چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
مبارزه با آپارتاید, زمان قطع رابطه و تحریم اسرائیل فرارسیده است
زمان آن فرا رسیده است. در این مسیر زمان وقت زیادی به هدر رفته. بهترین استراتژی برای پایان دادن به اشغال بیرحمانه کشور فلسطین این است که اسرائیل به دغدغه یک جنبش جهانی تبدیل شود؛ از همان نوع جنبشهایی که باعث پایان آپارتاید در افریقای جنوبی شد.
در ژوئیه سال ۲۰۰۵ یک ائتلاف عظیمی از گروههای حامی فلسطین طرح هایی را برای این کار مطرح کردند. آنها از تمامی مردم با وجدان سراسر دنیا خواستند که تحریمهای گسترده علیه اسرائیل اعمال کنند و اقدامات یا ابتکار عمل هایی همانند اقداماتی که باعث آپارتاید در افریقای جنوبی شد علیه اسرائیل انجام بدهند.
این گونه بود که جرقه روند تحریم، محروم کردن و قطع رابطه با اسرائیل زده شد.
هر روز که اسرائیل حملات خود را در غزه افزایش می دهد، درخواست های بین المللی برای تحریم و قطع رابطه با اسرائیل حتی در میان یهودیان اسرائیل بیشتر می شود.
در اواسط حملات اسرائیل به غزه حدود ۵۰۰ اسرائیلی که در میان آنها تعدادی هنرمند و دانشمند مطرح نیز دیده میشد، به سفرای خارجی در اسرائیل نامه ای نوشتند و از آنها خواستند که تدابیر محدود کننده فوری علیه اسرائیل اتخاذ کنند و طرح هایی همانند اقدامات ضد آپارتاید که در نهایت به ثمر نشست، مطرح کنند.
یکی از این تدابیر می تواند تحریم های اقتصادی باشد. این راه کار میتواند موثرترین ابزار علیه اسرائیل باشد.
از سال ۲۰۰۶ اسرائیل به شدت بر اقدامات جنایتکارانه خود افزوده است به طوریکه ساخت و ساز ها را در فلسطین افزایش داده، با لبنان وارد جنگ شده و با محاصره غزه عملا مجازات دسته جمعی برای مردم بی دفاع غزه اعمال کرد. اما به رغم این اقدامات جنایتکارانه، اسرائیل هیچ وقت با مجازات از سوی مجامع بین المللی روبرو نشد. این در حالی است که حتی تسلیحات و کمک سالانه ۳ میلیارد دلاری از امریکا دریافت کرده است.طی این دوران اسرائیل حتی روابط دیپلماتیک، فرهنگی و تجاری خود را با هم پیمانانش تقویت کرد.
برای نمونه در سال ۲۰۰۷ اسرائیل به اولین رژیم خارج از منطقه آمریکای لاتین تبدیل شد که با بلوک مرکوسور توافق نامه تجارت آزاد امضا کرد. یا در ۹ ماه اول سال ۲۰۰۸ صادرات اسرائیل به کانادا ۴۵ درصد افزایش یافت. همچنین توافق نامه جدید با اتحادیه اروپا می تواند صادرات غذاهای کنسرو شده اسرائیل را دو برابر کند.
مقامات اسرائیل با در نظر گرفتن این شرایط حملات خود به غزه را آغاز کردند و مطمئن بودند که با هیچ هزینه هنگفت یا تحریم هایی از سوی مجامع بین المللی روبرو نخواهند شد.
با تبعیت از الگوی ریشه کنی آپارتاید در افریقایجنوبی میتوان تحریم های موثری علیه اسرائیل اعمال کرد.
رونی کاسریلز، یک سیاستمدار برجسته در آفریقای جنوبی می گوید: ساختار جداسازی و اعمال خشونت هایی که وی در نوار غزه می بیند بسیار بدتر از دوران آپارتاید در افریقای جنوبی است.
نائومی کلین
خانم نائومی کلین، فعال امور صلح طلبانه، نویسنده و روزنامه نگار است. مهمترین کتابهای وی ۰۳۹;دکترین شوک۰۳۹; و ۰۳۹;لوگو نه۰۳۹; هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست