چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
خطاهای رایج در استفاده از ماشین لباسشویی
ماشین لباس شویی می تواند سلامتی خانواده شما را به خطر بیاندازد
شاید تصور اینکه ماشین لباس شویی باعث بروز بیماری های آلرژیک یا پوستی بشود، برای تان دشوار باشد. اما حقیقت این است که برخی میکروب ها و قارچ هایی که در اثر استفاده نادرست از ماشین لباس شویی، درون آن تولید و تکثیر می شوند، قادرند سلامت ما را به خطر بیندازند. این مطلب، نگاهی می اندازد به خطاهای هشت گانه استفاده از ماشین لباس شویی که ممکن است هرکدام از ما مرتکب شویم و سلامت مان را به دست خودمان تهدید کنیم.
خطای اول:
گذاشتن ماشین لباس شویی در یک فضای کوچک. کم نیستند افرادی که ماشین لباس شویی را درون رخت کن حمام، انباری یا حیاط خلوت سقف دار قرار می دهند و نمی دانند که با این کار چه خیانتی به خود و اعضای خانواده شان می کنند! ماشین لباس شویی باید در یک محیط باز مثل آشپزخانه قرار گیرد تا بتوان بعد از اتمام کار، قدری پنجره را باز گذاشت تا هوا و بخار متصاعد شده از آن، محیط مناسبی برای رشد قارچ ها و کپک ها به وجود نیاورد. قرار دادن ماشین لباس شویی در مکانی مثل حمام، باعث تکثیر قارچ ها و کپک ها و سرایت آنها به لباس های داخل حمام، پرده حمام و لوازمی مثل لیف می شود و عاقبت این سرایت چیزی نیست جز ابتلا به آلرژی و بیماری های پوستی! بنابراین سعی کنید که ماشین لباس شویی تان را در محیط های باز نگهداری کنید و اگر هم قادر به این کار نیستید، حداقل تا ساعاتی پس از اتمام کار شستشو، در حمام، انباری یا خیاط خلوت تان را باز بگذارید.
خطای دوم:
شستن ملحفه ها با آب ولرم. خیلی ها برای حفظ رنگ و رو یا دیرتر کهنه شدن روتختی، روبالشی و ملحفه ها، آنها را با دور کند ماشین لباس شویی و آب ولرم می شویند؛ در حالی که رابرت ویتز، میکروبیولوژیست، این کار را تنها یک آب تنی لذت بخش برای این گونه کالاها می داند و می گوید: «یکی از بهترین مناطق برای حفظ گرد و غبار و ایجاد آلرژی، روتختی ها و روبالشی ها هستند، بنابراین همه افراد باید حداقل هر دو هفته یک بار کلیه لوازم خواب شان را با آب کاملا داغ و با دور تند ماشین لباس شویی بشویند و برای جلوگیری از آلرژی زا شدن، آنها را درون خانه و به دور از گرد و غبار محیط بیرون از منزل خشک کنند.»
خطای سوم:
حبس هوا در ماشین لباس شویی. کپک ها به ندرت در محیط های خشک تولید می شوند اما مناطق مرطوب، جولانگاه تولید و تکثیر انواع کپک ها هستند. تماس کپک با لباس ها باعث بروز احتقان، خارش چشم ها و خس خس سینه در افراد می شود. این علایم وقتی به صورت شدید تر و گسترده تر در فرد ظهور می کند که او به آسم یا آلرژی هم مبتلا باشد. بنابراین برای جلوگیری از تولید و تکثیر کپک در ماشین لباس شویی تان، پس از هر بار شستشوی لباس ها، درب آن را کاملا باز بگذارید تا هوا و بخار درون اش کاملا خارج شود و محیط خشکی درون ماشین به وجود بیاید. رابرت ویتز، خشک کردن لاستیک دور در و حتی محفظه درونی ماشین به وسیله یک دستمال خشک را هم برای جلوگیری از حمله کپک ها موثر می داند. او حتی پا را از این حد فراتر گذاشته و می گوید: «برای اطمینان از نسل کشی کپک ها باید پس از هر بار استفاده، ماشین لباس شویی تان را با باد سرد سشوار خشک کنید!»
خطای چهارم:
شستن لباس زیر با ماشین لباس شویی. به گفته دکتر چارلز جبرا، استاد میکروبیولوژی دانشگاه آریزونا، لباس های زیر یکی از اصلی ترین منابع انتشار میکروب در فضاهای بسته و مرطوب هستند. به همین دلیل بهتر است که هنگام شستشو با سایر لباس ها، درون یک محفظه قرار نگیرند. از طرف دیگر، ممکن است آلودگی بیش از حد البسه دیگر به لباس زیر افراد سرایت کند و موجب تحریک پوستی یا حتی عفونت دستگاه تناسلی در آنها شود. به عقیده دکتر جبرا، لباس های زیر باید با آب کاملا داغ و مواد شوینده شسته و برای خشک شدن زیر نور مستقیم آفتاب قرار گیرند. او همچنین برای پیشگیری از ماندگاری میکروب ها در ماشین لباس شویی توصیه کرد که پس از هر سه یا چهار بار استفاده، یک دور آن را به صورت خالی از لباس و ریختن مواد ضدعفونی کننده، روشن کنید.
خطای پنجم:
استفاده از شوینده های نامناسب. بعضی ها به خاطر اینکه پوست دست شان نسبت به بعضی شوینده ها حساس است، ترجیح می دهند لباس های شان را درون ماشین لباس شویی بریزند و این طوری از هر نوع شوینده ای که دوست داشتند استفاده کنند اما پژوهشگران دانشگاه واشنگتن می گویند اگر پوست دست شما نسبت به ماده شوینده خاصی حساسیت دارد، به هیچ وجه نباید از آن ماده درون ماشین لباس شویی تان استفاده کنید زیرا با این کار حساسیت پوستی را به کل بدن تان منتقل خواهید کرد. آنها همچنین استفاده از شوینده ها و نرم کننده های معطر را برای شستن لباس کودکان، نوزادان و افراد مبتلا به آسم و آلرژی مناسب نمی دانند. به علاوه، پژوهشگران معتقدند که بهتر است لباس نوزادان هم مانند لباس های زیر، با دست و با مواد شوینده ملایم شسته شوند.
خطای ششم:
رها کردن لباس های شسته شده برای مدتی طولانی. یکی دیگر از خطاهای نسبتا رایج و بیماری زا در مورد ماشین لباس شویی، رها کردن لباس های شسته شده به مدت طولانی درون آن است. در حالی که به عقیده دکتر جبرا، باقی ماندن لباس های خیس درون ماشین لباس شویی، بیشتر از ۳۰ دقیقه یعنی تولید کپک و باکتری های آلرژی زا. بنابراین به توصیه وی، تنها زمانی ماشین لباس شویی تان را روشن کنید که مطمئن باشید در خانه هستید و می توانید پس از پایان شستشو، بلافاصله لباس ها را از درون آن خارج کرده و پهن کنید.
خطای هفتم:
پرکردن ماشین با لباس های کثیف از چند روز قبل. این خطا از آن دست اشتباه هایی است که اکثر خانم ها آن را مرتکب می شوند. خانم ها معمولا برای جلوی چشم نبودن لباس های کثیف، آنها را درون ماشین لباس شویی می ریزند تا زمانی که ماشین کاملا پر از لباس شد، آن را روشن کنند. غافل از اینکه عرق، رطوبت و آلودگی لباس ها می توانند زمینه ساز تولید انواع میکروب ها و رخنه کردن آنها درون لباس ها شوند. میکروب هایی که در محفظه های ریز لباس ها رخنه می کنند تا در فرصت مناسب شروع به فعالیت هایی کنند که موجب ناراحتی های پوستی در ما می شود.
خطای هشتم:
شستن کفش و لباس های گلی با ماشین لباس شویی. اگر خسته و کوفته از مسافرت یا کوهنوردی برگشته اید و حال و حوصله شستن کفش و لباس گلی تان را ندارید، بهتر است به جای پرتاب کردن آنها درون ماشین لباس شویی، گوشه حیاط یا حمام قرارشان دهید تا خوب خستگی تان در برود. میکروب و آلودگی های پنهان شده در گل و لای ممکن است تا مدت ها درون ماشین لباس شویی باقی بماند و به سایر لباس های تان هم نفوذ کند، بنابراین بهتر است لباس هایی که گل و کثیفی از سر و کول شان بالا می رود را با دست بشویید.
ترجمه: ندا احمدلو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست