شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
راهنمای انتخاب و خرید Laptop
مقدمه :
در حال حاضر ، Laptop (یا همان كامپیوتر كتابی یا كیفی / Notebook) ، یكی از انواع متنوع كامپیوترهای موجود می باشد ، كه دارای قدرت محاسباتی و عملیاتی نظیر كامپیوترهای شخصی است . Laptop ها قابلیتهای زیادی دارند كه مهمترین آنها قابل حمل بودن آن است .
در سال ۱۹۷۰ میلادی اولین Laptop توسط William Moggridge طراحی گردید كه تنها دارای ۳۴۰ كیلو بایت حافظه بود و وزنی بیش از ۴ كیلوگرم داشت ، و بعد از این بود كه كم كم Laptop ها با مشخصات مختلف تولید شده و هم اكنون بازار داغی برای آن بوجود آمده و هر روز رقابت بین شركتهای تولید كننده بیشتر می شود .
امروزه با توجه به بازار وسیع و متنوع موجود ، انتخاب یك Laptop كارآمد و مناسب با بودجه و سلیقه شما ، تا حدودی مشكل شده است و همیشه سوالات بسیاری در مورد خرید Laptop خوب مطرح می گردد .
البته نظرات بسیاری در مورد خرید Laptop وجود دارد كه در این مقاله سعی گردیده اطلاعات كاملتری در خصوص خرید Laptop جمع آوری شده و به نظر شما خوانندگان گرامی برسد ، امید آنكه مطالعه این نوشتار ، در انتخاب شما مفید و مؤثر واقع گردد .
▪ نكته مهم اینكه در وهله نخست :
باید تصمیم بگیرید كه آیا حقیقتاً به Laptop احتیاج دارید یا كامپیوتر جیبی (PDA) .
جواب این پرسش ساده این است : اگر سایز و وزن برای شما خیلی اهمیت دارد ، و نیاز به یك كامپیوتر بسیار كوچك برای كارهای ضروری مانند خواندن ایمیل ، تقویم ، خواندن كتابهای الكترونیك و غیره دارید ، PDA انتخاب خوبی به نظر می رسد ، ولی اگر به یك كامپوتر كامل نیاز دارید ، (اگر چه خیلی از كامپیوترهای جیبی نرم افزارهای كاملی مانند Office دارند) به دلیل قدرت بیشتر و استفاده آسانتر (مانند صفحه كلید بزرگتر در مقایسه با قلم كامپیوترهای جیبی) ، آنگاه Laptop توصیه می شود .
▪ دوم اینكه ...
در خرید Laptop باید تصمیم بگیرد كه چه نوع كامپیوتری نیاز داری ؟
كامپیوتر هایی كه این روزها طرفداران زیادی دارند ، Tablet PC ها هستند كه از نظر طراحی و ساخت ظریف تر می باشند و می توانید روی صفحه آنها با استفاده از قلم مخصوصشان بنویسید . قیمت این كامپیوترها ابتدا بسیار زیاد بود ، ولی به دلیل سر و صدای زیاد آنها ، مدت كوتاهی نگذشته بود كه شركتهایی مانند BENQ آنها را به قیمت بسیار ارزان روانه بازار نمودند .
استفاده از این كامپیوترها بسیار آسان است ، زیرا بسیار كوچك و سبك هستند ، ولی از نظر قدرت به پای خیلی از Laptop های معمولی نمی رسند . البته اگر قرار بر این است كه كامپیوتر دوم شما باشد ، از این نوع كامپیوترها بیشتر لذت خواهید برد .
اما اگر می خواهید كامپیوتر اصلی خود را با خودتان حمل كنید ، شركتهایی مانند ESC و Asus كامپیوترهایی به نام Desknote را ارائه می دهند كه برای استفاده ، هم به جای Laptop و هم به جای كامپیوتر رومیزی قابلیت استفاده و كاربرد را دارند . این كامپیوتر ها از قطعات كامپیوتر های معمولی استفاده می كنند ، لذا قیمت كمتری دارند . تنها ایراد بزرگ این كامپیوترها ، این است كه باطری ندارند و اگر هم باطری تهیه نمایید ، نه تنها در داخل كامپیوتر جا نمی گیرد ، بلكه خیلی زود هم باید آن را شارژ كنید .
▪ اما اگر Laptop می خواهید ...
باید به نكاتی از قبیل نوع پردازنده ، حافظه ، درایو ها ، پورتهای ورودی و خروجی ، وزن و از همه مهمتر گارانتی توجه شود .
