یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
آزمون افسردگی
شروع افسردگی خفیف معمولا بیسروصداست و بسیاری از افراد متوجه تغییر در زندگی خود نمیشوند و بسیاری از کسانی که وظیفه نگهداری از کودک، سالمند یا بیمار را به عهده دارند، ممکن است دچار آن شوند. این آزمون در تشخیص این بیماری بیصدا در خودتان یا دوستان و نزدیکانتان کمک میکند...
با مطالعه این راهنما میتوانید دریابید کدام قسمت از زندگیتان بیشتر تحت تاثیر افسردگی خفیف قرار گرفته است. گزینهای که بهتر رفتار و احساس شما را توصیف میکند، انتخاب کنید. اگر پاسخ شما به هر یک از سوال های زیر «بله» باشد، نشانه وجود مشکلات احتمالی است. با وجود این بیشتر افراد به چند سوال پاسخ «بله» می دهند. در پایان امتیازهای تان را جمع بزنید و تفسیر آزمون را بخوانید.
به پرسشهای زیر پاسخ «درست» یا «نادرست» بدهید.
۱.گاهی در تمرکز ذهن برای انجام کارهایم (فعالیتها) مشکل داشتهام.
۲. اغلب احساس کردهام بیمار را نمیتوانم رها کنم.
۳. همیشه در تصمیمگیری برای مسایل، به مشکل برخورده ام.
۴. کاملا احساس عجز و ناتوانی داشتهام.
۵. بعضی اوقات احساس مفید بودن و مورد نیاز بودن در من وجود داشته است.
۶. گاهی احساس تنهایی کردهام.
۷. همیشه از تغییر قابلتوجه بیمار نسبت به شرایط قبلیاش بسیار اندوهگین بودهام.
۸. احساس کردهام خلوت شخصی و اوقات فراغتم را از دست دادهام.
۹. بعضی اوقات بیقرار و به آخر خط رسیده بودهام.
۱۰. به دلیل انجام مراقبتهای لازم از بیمار اختلال خواب پیدا کردهام.
۱۱. به ندرت شکایات توأم با گریه و شیون داشتهام.
۱۲. بین کار خود و وظایف خانوادگیام مردد بودهام.
۱۳. دچار درد پشت و کمر بودهام.
۱۴. احساس بیمار بودن داشتهام (دچار سردرد، مشکلات گوارشی یا سرماخوردگی).
۱۵. از حمایت و پشتیبانی خانوادهام خشنود بودهام.
۱۶. حس میکنم وضعیت زندگی و شرایط بیمار طوری است که نمیتوانم آنطور که باید از او مراقبت کنم.
۱۷. لطفا با معیار ۱ تا ۱۰، از ۱ (به معنای پراسترس نبودن) تا ۱۰ (به معنای به شدت استرس داشتن)، به میزان استرس خود امتیاز دهید.
۱۸. لطفا با معیار ۱ تا ۱۰، از ۱ (به معنای احساس سلامت مطلق) تا ۱۰ (به معنای احساس بیماری شدید)، وضعیت سلامت خود را در مقایسه با وضعیت سال گذشته خود (در همین مقطع)، ارزیابی و امتیازدهی کنید.
● جمع امتیاز شما:
خب، حالا چه کار کنم؟
این آزمون کمک میکند علایم افسردگی خفیف را در خودتان ارزیابی کنید. براساس نتایجی که بهدست آوردهاید، ممکن است لازم باشد برای تغییر برخی از رفتارهایی که برای سلامت شما زیانبارند، گامهای اساسی بردارید.کارهای که امروز میتوانید انجام دهید:
▪ کمی خود را از فشار روانی که پرستاری از بیمار، سالمند یا کودک برای شما ایجاد کرده است، رها کنید. راه مشخصی برای پیشگیری وجود ندارد. پس بهتر است تغییرات عمده احتمالی در زندگی خود را پیشبینی کنید و برای مواجهه با آنها آمادگی داشته باشید.
▪ به بیشتر کسانی که دچار افسردگی خفیف هستند، میتوان با درمان مناسب کمک کرد. امکان دارد چند ماه طول بکشد تا علایم کمکم بهبود یابند. گاهی فرد تا زمانی که تحت درمان قرار نگیرد و احساس خوبی پیدا نکند، متوجه نمیشود چقدر افسرده بوده است.اقدامهایی که در ۲ هفته آینده میتوانید انجام دهید:
▪ از یک مشاور کمک بخواهید و از او راه?های درمانی مناسب را درخواست کنید.
▪ برای پیوستن به یک گروه حمایتی اقدام کنید. برای این کار از یک پزشک، درمانگر و بهیار کمک بگیرید.
▪ افکار منفی را در خود پیدا کنید. با شناخت بهتر از رفتارهای خود که ناشی از این افکارمنفی هستند، سعی کنید افکار مثبت را جایگزین آنها کنید.
▪ بهدنبال کشف الگوهایی باشید که رفتار شما را بیشتر تحتتاثیر قراردادهاند. هدف، تعیین نقش جامعه در کمشدن عزت نفس و بروز احساس بیعرضگی و ناتوانی در مقابله با مشکلات و کمک به حل این مشکل است. کارهایی که در چند ماه آینده میتوانید انجام دهید:
برای تعیین الگوهایی که در خودتان کشف کردهاید، گامهای سازنده بردارید. با هدف بهبود برقراری روابط با دیگران، رفتار خود را سازماندهی کنید.
اگر برای تغییر افکار منفی و ایجاد رفتارهای سازنده و بهبود روابط با دیگران، موفق نبودید به پزشک مراجعه کنید. پزشک باگرفتن شرح حال و انجام معاینه بالینی میتواند با بهره بردن از تکنیکهای رواندرمانی به شما کمک کند. بهترین نتایج با انجام رواندرمانی و دارودرمانی به صورت توامان حاصل میشوند.
● تفسیر آزمون
اگر بین پاسخ های شما بیش از ۳ پاسخ «بله» وجود داشته باشد، بدنیست با یک روان شناس مشورت کنید تا یاد بگیرید چطور با وظایف خود کنار بیایید یا روش های موثر برای لذت بردن از زندگی را بیاموزید.
امتیاز پرسشهای ۵ و ۱۵ را معکوس محاسبه کنید (ابتدا جواب را برعکس و سپس بر مبنای پاسخ ثانویه، نمرهدهی کنید. (مثلا برای «بله» امتیاز «خیر» و برعکس منظور کنید)
▪ مواردی که بر میزان بالای فشار و نگرانی شما دلالت میکنند و می توانند گویای افسردگی خفیف شما باشند، به شرح زیرند:
الف- به یک یا هر دو سوال ۴ و ۱۱ پاسخ «بله» داده باشید.ب- جمع امتیازهایتان با عدد ۱۰ برابری کند یا فراتر رود (حداقل به ۱۰ برسد).ج- پاسخ شما به پرسش ۱۷ حداقل ۶ باشد. (برابر ۶ یا بیشتر)د- پاسختان به پرسش ۱۸، حداقل ۶ باشد. (برابر ۶ یا بیشتر)
دکتر علی مویدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست