شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
كاهش احتمالی ابتلا به پوكی استخوان بامصرف سویا
مصرف غذاهایی كه از پروتئین سویا درست شده اند، در سنین میانسالی و در دوران یائسگی، خطر ابتلا به پوكی استخوان در خانمها كاهش می دهد. زیرا در این دوران تغییرات هورمونی خانمها باعث نازك شدن و شكننده شدن استخوانهای آنها می شود. این نازك و شكننده شدن استخوانها در خانمها معمولاً ۵ تا ۷ سال پس از دوران یائسگی، به دلیل كاهش سطح و میزان هورمون استروژن اتفاق می افتد كه این كاهش میزان استروژن باعث می شود تا استخوانها ۵ درصد از حجم خود را از دست بدهند.
جایگزین كردن این هورمون توسط درمان هورمونهای جایگزین نیز می تواند برای سلامتی افراد مضر باشد و خطر ابتلا به بیماری هایی مثل سكته قلبی را افزایش دهد و پزشكان معتقدند كه بهترین جایگزین برای این هورمونهای تزریقی، پروتئین سویا است. البته روشهای دیگری مثل ورزش متناوب و افزایش مصرف كلسیم و ویتأمین D نیز به زن ها برای به تأخیر انداختن نازك شدن استخوان ها توصیه می شود.
تحقیقات نشان می دهد كه پروتئین سویا علاوه بر كاهش خطر ابتلا به بیماری پوكی استخوان خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و رشد هورمونهای مرتبط با سرطان را نیز كاهش می دهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست