جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

برای داشتن حافظه بهتر چه بخوریم؟


برای داشتن حافظه بهتر چه بخوریم؟

کمبود تغذیه‌ای علاوه بر تاثیر بر عملکرد جسمی، می‌تواند بر عملکرد روانی و مغزی انسان نیز تاثیرگذار باشد.

کمبود تغذیه‌ای علاوه بر تاثیر بر عملکرد جسمی، می‌تواند بر عملکرد روانی و مغزی انسان نیز تاثیرگذار باشد.

یافته‌های اندکی در مورد اثرات بلندمدت تغذیه بر یادگیری و رفتار وجود دارد ولی امروزه داده‌های حاصل از مطالعات مختلف نشان می‌دهد که سوءتغذیه دوران خردسالی با کاهش بهره هوشی (IQ) در طول زندگی همراه است.

برای وعده صبحانه شیر کم چرب، میوه، تخم مرغ پخته، قهوه، چای، پنیر کم چرب، نان سبوس دار می‌تواند مفید باشد. بهتر است خوراکی‌هایی نظیر نیمرو، سیب زمینی سرخ کرده، مربا، نان سفید، کیک و بیسکویت مصرف نشود.

مصرف ماهی، سالاد، پنیر کم چرب، مرغ، گوشت قرمز کم چرب، سویا و ماست کم چرب را برای وعده ناهار مناسب است. توصیه می شود که پیتزا، چیپس، غذاهای سرخ کرده و پرچرب و نوشابه‌های گازدار مصرف نشوند.

از مصرف گوشت گاو، سیب زمینی پخته، بلال، شیرینی‌هایی مانند پای میوه خودداری شود.

مصرف ماهی، سبزیجات سبز، گوجه فرنگی، میوه، حبوبات در وعده شام می‌تواند به بهبود عملکرد حافظه کمک کند.

چربی حیوانی اشباع شده، اسیدهای چرب ترانس و اضافه وزن می‌تواند موجب بروز دیابت و آسیب دائمی به سلول‌های مغزی شده و به شریان‌های مغزی آسیب رساند در نتیجه منجر به سکته شده و سلول‌های مغزی را از بین می برند.

این عوامل شامل الکل، رنگ‌ها، شیرین کننده‌ها و افزودنی‌های غذایی مصنوعی، کولاها و دیگر نوشابه‌های گازدار، انواع شربت‌ و تنقلات شیرین‌، نیکوتین، نان سفید و پرخوری است.

دکتر احمد درستی