سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

خانواده خوشبخت


خانواده خوشبخت

مهم نیست کدام کار را چه کسی انجام می دهد بلکه نکته مهم جلب رضایت اعضای خانواده است
حتما تاکنون مطالب زیادی درباره رازهای یک خانواده خوشبخت شنیده اید.بدون شک همه ما خانواده …

مهم نیست کدام کار را چه کسی انجام می دهد بلکه نکته مهم جلب رضایت اعضای خانواده است

حتما تاکنون مطالب زیادی درباره رازهای یک خانواده خوشبخت شنیده اید.بدون شک همه ما خانواده هایی را سراغ داریم که انسجام و هماهنگی، دقت نظر و احترام و همدلی و محبت در آن موج می زند. آیا این همه ویژگی مثبت اتفاقی یک جا جمع می شود ؟ بی گمان خیر. محققان سال هاست تلاش می کنند الگوی صحیحی از یک خانواده با نشاط در اختیار مردم قرار دهند. اگر چه فرهنگ جوامع مختلف با یکدیگر متفاوت است اما احساس خوشبختی در همه انسان ها حس مشترکی است و با وجود تفاوت های فرهنگی، راهکارهای یکسانی برای بیشتر شدن احساس خوشبختی وجود دارد.مطالعات محققان نشان می دهد که چه عواملی در انسجام و نشاط خانواده نقش دارند. در این مطلب به نقل از «روبوک» به ۷ راز یک خانواده خوشبخت اشاره می کنیم.

۱) خانواده های خوشبخت کارهای منزل را روی دوش یک نفر نمی گذارند. محققان در این تحقیق رابطه بین تقسیم کار در منزل و رضایت از زندگی مشترک را بررسی کردند و دریافتند مهم نیست کدام کار را چه کسی انجام می دهد بلکه نکته مهم جلب رضایت اعضای خانواده است.

زنانی بیشترین رضایت از زندگی مشترک را دارند که همسرشان بدون این که از آن ها خواسته شود امور منزل را انجام می دهند. در واقع هیچ یک از اعضای خانواده برای کاری که در منزل انجام می دهد منت نمی گذارد بلکه هدف آن ها خانواده است. به این ترتیب احساس رضایتمندی در فضای خانه موج می زند. از آن سو وقتی زنان از عملکرد همسرشان اظهار خشنودی بیشتری کنند، مردان به کمک بیشتر تشویق می شوند.

۲) خانواده هایی که استرس کمتری دارند جمع خود را حتی برای لحظات کمی حفظ می کنند، واقعیت این است که در روزگار ما همه از کمی وقت گلایه و تصور می کنند فقط یک هفته تعطیلات می تواند آن ها را دور هم جمع کند اما ساعات و لحظه های طولانی که در کنار یکدیگر هستند و می توانند ظرف ۱۰ دقیقه از با هم بودن لذت ببرند را فراموش می کنند. می توان به هنگام تهیه صبحانه یا چیدن میز به هنگام صرف ناهار چند دقیقه ای با اعضای خانواده گپ زد. در واقع اعضای خانواده باید یاد بگیرند که از وقت خود نهایت استفاده را ببرند حتی اگر ۵ دقیقه وقت داشته باشند.

۳) والدین موفق الگو هستند. احترام گذاشتن به همسر نه فقط برای زندگی مشترک ضروری است بلکه تمام خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی والدین در قبال یکدیگر به جای انتقاد بی محابا، عصبانیت و پرخاشگری، حمایت، صبوری و مقاومت مهربانانه می بینند، با احترام بیشتری با آن ها رو به رو می شوند. بی گمان با صمیمیت و محبت امور روزانه بهتر انجام می شود و همسران بیشتر از با هم بودن لذت می برند. وقتی والدین خود انجام کارها را به صورت داوطلبانه به عهده بگیرند، بچه ها یاد می گیرند با دعوا و مرافعه کمتری امور مربوط به خود را انجام دهند.

۴) مادر غذا در منزل تهیه کند. چه باور کنید و چه نکنید غذاهای آماده وقت کمتری از شما نمی گیرند و به اندازه تهیه غذا را در منزل شما را گرفتار می کنند. تهیه غذا با حضور اعضای خانواده می تواند بسیار راهگشا و مفید باشد به شرط این که بدون غر زدن انجام شود. بسیاری از اوقات بچه ها هم می توانند کمک کنند و همراهی آن ها برای تهیه شام تبدیل به یک فعالیت لذت بخش می شود. وقتی بچه ها در تهیه غذا کمک کنند، اشتیاق بیشتری به خوردن غذا خواهند داشت و لذت بیشتری خواهند برد.

۵) مادر باید ۵ دقیقه برای خودش وقت بگذارد. پس از یک روز کاری پرمشغله گذراندن یک وقت اختصاصی برای مادر بسیار حیاتی است. مادرانی که سرگرمی مخصوص به خود دارند، مثل مطالعه، کتاب خوانی، باغبانی و غیره می توانند شادتر باشند.

۶) خانواده های شاد با هم تلویزیون تماشا می کنند. اگر این بار دیدید همه خانواده به تلویزیون چشم دوخته اند عصبانی نشوید شما هم به آن ها بپیوندید.