چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
شباهتها و تفاوتهای شترمرغ و سایر ماکیان
در طول قرون گذشته مصرف گوشت و تخم ماکیان به طور مستمر افزایش چشمگیری داشته است و هر روزه شاهد تبلیغات بیشتری در این خصوص می باشیم علاوه بر اینکه دانشمندان و کارشناسان همواره در صدد یافتن راه هائی هستند که آنها را به سمت تولید بیشتر و با کیفیت تر هدایت کند.
در این میان و در مقایسه با سایر ماکیان نظیر مرغ و بوقلمون، شترمرغها بعنوان حیوانات غیر بومی و نویافته مورد توجه هستند.البته تولید شترمرغ مانند سایر گونه های ماکیان نامبرده در حال گسترش است و درباره پرورش شترمرغ و افزایش تولید آن و همچنین از نظر مسائل مدیریتی و دامپروری، بیماری های مسری، عوامل زیستی و محیطی و تاثیرات آنها بر روی این پرنده اطلاعات بیشتری در سالهای گذشته بدست آمده است.
طبق این اطلاعات بدست آمده باید گفت همانند سایر ماکیان، شترمرغها نیز تحت تاثیر گروهی از عوامل پاتوژنیک می باشند اما به نظر می رسد این عوامل نسبت به سایر ماکیان و نیز بوقلمونها تاثیر کمتری روی شترمرغ داشته باشد.
گر چه تعداد گزارشات درباره بیماریهای مسری در شترمرغ رو به افزایش است اما در هر صورت مقاومت شترمرغها نسبت به عوامل نامساعد محیطی و بیماریها بسیار بیشتر از سایر ماکیان می باشد.
بدترین نوع بیماریهای مشاهده شده در شترمرغها، آنفولانزا و نیوکاسل هستند که باعث بروز مرگ و میر بویژه در پرندگان جوان و نیز ایجاد موانع تجاری، بازرگانی، و بروز مشکلاتی در امر اقتصادی آن می گردند.
همچنین با افزایش بیماریهای ویروسی شترمرغها پرندگانی مستعد برای عفونتهایی مانند e.coli هستند که در این موارد نظریاتی درباره استفاده از واکسنها و نیز آنتی باکتریالها برای پیشگیری و درمان بیماریهای مسری در شترمرغها ارائه شده است. اما صرفنظر از موارد ذکر شده همیشه راه هائی وجود دارند که می توانند امنیت سرمایه گذاری را بالا ببرند که از این جمله می توان به همان بکار بردن داروهای درمانی اشاره کرد که می توانند تا حدودی باعث پیش گیری و درمان گردد.
درمورد بیماریهای مسری، واکسیناسیون می تواند ابزاری مورد استفاده برای پیش گیری از تلفات جدی و شدید باشد و این در حالی است که تاکنون برای بسیاری از بیماریهای شترمرغ فرمول خاصی وجود نداشته و به همین علت از سایر فرآیندهای تولیدی برای سایر گونه ها برای واکسیناسیون یا درمان شترمرغ استفاده می کنند.
به طور کلی می توان گفت به دلیل مشابهت های بسیار بین شترمرغ ها و سایر طیور، می توان تا حدودی از دانسته های مورد استفاده در مرغداریها و بوقلمون داریها استفاده نمود خصوصا اینکه این وجه تشابه در بخشهائی همانند جوجه کشی و نگهداری جوجه ها بیشتر به چشم می خورد.
همچنین علاوه بر برنامه های بهداشتی، استفاده از تجربیات سایر ماکیان در مبحث تجارت، بویژه فرهنگ سازی می تواند مورد توجه قرار گیرد زیرا روشهای بازاریابی و ایجاد بازار مصرف و رواج محصولات شترمرغ در جامعه تفاوت چندانی با طیور دیگر ندارند.
به هر حال همانند سایر صنایع دامپروری، پرورش شترمرغ نیز به سرعت روبه گسترش است و اطلاعات بدست آمده در جنبه های گوناگون این صنعت نیز روز به روز نسبت به گذشته بیشتر می گردد پس جدید بودن این صنعت و ترس از آینده نباید مانعی در سر راه سرمایه گذاران باشد و مطمئن باشید همانگونه که صنایع شناخته شده کنونی نیز روزگاری نا شناخته بودند، شترمرغ نیز با طی کردن این راه آینده بسیار خوبی را در انتظار خواهد داشت و شباهتهای زیاد بین این صنعت و سایر شاخه های پرورش طیور گواه این نکته می باشند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست