پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
پدران و مادران عزیز؛ نگران فرزندانتان نباشید!
![پدران و مادران عزیز؛ نگران فرزندانتان نباشید!](/web/imgs/16/62/9y9tr1.jpeg)
نگرانی والدین برای فرزندانشان، امری عادی و طبیعی است. با این حال، نگرانی بیش از حد و حمایت زیاد از کودک، حتی اگر نیت آنها خیر هم باشد، اما به رشد شخصیت کودک صدمه می زند.
وقتی والدین نگران باشند، فرزندان این حالت را احساس می کنند و آنها نیز دچار دلواپسی می شوند. احساس حمایت پدر و مادر در هر ناراحتی کودک، باعث می شود که او جرأت انجام هیچ کاری را نداشته باشد و قدرت ریسک و امتحان کردن مسائل جدید در او تقریباً به صفر می رسد.
اعتماد به نفس؛ اساس استقلال
دلواپسی افراطی پدر و مادر، وابستگی کودک به والدین را افزایش می دهد و این احساس را به او تلقین می کند که «من تنها نمی توانم کاری انجام دهم، بدون آنها در خطر هستم». کودک نیاز دارد که گاه گاه از نگاه های پدر و مادر دور شود، با محیط اطرافش ارتباط برقرار کند و تجربیات جدید بیاموزد. اما این مسئله مهم محقق نخواهد شد اگر کودک احساس کند کوچکترین اعمال و حرکاتش زیر ذره بین مامان و بابا است و مادر آماده است که در هر موقعیتی خود را سریع به او برساند. توجه داشته باشید که سایه به سایه، مراقبش نباشید، تا او بتواند اعتماد به نفس و آزادی عمل پیدا کند.
علاقه وافر به حمایت از فرزند
بعضی مادران که البته تعداد آنها نیز کم نیست، به شدت نگران فرزندانشان هستند، به طوری که حمایت آنها جنبه افراطی پیدا کرده است. این رویه، می تواند نتایج منفی در رشد روانی کودک داشته باشد. این مادران نه تنها کوچکترین نیازهای فرزند خود را برطرف می کنند، بلکه از قبل نیز به دنبال خواسته های او هستند و هیچ گاه اجازه نمی دهند که فرزندشان با مفهوم آرزو آشنا شوند. در حالی که آرزو سهم مهمی در ساختار روانی کودک دارد. همچنین وقتی که کودک بفهمد مادر نمی تواند هر آنچه را که او دوست دارد برایش فراهم کند، انگیزه پیدا می کند تا به محیط پیرامون خود توجه کند و خود را از حصار رابطه شدید وابسته به مادر برهاند.
گروهی دیگر از والدین در تمام اوقات رفتارهای طبیعی و عادی با فرزندانشان دارند، اما در تعطیلات بیش از حد مراقب بچه ها هستند. این افراد خود را به خاطر گرفتاری های روزمره و کار مقصر می دانند که نمی توانند به خوبی به فرزندشان رسیدگی کنند و به همین دلیل تعطیلات را فرصتی برای جبران می دانند. اما بدانید که کوچولوهایی که استقلال کسب کرده اند، احتمالا به سختی این تغییر رفتار ناگهانی پدر و مادر را می پذیرند.
نکته آخر...
پدر و مادر بودن، از آغازین روزهای تولد کودک با شیوه استقلال و آزادی عمل همراه است. درحالی که اگر ما فرزند را وابسته به اعتماد خود تربیت کنیم، او نمی تواند مستقل باشد. به همین دلیل والدین باید شخصیت خود را بررسی کنند تا بدانند این نگرانی افراطی از کجا ناشی می شود. چنین دلواپسی های بیمارگونه ای معمولا ریشه در گذشته پدر و مادر و خصوصاً دوران کودکی آنها دارد.
مریم السادات کاظمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست