چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

آماده سازی واحد های مرغ مادر گوشتی


آماده سازی واحد های مرغ مادر گوشتی

با توجه به اهمیت امر پاکسازی و آماده سازی واحدها پس از پایان هر دوره , مراحل انجام آماده سازی بترتیب زیر تعیین و ارائه می گردد

با توجه به اهمیت امر پاکسازی و آماده سازی واحدها پس از پایان هر دوره ، مراحل انجام آماده سازی بترتیب زیر تعیین و ارائه می گردد .

۱) سمپاشی با مواد حشره کش بمنظور کنترل حشرات یکی بلافاصله پس از تخلیه طیور ، در حالیکه هنوز کود و تجهیزات داخل سالن قرار دارند و دیگری سمپاشی قبل از گاز دادن سالنها .

۲) حمل تجهیزات و وسایل غیر ثابت سالن از قبیل آبخوریها ، دانخوریها ، لانه های تخمگذاری و غیره به بیرون از سالن . ( جهت شستشو و ضدعفونی ) .

۳) تخلیه کامل دان باقیمانده داخل سیلوها و مسیرهایی که دان در آنها به حرکت در می آید .

۴) تخلیه کامل کود سالنها .

▪ توضیح :

قبل از شروع بارگیری کود ، بمنظور تولید رطوبت و کاهش گرد و خاک بهتر است مقداری آب بصورت اسپری بر روی بستر پاشیده شود .

۵) جمع آوری بقایای کود و پر داخل و خارج سالنها ( جاروب کردن ) و حمل آن به خارج از مزرعه بهنگام فروش ، دفع و یا سوزاندن ، مشروط به اینکه دفع یا سوزاندن در فاصله حدود ۱ الی ۵/۱ کیلومتری فارم انجام شود .

۶) شستشوی داخل و خارج سالنها ، ( سقف ، دیوار ، کف ) و تجهیزات و وسایل داخل آنها با آب فشار قوی .(البته قبل از شروع شستشو ، برق تابلوها می بایستی قطع گردد .)

۷) شستشو و ضدعفونی مخازن و لوله های آب با ترکیبات کلره بمدت ۲۴ ساعت و سپس شستشو با برس و اسکاچ . در مرحله بعد بایستی آب مخازن تخلیه شده و آب تمیز در آن جریان یابد .

۸) شستشو و ضدعفونی دقیق سیلوها با آب فشار قوی و مایعات ضدعفونی کننده .

۹) پاک کردن محوطه بیرونی سالنها از بقایای خار و خاشاک ، پر . کود و غیره . سپس شعله گیری محوطه توسط شعله افکن یا گازوئیل .

۱۰) باز کردن کوره هیترها و انجام تعمیرات مورد نیاز فنی و ساختمانی .

۱۱) شستشوی جاده های اطراف سالنها بوسیله هولدر یا پمپ ۱۰۰ لیتری .

۱۲) ضدعفونی کامل سالنها با ضدعفونی کننده های وسیع الطیف جهت از بین بردن : باکتری ها ، ویروسها . قارچها ، انگلها ، کوکسیدیاها و غیره .

۱۳ ) شعله گرفتن کف و دیوارهای سالن تا ارتفاع یک متر .

▪ توضیح :

از این مرحله به بعد لباسها بایستی شسته و ضدعفونی شوند و حضور افراد فنی و پرسنل بیرون از واحد با لباسهای داخل واحد انجام گیرد و تردد ماشینها به حداقل رسیده و کلیه خودروها قبل از ورود به واحد ضدعفونی شوند .

۱۴) دود دادن داخل سالنها با گاز فرمل .

▪ توضیح :

جهت دود دادن سالنها بایستی رعایت کامل اصول ایمنی صورت گیرد ، دقت شود که دربها و پنجره های سالن کاملا بسته بوده و هواکش ها خاموش باشند . همچنین ظروف در نظر گرفته برای این کار حداقل حجمی معادل ۵ برابر پرمنگنات و فرمالین را داشته باشد . جنس ظرف از مواد پلاستیک نبوده و حتی المقدور از جنس سفال یا فلز انتخاب شوند .

در موقع ترکیب دو ماده حتما بایستی اول پرمنگنات داخل ظرف ریخته شود و بعدا فرمالین به آرامی بروی آن اضافه گردد . برای دود دادن سالن به ازای هر متر مکعب فضا ۲۰ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۴۰ سی سی فرمالین در نظر گرفته شود . ضمنا حرارت سالن در زمان دود دادن بایستی ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی سالن حدود ۷۰ % باشد .

۱۵) تمیز کردن و ضدعفونی کردن محوطه اطراف سالنها با استفاده از شعله افکن ، مواد ضدعفونی کننده و همچنین پخش آهک به ضخامت یک سانتیمتر .

۱۶) توزیع و پخش سولفات آمونیوم و آهک با مقادیر ( ۱۰ کیلوگرم + ۲۰ کیلوگرم ) و اسپری آب بر روی آن به میزان ۱۰۰ لیتر به ازای هر ۱۰۰ متر مربع سطح کف .

۱۷) تعویض کامل لباس ، چکمه ، حوله و لوازم انفرادی پرسنل .

خلاصه مراحل آماده سازی واحدهای مادر گوشتی

بطور کلی آماده سازی واحدها شامل دو بخش است :

الف) بخش پاکسازی

۱) بخش آماده سازی

۲) تخلیه کامل کود و جاروب کردن .

۳) تخلیه پر ، کود و ضایعات اطراف سالنها .

۴) از بین بردن علفهای هرز محوطه توسط چیدن و سوزاندن .

▪ توضیح :

بطور کلی تا پایان این مرحله نبایستی از بقایای گله قبل چیزی داخل واحد باقی بماند .

ب) بخش آماده سازی

۱) شستشو طی سه مرحله :

▪ شستشوی کلی و اصلی واحد ( کلیه سالنها با تمام وسایل )

▪ شستشو پس از اتمام کارهای فنی و تاسیسات

▪ شستشوی پایانی پس از نصب زنجیرهای دانخوری

۲) ضدعفونی طی دو الی سه مرحله :

▪ ضدعفونی با کلر با غلظت ۲%

▪ ضدعفونی با ترکیبات آمونیوم ۴ تایی ( هایژن ، ساولن ) با غلظت ۱%

▪ فرمالین پاشی با غلظت ۱۰%

۳) شعله گیری طی دو مرحله :

▪ بعد از ضدعفونی مرحله اول

▪ بعد از ضدعفونی مرحله دوم

۴) پخس سولفات و آهک و آب :

۱۰ کیلوگرم سولفات + ۲۰ کیلوگرم آهک + ۱۰۰ لیتر آب ( به ازای هر ۱۰۰ متر مربع کف سالن ).

۵) تحویل لباس کارهای قدیم به مسئول قرنطینه ، دریافت لباس کارهای جدید از مسئول قرنطینه ، شستشو و پرکردن حوضچه های ضدعفونی با آب و مواد ضدعفونی ، دوش گرفتن اجباری .

آقای مهندس حمید رضا ضیایی