چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
سالشمار زندگی توماس مان
۱۸۷۵ : ۶ ژوئن تولد پل توماس مان، در «لوبک» (۱) . پدر او توماس یوهان هاینریش مان، تاجر غلات و از سال ۱۸۶۴ دارای مقام کنسولی است. مادرش «ژولیا داسیلوابرانس(۲)» که خون مردم مستعمرات دررگهایش جاری است، تا هفت سالگی در برزیل زندگی کرده است. این زوج قبل از این یک پسر به نام، «لوئیز هاینریش مان(۳)» دارند که در ۲۷ مارس ۱۸۷۱ در لوبک به دنیا آمده است.
۱۸۸۹ : او بعد از هفت سال تحصیل در یک مدرسه خصوصی، وارد کالج میشود و در آنجا پنج سال میماند. او شاگرد تنبلی است. دوستی با «اوتو گراوتوف(۴)» که بعدها او هم نویسنده میشود. به همراهیاوست که نشریه کوچکی را در سال ۱۸۹۳ بنیان میگذارد.
۱۸۹۱ : پدر او که از سال ۱۸۷۷ سناتور شهر تجارتی لوبک بوده است، در ۱۳ اکتبر میمیرد. تجارتخانه برای پرداخت دیون به فروش میرود. یک سال بعد مادر او تصمیم میگیرد تا همراه سه فرزند کوچکش«یولیا(۵)» متولد ۱۸۷۷، «کارلا(۶)» متولد ۱۸۸۱ و «ویکتور(۷)» متولد ۱۸۹۰ در مونیخ اقامت گزیند.
۱۸۹۴ : توماس مان تحصیلات دبیرستانیاش را به پایان میرساند. او نیز در مونیخ سکنی میگزیند. به قصد روزنامهنگار شدن، به صورت مستمع آزاد، چند ترم به دانشگاه میرود. اولین داستانش را در یکمجله چاپ میکند. و به تشویقهای «ریچارد دِمِل(۸)» پشتگرم میشود.
۱۸۹۵ : اولین سفر به ایتالیا، به همراه برادرش هاینریش از ژوئیه تا اکتبر. او هنگام بازگشت به مونیخ با مجله ملیگرایDas Zwanzigste Jahrhundert (قرن بیستم)، که برادرش قطعاً تا سال بعدمدیریت آن را به عهده خواهد داشت، همکاری میکند.
۱۸۹۶ : در اوت و سپتامبر یک داستان در مجله هجائیSimplicissimus (سیمپلی سیسیموس) چاپ میکند، و سپس بعد از سفری به وین، به نگارش آقای فریدمان نیموجبی(۹) مشغول میشود. از ماهاکتبر به ایتالیا سفر میکند، و همراه برادرش یک سال و نیم در آنجا میماند. در ژوئیه ۱۸۹۷ در «پالسترینا(۱۰)» نوشتن بودنبروکها(۱۱) را آغاز میکند.
۱۸۹۸ : اولین مجموعه داستان او را انتشارات «فیشر(۱۲)» با عنوان آقای فریدمان نیموجبی منتشر میکند. او به مدت دو سال مسئولیت بازخوانی مطالب در مجلهSimplicissimus را به عهده میگیرد.
۱۹۰۰ : در سال ۱۸۹۹ با فلسفه «شوپنهاور»(۱۳) آشنا میشود، و بودنبروکها را به پایان میرساند. به خدمت سربازی فراخوانده و بعد از دو ماه به خاطر ضعف سلامتی معاف میشود. در دسامبر ۱۹۰۰، درحالی که هنوز در بیمارستان ارتش بود، نامهای از ساموئل فیشر، پذیرش دستنویس او را اعلام میکند.
۱۹۰۱ : در ماه مه، سفر به فلورانس. ژوئن، اتمام تریستان(۱۴). اکتبر اولین چاپ بودنبروکها دردو جلد.
۱۹۰۲ : موفقیت بودنبروکها. اکتبر و نوامبر کار روی متن تونیو کروگر(۱۵).
۱۹۰۴ : سوم اکتبر، نامزدی با «کاتیا پرینگسهایم»(۱۶) (متولد مونیخ در سال ۱۸۸۳)، دختریک ریاضیدان به نام «آلفرد پرینگسهایم» ۱۹۴۱-۱۸۵۰ (۱۷).
۱۹۰۵ : اتمام نمایشنامه فلورانس(۱۸)، ازدواج در روز ۱۱ فوریه، سفر به سوئیس برای ماهعسل، در مارس، نگارش داستانی به نام ساعت دشوار(۱۹) برای شماره ویژه «شیلر» درنشریهSimplicissimus . ماه مه برنامهریزی جدید برای یک رمان جدید به نام اعلیحضرت(۲۰).در طول تابستان به نگارش نژاد محافظهکار(۲۱) میپردازد که میباید در ژانویه ۱۹۰۶ درمجلهDie Neue Rundschau به چاپ برسد، اما توماس مان فوراً منصرف میشود و آن راپس میگیرد. (این کتاب سالها بعد، در سال ۱۹۲۶، با چاپ نفیس خصوصی و خارج ازبازار کتاب، در آلمان منتشر شد).
۱۹۰۶ : از ژوئن تا سپتامبر کار روی متن اعلیحضرت. نوامبر، تولد اولین پسر: «کلاوس»(۲۲).