ضمناً گویا توصیه می شود كه خریدن یك Laptop دست دوم ، اصلاً به صلاح نیست ، چرا كه اولاً استهلاك Laptop بسیار بالا می باشد ، به خصوص در مورد Laptop هایی كه دارای Desktop CPU هستند ( CPU های مخصوص كامپیوتر های شخصی رومیزی ) . این گونه از CPU ها حرارت زیادی تولید می كنند كه این حرارت باعث استهلاك بیشتری برای Laptop می شود .
هم اكنون نوعی از CPU توسط Intel و AMD تولید می شود كه Mobile CPU نام دارد و ویژگی های عمده ای نسبت به Desktop CPU دارند ، كه به شرح ذیل می باشد :
▪ جریان و ولتاژ كمتری مصرف می كنند .
▪ دارای Clock متغیر و قابل تنظیم هستند .
▪ حرارت كمتری ایجاد می كنند .
موارد فوق ۲ هدف عمده را تأمین می كنند :
الف ـ طول عمر بیشتر باطری در حالتی كه از باطری استفاده می كنید .
ب ـ استهلاك كمتر قطعاتی كه در اثر حرارت زیاد CPU ایجاد می گردد .
موارد فوق منجر به این می شود كه عمر Laptop هایی كه دارای CPU های Mobile هستند ، از Laptop هایی كه دارای CPU های Desktop هستند ، بیشتر باشد و كارایی و راندمان كاری بیشتری را فراهم آورند .
▪ البته درایورها نیز
در انتخاب بسیار مهم هستند ، معمولاً Laptop های امروزی شامل درایوهای F.D.D DVD و CD Writer می باشند كه آنها هم به نسبت سرعت طبقه بندی می شوند .
اما مهمتر این است كه به صورت ثابت طراحی شده باشند ، زیرا در بعضی از مدلها ، برای استفاده از CD_ROM و F.D.D ، مرتباً باید جای این دو را با هم عوض كرد كه این اصلاً خوب نیست و باعث استهلاك بیشتر دستگاه می شود . در ضمن امكان استفاده همزمان وجود ندارد . بنابراین بهتر است تمام درایوها به طور ثابت در Laptop موجود باشد تا نیاز به جابه جا كردن قطعات نباشد و استفاده همزمان از CD_ROM و F.D.D ممكن باشد .
یكی دیگر از موارد مهم در مورد خرید Laptop ، پورتهای ورودی و خروجی آن است . معمولاً Laptop های ارزان قیمتی كه برای استفاده خانگی تولید می شوند ، فاقد اكثر این پورتها می باشند . بنابراین اگر به دنبال نوعی بهتر هستید ، سراغ Laptop هایی بروید كه مخصوص كار حرفه ای طرحی شده اند .
در حقیقت باید تأكید كرد كه انتخاب و خرید مدلهای رده (Business Laptop) ، توصیه ما به كسانی است كه حاضرند مبلغی بالاتر برای خرید و تهیه Laptop پرداخته ، اما در عوض چیزی بهتری نصیبشان شود .
این نوع دارای اكثر پورتهای مورد نیاز و نیز Mobile CPU می باشند .
در واقع باید اذعان نمود كه تفاتهای Laptop ها بسیار زیاد است ، ولی برای انتخاب خوب ، اگر به موارد ذكر شده توجه داشته باشید ، انتخاب ساده تری پیش رو خواهید داشت . فقط فراموش نكنید كه هر چه بیشتر در مورد خرید Laptop تحقیق كنید ، به نكات جدیدتری می رسید كه باز هم انتخاب را سخت تر می كند .
به عقیده ما بهتر است با توجه به نیاز خود ، مطمئن ترین انتخاب را داشته باشید ، البته همیشه امكانات یك محصول و خدمات بعد از فروش آن را نیز به عنوان یك اصل مهم در نظر داشته باشید .
نكته مهم دیگر ، مسئله مانیتور یا نمایشگر می باشد . امروزه خوشبختانه با پیشرفت فناوری ساخت مانیتوهای تخت TFT و كریستال ، در این مورد نگرانی و وسواس خاصی وجود ندارد و در حقیقت اكثر Laptopهای جدید موجود در بازار ، با حداقلی از اختلاف كیفیت ، دارای نمایشگر هایی مناسب و قابل اعتنا می باشند و شما می توانید صرفاً با انتخاب سایز نمایشگر خود كه اكثراً ۱۵ اینچ و یا در همین رده می باشند ، اطمینان داشته باشید كه در صورت انتخاب یك مارك مشهور و معتبر Laptop ، صاحب یك نمایشگر با كیفیت وضوح و عمق رنگ مناسب نیز خواهید شد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست