شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

ناوگان پرحادثه


ناوگان پرحادثه

حادثه آتش‌سوزی خیابان جمهوری با مرگ دلخراش دو کارگر زن به پایان رسید؛ اما حاشیه‌های آن همچنان داغ است؛ حالا مانند بسیاری از حوادثی از این دست، جنجال بر سر این ‌که کدام سازمان در این حادثه کوتاهی کرده ادامه دارد و هر کس در تلاش است تا تقصیرها را به گردن دیگری بیندازد.

حادثه آتش‌سوزی خیابان جمهوری با مرگ دلخراش دو کارگر زن به پایان رسید؛ اما حاشیه‌های آن همچنان داغ است؛ حالا مانند بسیاری از حوادثی از این دست، جنجال بر سر این ‌که کدام سازمان در این حادثه کوتاهی کرده ادامه دارد و هر کس در تلاش است تا تقصیرها را به گردن دیگری بیندازد.

اعضای شورای شهر به شهردار تهران تذکر کتبی داده اند؛ سازمان آتش نشانی هم متهم شده است که بموقع عمل نکرده است، مسئولان آتش نشانی هم روز گذشته با شرکت خارجی که نردبان ها را از آنها خریده، مکاتبه کرده اند، شهردار تهران هم روز گذشته اعلام کرد که ماجرا را پیگیری می کند و تا ۱۵ روز آینده مقصر اصلی وقوع این حادثه را معرفی خواهد کرد.

این طور که پیداست تا چند روز آینده قرعه به نام کسی خواهد افتاد و او به عنوان مقصر معرفی خواهد شد تا شاید کمی حساسیت ها فروکش کند و پس از مدتی هم ماجرا به کلی فراموش شود تا وقتی که دوباره حادثه ای دیگر اتفاق بیفتد.

با بالا گرفتن حادثه ناگوار آتش سوزی خیابان جمهوری، روز گذشته تماس های فراوانی از دیگر شهرهای کشور داشتیم که در آن ماموران آتش نشانی از کمبود تجهیزات ایمنی و به روز نبودن امکانات و وسایل امدادرسانی در ناوگان آتش نشانی شهرشان خبر داده و خواسته بودند که ما صدایشان را به گوش مسئولان برسانیم شاید تلنگری باشد برای این که سازمان های مسئول همتی برای رفع این کمبودها به خرج دهند.

تماس های نیروهای آتش نشانی از شهرهای دور و نزدیک خیلی چیزها را روشن کرد؛ این که در شهرستان ها وضع بمراتب بدتر از پایتخت است، اما یا تاکنون امداد غیبی با نیروهای آتش نشان و مردم آن شهر بوده که حادثه ای رخ نداده تا صدای این کمبودها دربیاید یا اگر هم حادثه ای رخ داده ماموران آتش نشانی به هر سختی که بوده با همین امکانات محدود ماجرا را جمع کرده اند تا از وقوع فاجعه ای بزرگ تر جلوگیری کنند.

یکی از نیروهای آتش نشانی شهرستان فریدونکناردر تماس خود با ما عنوان کرد که به دلیل بازنشسته شدن برخی از راننده های آتش نشان حتی نیروی جایگزینی ندارند که بتوانند از آنها استفاده کنند و همه نگرانند که در این شرایط اگر حادثه ای اتفاق بیفتد چطور می توانند خود را بموقع به محل حادثه برسانند؟

برخی دیگر از آنها از تجهیزات فرسوده و قدیمی، از شیلنگ های پخش کننده آب گرفته تا نردبان های غیراستاندارد(که شرکت فروشنده پس از مدتی در قبال هرگونه نقص فنی آنها مسئولیتی قبول نمی کند) کوچه های تنگ و باریک، استاندارد نبودن خودروهای آتش نشانی و... هم گفتند و از این که انگار سازمان های مسئول ضرورتی برای رفع این کمبودها احساس نمی کنند، گلایه داشتند.

به نظر می رسد اول باید مسئولان نسبت به اهمیت و ضرورت تقویت ناوگان آتش نشانی در تمام ابعاد از تجهیزات گرفته تا آموزش نیروهای متخصص و کاربلد توجیه شوند، در غیر این صورت خیلی هم بعید نیست اگر در آینده شاهد حوادثی فجیع تر از آنچه در خیابان جمهوری تهران اتفاق افتاد، باشیم.

پوران محمدی