۱۹۰۷ : ماه مه، اولین اجرای نمایشنامه فلورانس در تئاتر فرانکفورت. در ماه دسامبر،نمایشنامه برای اجرا به مونیخ برده میشود. آماده کردن طرح اولیه یک خود زندگینامه بهنام در آینه(۲۳).
۱۹۰۸ : اتمام اعلیحضرت در نوامبر و دسامبر. سپس سفر به وین، آشنایی با «آرتورشنیتسلر» (۱۹۳۱-۱۸۶۳) (۲۴)، و «یاکوب واسرمان» (۱۹۳۵-۱۸۷۳) (۲۵)و«هوفمنستال» (۱۹۲۹-۱۸۷۴) (۲۶).
۱۹۰۹ : مارس، تولد دومین پسر به نام «آنگلوس گوتفرید توماس» Golo، تهیه طرحاولیه فلیکس کرول(۲۸)، و نیز کار روی یک مقاله تحقیقی با عنوان روح و هنر(۲۹). سفر به ایتالیادر پایان اکتبر. اعلیحضرت در نوامبر منتشر میشود.
۱۹۱۰ : ژوئن، تولید یک دختر به نام «مونیکا»(۳۰)، و در ژوئیه خودکشی خواهر او «کارلا» کههنرپیشه بود. در سپتامبر، اولین اجرای سمفونی هشتم مالر در مونیخ. همراهی باآهنگساز در مجلس شبنشینی.
۱۹۱۱ : مرگ مالر در ماه مه. یافتن انگیزه برای نوشتن داستان مرگ در ونیز(۳۱).
۱۹۱۲ : «کاتیا مان» همسر او از ۱۰ مارس تا ۲۵ سپتامبر در آسایشگاه «داوس»(۳۲) بستریمیشود. توماس مان از کاتیا - از ۱۵ مه تا ۱۲ ژوئن - عیادت میکند. در ۱۵ ژوئن مرگ درونیز تمام میشود و در طول تابستان منتشر میگردد.
۱۹۱۳ : نمایشنامه فلورانس در برلین اجرا میگردد. در ژوئیه کار روی کوه جادو(۳۳)آغازمیشود. چاپ تونیو کروگر که توسط «اریش. ام. سیمون»(۳۴) مصور شده است. کنفرانس دربوداپست و برلین در ماه دسامبر.
۱۹۱۴ : خواندن گزیدهای از کوه جادو در نمایشگاه «کاسپاری»(۳۵) در برلین. و نیز در ماهژوئیه در «فرایبورگ»(۳۶). غافلگیری به خاطر شروع جنگ. در اوت - سپتامبر اندیشههایجنگ(۳۷)را مینویسد که نوامبر در مجلهDie Neue Rundschau به چاپ میرسد. سپسفردریک و اعتصاب بزرگ(۳۸)را مینویسد که در ژانویه - فوریه ۱۹۱۵ در مجلهDer Neue Merkar درج میگردد. او رویه یک ناسیونالیست را پیشه میکند و بدین ترتیبراه حمایت و خدمت به «مصلحت آلمانی»(۳۹) را اختیار میکند. در فردریک و اعتصاببزرگ، او پیمان بیطرفی بلژیک را - با ذکر مثال اشغال هفت ساله منطقه زاکسن در دورانجنگ - توجیه میکند.
۱۹۱۵ : گسترش این نوع روابط هاینریش را به حمایت از طرفداری دموکراسی،صلح طلبی و خصومت با گیوم دوم میکشاند. انتشار مقالات در مورد جنگ در یک مجلهتحت عنوان فردریک و اعتصاب بزرگ. در ژوئن، پسر او کلاوس به سختی بیمار میشود.او باید پنج عمل جراحی متوالی را تاب بیاورد. در نوامبر شروع به نوشتن ملاحظات یکغیرسیاسی(۴۰) میکند.
۱۹۱۶ : بازخوانیهای گزیدهای از فلیکس کرول در مونیخ و برلین.
۱۹۱۷ : با شنیدن قطعه «پالسترینا» اثر «هانس پفیتزنر»(۴۱) با رهبری «برونو والتر»(۴۲) درمونیخ مقالهای در نشریهLes Considerations مینویسد. دوستی عمیق او با «برونو والتر»آغاز میشود. در دسامبر از طرف «هاینریش مان» اقداماتی برای آشتی صورت میگیردکه در همان زمان از طرف او رد میشود.
۱۹۱۸ : آوریل، تولد یک دختر به نام «الیزابت»(۴۳). کار روی داستان آقا و سگش(۴۴)که در اکتبرپایان مییابد. مجله یا جزوه نظرگاهها نیز در همان ماه منتشر میشود. قدری نگرانی بهخاطر انقلاب نوامبر که در پیش روست. در دسامبر، برای شرکت در «شورای سیاسیکارگران روشنفکر» در مونیخ حضور مییابد، که برادرش هاینریش نیز ریاست آن را بهعهده دارد.
۱۹۱۹ : انقلاب در مونیخ و قتل «کورت آیزنر»(۴۵). خانه توماس مان به لطف وساطت«ارنست تولر»(۴۶) - که آن زمان یکی از رهبران انقلاب باواریاست - مصادره نمیشود.چاپ سرود بچه کوچولو(۴۷) در آوریل و می در نشریهDer Neue Markur ، و چاپ نسخه اصلیآقا و سگش. تولد یک پسر در ۲۱ آوریل به نام «میشائیل»(۴۸). دسامبر، همراه «برونو والتر»به وین میرود که نمایشنامه «فلورانس» در آنجا اجرا میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست