شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
آیا فرزندتان می داند که دوستش دارید
بیتردید شما فرزندان خود را دوست دارید. ولی آیا آنها هم میدانند که دوستشان دارید؟ بیشتر مردم فکر میکنند که عشق پدر و مادر به فرزند امری ساده، روشن و واضح است. شما هر روز عشقتان را به هزاران شیوه به فرزندتان نشان میدهید ولی گاهی کودک منظورتان را درک نمیکند. درست مانند اینکه به زبان دیگری سخن بگویید. حداقل سه زبان برای ابراز عشق وجود دارد: نشان دادن عشق، گفتن (بیان کردن)، و نوازش کردن. در ادامه نکات سودمندی جهت درخشش عشق در زندگی فرزندانتان با توجه به سن آنها ارایه میگردد...
● تا ۲ سالگی، فقط عشق کودکانه
دکتر اسمیت، روان شناس، توضیح میدهد که ابراز علاقه و توجه به بچههای کوچکتر آسان تر است. بچهها درک مستقیمیاز اطرافشان دارند. ابراز علاقه روشی برای مطمئن کردن کودکی است که به نوازش و اطمینان بین والدین و خودش نیاز دارد.
کودکان نوپا ممکن است همیشه درک نکنند که چه میگویید ولی والدین میتوانند با صدای آرام و مهربان با کودکان گفتگوی مثبت داشته باشند. اغلب لحن صدای شما منظورتان را از کلماتتان بیان میکند.
ارتباط چهره به چهره نیز مهم است. گاهی والدین نمیدانند که کودکان چه درکی از چهره آنها دارند. به آینه نگاه کنید. ظاهر معمولی شما چگونه است؟ آیا خوشحال به نظر میرسید یا عصبانی و یا ناراحت؟ بچهها را در آغوش بگیرید، ببوسید، نوازش کنید، لبخند بزنید و با آنها بخندید.
گذراندن وقت با کودکان، در هر سن و شرایطی، بسیار جالب است. این کار، اعتماد به نفس و حس استقلال کودک را تقویت میکند.
● در۳ تا ۵ سالگیاش، عشقتان را به زبان بیاورید
روان شناسان کودک و خانواده معتقدند که پدر و مادر باید بیاموزند که چگونه پیامهای عشق و علاقه خود را به کودکان برسانند. کودکی که دوست دارد مورد علاقه شما باشد، ممکن است بخواهد ظرفهایش را بشویید، برایش هدیه بخرید، اوقاتی را با او سپری کنید، برایش بستنی بخرید یا دوچرخهاش را تعمیر کنید. کودک در این سن دلش میخواهد جملاتی مانند : دوستت دارم، تو برایم مهم هستی، دوست دارم با تو باشمو... را از پدر و مادر بشنود. میخواهد والدینش او را در آغوش بگیرند، دستهایش را بگیرند و او را نوازش کنند.
وقتی به فرزندتان میرسید، به چشمهایش نگاه کنید، دستهایش را بگیرید، نوازشش کنید، با او بازی کنید و با هم قدم بزنید. به او بگویید دوستش دارید و از داشتن او خوشحالید، کودک مشتاق شنیدن این جملهها و کلمات است.
● در ۶ تا ۸ سالگی برایش وقت بگذارید
پروفسوراندی بیل، مشاور و استاد دانشگاه، در مورد گفتگو و صحبت با فرزندان میگوید: «همه ما حس میکنیم که وجود علاقه ضروری است و گاهی فکر میکنیم که عشق را میتوان با زمان معنی کرد.» توجه به این نکته مهم است که ما وقت کم داریم ولی باید نحوه اختصاص و برنامهریزی وقت خود را انتخاب کنیم بنابراین والدین میپرسند که فرزندم به چهقدر زمان میارزد؟
خوشا به حال والدینی که در دوران کودکی فرزندانشان اوقاتی را به آنها اختصاص میدهند زیرا کودک باید در چند سال آینده با بسیاری از مشکلات نوجوانی مقابله کند. چگونه تشخیص میدهید که چه پیامهایی را بفرستید؟ یک روش مهم، توجه به نوع ابراز علاقه کودک به شما و دیگران است. آیا او میگوید، «دوستت دارم»؟ یا کارهایی انجام میدهد که توجه شما را جلب کند؟ و یا برایتان یادادشت مینویسد؟ روشهای زیادی برای ابراز علاقه وجود دارد. به روش ابراز علاقه فرزندتان توجه کنید. او را در آغوش بگیرید و ببوسید. با او به دوچرخهسواری بروید و به لطیفههایش بخندید.
● ۹ تا ۱۲ سالگی، سن احترام است
دکتر اسمیت توضیح میدهد: «به تدریج که کودک شما بزرگ میشود، ابراز علاقه به صورت گفتاری و رفتاری در میآید. کلمات و رفتار مثبت شما نشان میدهد که به او احترام میگذارید و متوجه این نکته هستید که او بزرگ شده است.» بیشتر ما زندگی پر مشغلهای داریم. بنابراین در حالی که به حرفهای فرزندتان گوش میدهید، غذا بپزید، به اتوشویی بروید و کارهای معمول روزانه را انجام دهید. پروفسور اندی بیل تأکید میکند: «نه تنها باید به حرفهای او «گوش کنید»، بلکه باید «توجه» نیز داشته باشید. نحوه گوش دادن به صحبتهای فرزندتان، توجهتان را به او کامل میکند. خود شما گفتگو را شروع کنید و نه تنها واقعاً گوش دهید بلکه احساس کنید.»
● وقتی زبان عشق تغییر میکند
همانطور که بچهها بزرگتر میشوند، این مراحل را پشت سر میگذارند و کمتر به ابراز علاقه به صورت در آغوش گرفتن و بوسیدن، تمایل نشان میدهند ولی همچنان به یادآوری علاقه شما نیاز دارند، تنها نوع ابراز علاقه تغییر میکند.
با رشد خانواده و کودک، بچهها مایلاند بدانند که آنها را دوست دارید و برایتان ارزشمند هستند. اگر زبانشان را بدانیم میتوانیم پیامهای عشق را به آنها برسانیم. به طور مرتب به آنها ابراز علاقه کنید. اوقاتی را جهت گذراندن با آنها در نظر بگیرید و عصبانی نشوید تا ارتباطتان قطع نشود.
با هم غذا بخورید، کتاب بخوانید و علاقه خود را به آنها نشان دهید. همیشه در هر سنی به او بگویید دوستت دارم. گذراندن وقت با کودکان، در هر سن و شرایطی، بسیار جالب است. این کار، به ویژه اگر بدون حضور برادر یا خواهرش باشد، اعتماد به نفس و حس استقلال کودک را تقویت میکند زیرا در مدت حتی ۱۰ یا ۱۵ دقیقه، توجه ویژه شما به او فرصت صحبت کردن، مرکز توجه بودن و همچنین توجه شما به حرفهایش را فراهم میکند.
ترجمه: دکترسید رضا حسینی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست