناک‌اند که در ادامه به این نکات می‌پردازیم:
▪ نرمه، امن‌ترین …

در میان زیورآلات‌‌آویزی، گوشواره‌ها جزو کم‌خطرترین‌ها محسوب می‌شوند اما در شرایطی خاص حتی گوشواره‌ها هم خطرناک‌اند که در ادامه به این نکات می‌پردازیم:

نرمه، امن‌ترین ناحیه اتصال:

نرمه گوش (قسمت گوشتی پایین گوش) از جمله امن‌ترین نواحی بدن برای اتصال آویز گوشواره‌هاست. سوراخ کردن نرمه گوش و آویزان کردن آویزی به آن، رسمی است که از دیرباز در فرهنگ‌های گوناگون برای خانم‌ها مرسوم بوده است.

در بعضی کشورها مانند هند، قرار دادن آویزی در بینی نیز متداول است اما در کشور ما، آویز سنتی بر لاله گوش قرار می‌گیرد اما امروزه، بسیار دیده می‌شود که به تقلید از فرهنگ غرب، زیورآلاتی در نواحی مختلفی از بدن از جمله لب، زبان، ناف و.... آویزان می‌کنند. قرار دادن این زیورآلات در نواحی مختلف به جز نرمه گوش بسیار خطرناک و منبع عوارض گوناگون است.

زبان، خطرناک‌ترین:

استفاده از زیورآلات با سوراخ کردن ناحیه لب و زبان، بسیار خطرناک است. لب و زبان جزو بافت‌های بسیار پرخون بدن هستند که سوراخ کردن آنها احتمال ایجاد خون‌ریزی‌های شدید و التهاب و عفونت در این نواحی را به همراه دارد. تورم‌های شدیدی که گاهی به دنبال سوراخ کردن لب یا زبان ایجاد می‌شود، ممکن است به بسته شدن راه‌های هوایی بینجامد.

لب و دهان، احتمال خفگی:

آویزهای متصل شده به لب یا زبان ممکن است جدا و بلعیده شوند و خطر خفگی ایجاد کنند. این آویزها ممکن است صحبت‌کردن فرد را دچار اشکال کنند، باعث لب‌پر شدن دندان‌ها در آن منطقه شود و لثه در آن ناحیه تحلیل پیدا کند. همین‌طور آویز قرارگرفته در ناحیه دهان، برای گرفتن رادیوگرافی‌های ناحیه دهان ایجاد اختلال می‌کند.

بینی، احتمال عفونت:

آویزهایی که در بینی قرار می‌گیرند نیز خطرنا‌ک‌اند. در سوراخ کردن بینی هم احتمال عفونت وجود دارد. از طرفی، احتمال رها شدن آویز بینی و کشیده شدن آن همراه تنفس به نواحی بالای بینی وجود دارد.

ناف، ماندگاری رد زخم:

در مورد سوراخ کردن ناحیه ناف و اتصال آویزهایی به این منطقه، احتمال باقی ماندن رد زخم‌ها وجود دارد. در افراد چاق یا کسانی که باردار می‌شوند، سوراخی که برای نصب آویز کنار ناف قرار داده می‌شود تغییر شکل و مکان می‌دهد و بسیار بدشکل می‌شود. احتمال ایجاد التهاب نیز در این دوره (بارداری) وجود دارد. از طرفی آویزهایی که در ناحیه ناف وجود دارند، در اثر اصطکاک لباس‌ها یا کمربندها حرکت می‌کنند، پوست آن منطقه نرم می‌شود و احتمال ایجاد عفونت و زخم افزایش می‌یابد.

دکتر محمد علی نیلفروش‌زاده

رییس مرکز تحقیقات پوست وسالک