پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

مننژیت آنفلو آنزا نیست


مننژیت آنفلو آنزا نیست

این التهاب در اغلب موارد به علت باکتری یا ویروس اتفاق می افتد اما می تواند علت های دیگری از جمله مصرف برخی داروها یا بیماری ها داشته باشد.

فرزین تنها ۸ماه از زندگی اش سپری شده بود و هنوز پدر و مادر، پدربزرگ و مادربزرگش آرزوهای زیادی برای او داشتند اما شنبه شب با بروز تب و استفراغ، او را به اورژانس بیمارستان می برند و پزشک تشخیص مننژیت می دهد تا کودک را بستری کنند و آزمایش های مختلف را انجام دهند، روی دستان مادر جان می دهد...

مننژیت التهاب پرده مننژ (نوعی غشای مغز و ستون مهره هاست).

این التهاب در اغلب موارد به علت باکتری یا ویروس اتفاق می افتد اما می تواند علت های دیگری از جمله مصرف برخی داروها یا بیماری ها داشته باشد. به نقل از «kidsHealth»، مننژیت باکتریایی نادر است اما در اغلب موارد بسیار جدی است و در صورت درمان نشدن باعث مرگ خواهد شد. مننژیت ویروسی شایع تر است و خطر آن کمتر است. از آن جا که علایم آن مشابه آنفلوآنزاست، در اغلب موارد تشخیص داده نمی شود.

مننژیت ممکن است در هر گروه سنی دیده شود و به راحتی سرایت کند. در صورت تشخیص به موقع به طور موفقیت آمیزی قابل درمان است اما علت مننژیت چیست؟

دو علت اصلی آن، ویروس و باکتری است که در قسمت هایی از بدن از جمله پوست، لوله گوارشی یا تنفسی، عفونت ایجاد می کند و سپس از طریق جریان خون به سیستم عصبی راه می یابد.

باکتری نیز می تواند پس از وارد شدن یک آسیب جدی به سر یا جراحی سر یا عفونت گوش و بینی به طور مستقیم وارد سر شود.علایم بیماری شامل تب، کم شدن هوشیاری، بی قراری، سردرد، حساسیت پیدا کردن به نور خورشید، سفت شدن گردن، ایجاد جوش های پوستی و صرع است. اما علایم این بیماری در نوزادان می تواند متفاوت باشد. بی قراری بیش از حد، تب، کاهش هوشیاری، زرد شدن رنگ پوست، سفت شدن بدن و گردن، تب یا دمای پایین تر از حد نرمال، نداشتن قدرت مکیدن، کم اشتهایی، حالت تهوع، گریه های بلند و برآمدگی ملاج از جمله این علایم است.

مننژیت های ویروسی که علایم مشابه آنفلوآنزا دارد مانند تب و سردرد می تواند به قدری خفیف باشد که بیماری تشخیص داده نشود.

در اغلب موارد مننژیت های ویروسی طی ۷ تا ۱۰ روز بدون نیاز به دارو رفع می شود. از آن جا که مننژیت باکتریایی می تواند خیلی جدی باشد، در صورت مشاهده علایم ذکر شده، بلافاصله کودک را نزد پزشک ببرید.

آیا این بیماری واگیردار است؟

از طریق بوسیدن، سرفه و عطسه کردن، استفاده از ظروف مشترک و حوله، ممکن است باکتری یا ویروس سرایت کند.

آیا عوارض طولانی مدت هم دارد؟

این امر بستگی به شدت بیماری دارد.

با این حال در برخی موارد عوارض جانبی طولانی مدت هم دارد که شامل خستگی مفرط، سردردهای مکرر، مشکلات حافظه و تمرکز، پرخاشگری و تغییر در خلق و خو، ناتوانی در حفظ تعادل، کری موقت یا دائمی، از دست دادن بینایی و حمله صرع است.

آیا امکان پیشگیری وجود دارد؟

واکسن هایی برای پیشگیری از مننژیت باکتریایی وجود دارد. علاوه بر آن در صورتی که با فرد بیماری که به نوع باکتریایی آن مبتلاست، در ارتباط هستید با مشورت پزشک آنتی بیوتیک مصرف کنید. بهداشت دست هم باید به طور منظم رعایت شود.