یکشنبه, ۱۷ تیر, ۱۴۰۳ / 7 July, 2024
مجله ویستا

آلودگی صوتی افسردگی می آورد


آلودگی صوتی افسردگی می آورد

محیط هایی که همراه با آلودگی صوتی باشند سبب ساز افزایش تحریک پذیری، تنش، پرخاشگری و فرسودگی شغلی و روانی می شوند.
آلودگی صوتی یکی از عوامل موثر در بروز استرس شغلی و کاری در حیات …

محیط هایی که همراه با آلودگی صوتی باشند سبب ساز افزایش تحریک پذیری، تنش، پرخاشگری و فرسودگی شغلی و روانی می شوند.

آلودگی صوتی یکی از عوامل موثر در بروز استرس شغلی و کاری در حیات روانی جوامع است. آلودگی صوتی قدرت شنوایی را به تدریج و به طور غیرمحسوس کاهش می دهد و ابتدا بخش هایی که وظیفه انتقال اصوات بلند را در گوش برعهده دارند، ضعیف می شوند و از میان می روند.

قرار گرفتن دائمی در معرض اصوات بلند عارضه زنگ زدن، وزوز و سوت کشیدن گوش را به همراه دارد. از دست دادن قدرت شنوایی بر اثر آلودگی صوتی برخلاف عوارض کهولت بر شنوایی انسان، قابل درمان نیست و حداقل بازگشت به حالت عادی غیرممکن است چون در این عارضه سلول های حلزونی گوش داخلی تخریب می شود.

سردرد، خستگی، افزایش فشار خون، تحریک پذیری و زودرنجی، ضعف سیستم ایمنی بدن، سوءهاضمه و مشکلات گوارشی، آسیب پذیری در مقابل بیماری های ویروسی و عفونی و... از دیگر عوارض آلودگی صوتی هستند که در شهرهای شلوغ و صنعتی با شدت و ضعف نسبی رخ می دهند.

کاهش قدرت یادگیری در کودکان، سقط جنین، انقباضات عضلانی و عروقی، استرس، بیماری های قلبی و عصبی، ام اس و افسردگی جزء عوارضی است که نقش آلودگی صوتی در بروز آنها اثبات شده است.

یکی دیگر از اثرات منفی آلودگی صوتی بر روی انسان، تأثیرات بالینی آن است که سبب بالا رفتن فشار داخل جمجمه و کاهش ترشحات بزاق و در نتیجه منجر به خشکی دهان می شود. سر و صدا و آلودگی صوتی ممکن است با فشار فیزیولوژیک خود، بیماری ها را تشدید کند.