چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
جوش نیار شوهرِ عزیز
دو سال است که در دوران عقد به سر میبرم. شوهرم را خیلی دوست دارم. تنها عیب او این است که خیلی زود عصبانی میشود، حرفهای زشتی به بقیه میگوید و ملاحظه اطرافیان را نمیکند. من خیلی رنج میبرم، لطفا راهنماییام کنید.
خشم، پیچیدهترین هیجان انسانی و واکنش طبیعی به ناکامی و بدرفتاری محسوب میشود. همه ما ممکن است با موقعیتهایی روبهرو شویم که ما را خشمگین کند. مشکل خشم این است که در عین حال که جزئی از زندگی است، میتواند در روابط ما اختلال ایجاد کند. به همین دلیل است که خشم در افراد باعث تضاد میشود یعنی اولا یک واکنش طبیعی است ثانیا اگر تکرار شونده، شدید و بدون کنترل باشد موجب آسیب زدن به خود و دیگران میشود. اما آنچه در پاسخ به سوال شما باید گفت به ۲بخش تقسیم میشود:
الف) شما چه کاری میتوانید انجام دهید تا مشکل حل شود؟
ب) همسرتان چه کاری باید انجام دهد تا خشم خود را کنترل شده ابراز کند.
● کارهایی که شما باید انجام دهید
۱- قبل از هر چیز باید بدانید که پرخاشگری غالبا به مرور زمان و بالا رفتن سن کاهش پیدا میکند یعنی رفتارهای پرخاشگرانه فرد کم میشود.
۲- در موقعیتهایی که همسرتان پرخاشگری میکند بهترین کار، آرام بودن شما و اطرافیان است چرا که هرگونه مجادله و حتی صحبت منطقی در موقعیتی که فرد به شدت هیجانی و غضب آلود است بینتیجه خواهد بود. در واقع بهترین سخنوران و مشاوران هم هنگامی که طرف مقابل خشمگین است بحث منطقی و استدلال را کنار میگذارند.
۳- زمینههای پرخاشگری را تا جایی که ممکن است کنترل و محدود کنید منظور این است که موضوعات و مسائلی را که باعث پرخاشگری همسرتان میشود تا حد امکان از بین ببرید، این کار سبب میشود همسرتان احساس کند او اخیرا توانسته بر خشم خود غلبه کند و قدرت کنترل پرخاشگری را به دست آورده است. این کار باعث امید و بهتر شدن روحیه او در ادامه روند کنترل پرخاشگری میشود.
۴- در مواقعی که همسرتان پرخاشگری میکند با برخوردی سرد، احساس ناراحتی خود را در چهره و رفتارتان نشان دهید البته بسیار کوتاه و گذرا.
۵- در مواقعی که خوب رفتار میکند به تقویت او بپردازید و او را متوجه این مسئله کنید که این توانایی را در کنترل پرخاشگری دارد و میتواند در همه جا از آن استفاده کند! همچنین او را به نوع متفاوت برداشت از رفتار دیگران که باعث خشمش میشود متوجه کنید (تفکر به شدت منفی و درشت نمایی که منجر به کنترل نشدن پرخاشگری کلامی او میشود).
● آنچه همسرتان باید انجام دهد
۱- وقتی عصبانی میشود قبل از هر اقدامی بهتر است از یک تا ۱۰ بشمارد، این امر باعث میشود در فاصلهای که پیام دیگران را دریافت میکند تا زمان واکنش (بددهنی یا پرخاشگری) فاصله کوتاهی ایجاد شود و تصمیم بهتری برای نشان دادن واکنش بگیرد.
۲- نفس عمیق کشیدن و شل کردن عضلات نیز باعث آرام شدن و انتخاب رفتار بهتر میشود.
۳- تغییر در نوع تفکراتی که در لحظه خشم به فرد وارد میشود البته این تمرین به زمان بیشتری نیاز دارد.
۴- بازسازی ذهنی موضوعاتی که فرد را بیشتر عصبانی میکند. در تخیل و تصورات ذهنی آن موقعیت را برای خود مجسم کند و ببیند چگونه میتواند خشم خود را کنترل کند. برخی افراد که قادر به کنترل خود در لحظه نیستند با ایجاد تصور ذهنی موقعیت خشم برانگیز و تمرین واکنش بهتر، خواهند توانست رفتار خود را تغییر دهند.
۵- استفاده از کتابهای مهارت کنترل خشم یا شرکت در کلاسهای مهارت زندگی (کنترل خشم) هم موثر خواهد بود؛ در هر حال کمک گرفتن همسرتان از یک مشاور نیز پیشنهاد میشود.
زهره حسینی (مشاور)
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست