چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

اعتماد آفرینی یا مهندسی جنگ نرم


اعتماد آفرینی یا مهندسی جنگ نرم

در یک اظهار نظر جالب و در عین حال تامل برانگیز, شنیدیم که آقای رضایی, برای بازگشت اعتماد از دست رفته مردم به حاکمیت, طرحی را برای مهندسی انتخابات در دوره های بعد ارائه کرده, که قبل از ارائه ی هر تحلیلی درباره ی طرح ایشان, باید فهمید که آیا اصلا اعتماد در جامعه امروز ما, عنصری نایاب هست یا خیر

در یک اظهار نظر جالب و در عین حال تامل برانگیز، شنیدیم که آقای رضایی، برای بازگشت (!) اعتماد از دست رفته مردم به حاکمیت، طرحی را برای مهندسی انتخابات در دوره های بعد ارائه کرده، که قبل از ارائه ی هر تحلیلی درباره ی طرح ایشان، باید فهمید که آیا اصلا اعتماد در جامعه امروز ما، عنصری نایاب هست یا خیر؟!

برای پاسخ به این سوال ، می توان از یک نظر سنجی بهره برد که خوشبختانه توسط یک موسسه خارجی (فرانسوی) صورت پذیرفته است.موسسهWorld Public Opinion با انجام یک نظر سنجی تلفنی از مردم ایران ، به آماری قابل توجه دست یافته است. طبق نتایج حاصله ی اعلامی توسط این موسسه ی غیر دولتی ، بالغ بر ۸۰ درصد مردم ، دولت دهم را قانونی می دانند. این اطلاعات از آن جهت اهمیت دارد که می توان بوسیله ی آن، به این نتیجه رسید که وقتی بالغ بر ۸۰ درصد مردم، دولت منتخب دهم را قانونی می دانند، پس بالغ بر ۸۰ درصد مردم، به شیوه ی برگزاری انتخابات و مهندسی حاکم بر آن هم اعتماد کامل دارند چون قطعا دولت وقتی مقبول است که با شیوه ای مقبول هم انتخاب شده باشد ، پس سوال در این است که آقای رضایی بر مبنای چه تحلیلی ، داد از وجود بی اعتمادی (!) در جامعه سر داده است؟! (۱)

اما طرح (!) ایشان :

آقای رضایی ، تشکیل کمیسیون ملی انتخابات ( که شبیه آن را در افغانستان با اوج ناکارآمدی نظاره گریم) را پیشنهاد داده اند، البته درباره کم و کیف آن حرفی نزده اند، که آن باعث می شود ۴ سوال درباره ی این طرح کذایی به ذهن خطور کند، که پاسخگویی هرچه سریع تر از طرف ایشان ( یا طراحان واقعی این پیشنهاد) را می طلبد تا موضوع در کوتاهترین زمان روشن شود:

۱) آیا ساز و کار فعلی در مهندسی انتخابات که با همکاری وزارت کشور و شورای نگهبان، کار خود را پیش می برد ، در ۳۰ انتخاباتی که بعد از انقلاب برگزار کرده، ناکارآمد بوده است؟!

۲) ولایت فقیه ، که باید امکان تسلط بر تمام بخش های جامعه را داشته باشد ، در کجای این طرح قرار دارد؟!!

۳) آیا در نقطه ای از آن پیشنهاد ، جایی برای اعمال نظر نهادهای بین المللی، در انتخابات های ایران پیش بینی شده است؟!

۴) در تئوری های جنگ نرم ، یکی از ابزارهای نابودی کشورهدف ، ارائه ی نظراتی است، مبنی بر اینکه باید نهادهای ناکارآمد متعلق به دولت (State) ساقط و به جای آن ، شوراها یا سندیکاهای کارآمدتری که بتوانند به احقاق حقوق مردم (!) بپردازند روی کار بیایند. هدف از این عمل آن است که با فتح یک به یک نهادهای دولتی و جایگزینی نهادهای دیگر به جای آنها ، در عمل چیزی به جز اسم، از دولت باقی نماند. حال با توجه به مطالب گفته شده، سوال این است : علت تطابق بسیار زیاد پیشنهاد آقای رضایی با تئوری مذکور به چه دلیل است؟!!!

پانوشت

۱) اگر بخواهیم شاهد دیگری بر ادعای خود مبنی بر وجود اعتماد در جامعه بیاوریم، می توانیم به گزارش خبرنگار ساندی تلگراف از ایران نگاهی بیاندازیم . وی در گزارش خود می گوید: در ایران سه چیز توجه مرا به خودش جلب کرد . ایران ، محور شرارتی که بوش می گفت نبود، از بحرانی که رفسنجانی از آن دم می زد خبری نبود و جالب تر اینکه، مردم در پاسخ به این سوال که رئیس جمهور واقعی و قانونی شما چیست پاسخ می دادند ، احمدی نژاد.

رضا نکوهی

http://۲۰۶۲.blogfa.com/post-۷۰.aspx