چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

چگونه سراغ نیما برویم


چگونه سراغ نیما برویم

نخستین سوال برای عازم شدن به این روستا، به مسیر سفر برمی‌گردد. می‌توانید از دو جاده هراز یا چالوس یکی را انتخاب کنید. هر کدام از این جاده‌ها حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت با یوش …

نخستین سوال برای عازم شدن به این روستا، به مسیر سفر برمی‌گردد. می‌توانید از دو جاده هراز یا چالوس یکی را انتخاب کنید. هر کدام از این جاده‌ها حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت با یوش فاصله دارد که از تهران تا یوش نزدیک به سه تا چهار ساعت را در راه خواهید بود. اگر دوست دارید زودتر به مقصد برسید، از جاده هراز باید بروید. اگر قصد دارید با خودرو شخصی به یوش برسید، سه انتخاب دارید:

مسیر اول:

از جاده چالوس می‌گذرد. اگر این مسیر را برای رفتن به یوش انتخاب کردید، بعد از تونل کندوان و سیاه‌بیشه، ‌آبادی کوچکی به نام پل‌زنگوله قرار دارد که از فرعی این‌ آبادی باید به سمت شرق بپیچید. از اینجا بعد از پشت سر گذاشتن گردنه لاوشم و روستاهای نسن، پیل، نیکنام و سه‌راهی اوز و تقریباً ۶۳ کیلومتر رانندگی به یوش می‌رسید.

مسیر دوم:

جاده هراز و خروج به سمت جاده یوش ـ بلده است. حدود ۴۵ کیلومتر بعد از آمل تابلوی پل هردرود را خواهید دید. از جاده هراز یعنی خروجی پل هردرود تا بلده تقریباً ۵۰ کیلومتر و از بلده تا یوش حدود هشت کیلومتر راه پیش رو دارید.

مسیر سوم:

اگر از شمال ایران و از حاشیه خزر و از نور قصد رسیدن دارید، می‌توانید از جاده نور - رویان به یوش بروید. باید از نور به رویان و از آنجا بعد از آبشار آب‌پری و طی تقریباً ۸۴ کیلومتر به یوش برسید.

اتوبوس:

اگر وسیله شخصی ندارید، می‌توانید با اتوبوس به یوش بروید. پنجشنبه‌ها و روزهای تعطیل ساعت پنج صبح در چهارراه سرچشمه تهران، روبه‌روی پمپ بنزین اتوبوس‌هایی به سمت یوش حرکت می‌کنند که بعد از تقریباً چهار ساعت شما را به روستا می‌رسانند. اگر در شرق تهران زندگی می‌کنید انتخاب دیگری هم دارید.

می‌توانید ساعت شش صبح در فلکه دوم تهرانپارس سوار اتوبوس‌های بلده شوید. این اتوبوس‌ها هر روز به سمت بلده حرکت می‌کنند. البته در بلده هم با سواری یا مینی‌بوس و بعد از چند دقیقه به یوش می‌رسید. با اینکه در تمام روستا تابلوهایی برای راهنمایی مسافران وجود دارد، اما اگر برای پیدا کردن موزه دچار مشکل شدید، به سمت شمال روستا حرکت کنید. حتی می‌توانید از قبل با موزه نیما تماس بگیرید و اطلاعات مورد نیاز را از آقای جمشیدی مسوول موزه دریافت کنید. (۴۳۳۳۲۳۳-۰۱۲۲) موزه نیما سه ورودی دارد، اما امروز فقط ورودی اصلی در خیابان سیروس طاهباز برای مسافران باز است. موزه نیما تعطیلی ندارد و هر روز از ساعت هشت صبح باز است. قیمت بلیت ورود برای هر نفر ۴۰۰ تومان است. شلوغ‌ترین زمان موزه تابستان‌هاست که تنها روزهای جمعه تا یک هزار و ۳۰۰ نفر بازدیدکننده دارد. در این فصل و احتمالاً در زادروز نیما موزه ‌پذیرای ۲۰۰ تا ۳۰۰ مهمان خواهد بود.

موزه دو طبقه است و ۲۴ اتاق دورتادور حیاط دارد و سنگ قبر سفید نیما هم وسط حیاط است. موزه دو بخش اصلی دارد؛ شاه‌نشین بزرگ و شاه‌نشین کوچک. اگر دوست دارید دست‌نوشته‌ها و اسنادی مثل قباله ازدواج و تفنگ‌ها را ببینید باید به شاه‌نشین بزرگ بروید. شاه‌نشین کوچک فعلاً چیزی برای بازدید ندارد. اما در اتاق‌های سه‌دری و پنج‌دری و شش‌دری که در مجموع ۱۵ اتاق هستند، بخشی از ابزار زندگی نیما مثل کتری، جوله (شیردان)، نفتدان و وسایل آشپزخانه به نمایش درآمده‌اند. البته اگر هوا بارانی نباشد، برخی از وسایل و حتی کپی اسنادی از زندگی نیما دورتادور حیاط برای نمایش چیده می‌شود.