یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

احضار, تحریک و کتک زدن دانشجویان در دانشکده خبر


احضار, تحریک و کتک زدن دانشجویان در دانشکده خبر

این روزها اگرچه هیچ نشانی از حرارت فعالیت های دانشجویی در دانشگاه های کشور دیده نمی شود و محیط دانشگاه دیگر مکانی برای تبادل افکار و آرمان خواهی و جنبش و اعتراض و نشر ایده های جدید نیست اما خبرهای منتشره از دانشگاه در رسانه ها به احضار و تعقیب و تهدید دانشجویان و گاهی کتک زدن آنها هم فراتر می رود و به دنیای خصوصی و خانوادگی آنها تجاوز می کند

این روزها اگرچه هیچ نشانی از حرارت فعالیت های دانشجویی در دانشگاه های کشور دیده نمی شود و محیط دانشگاه دیگر مکانی برای تبادل افکار و آرمان خواهی و جنبش و اعتراض و نشر ایده های جدید نیست اما خبرهای منتشره از دانشگاه در رسانه ها به احضار و تعقیب و تهدید دانشجویان و گاهی کتک زدن آنها هم فراتر می رود و به دنیای خصوصی و خانوادگی آنها تجاوز می کند.

این دو اتفاق به خودی خود ناامیدکننده است، چه نبود اشتیاق در فعالان دانشجویی و چه تداوم تهدید ها و احضارهای پی درپی. با این حال می توان به حیث روانی استیصال جاری در این دو اتفاق را تهدیدی جدی برای حیات پوینده دانشگاه و رخت بربستن بساط نشاط از محیط آموزش و پژوهش و فرهنگ دانشجویان و جوانان این مملکت ارزیابی کرد.

وارد شدن به حریم خصوصی دانشجویان و کتک زدن آنان به وسیله مسوولان دانشگاه ها اتفاق جدیدی است که با تداوم آن بحران های فزاینده یی برای دانشگاه که همیشه آبستن حوادث اجتماعی و صنفی است، می توان متصور بود.

اتفاقات دانشگاه زنجان و ماجرای غیر اخلاقی آن که به مدد گذر زمان و عوض شدن جای شاکی و متشاکی به نمونه یی جالب در حریم دانشگاه های کشور بدل شد، این بار خود را به شکلی جدید در دل پایتخت و در تنها مرکز آکادمیک رسانه های ایران(دانشکده خبر) با ورود به حریم خصوصی دانشجویان خبرنگار نشان داده است.

ورود معاون دانشجویی دانشکده خبر به ماجرای ازدواج دو تن از دانشجویان فعال دانشکده به خاطر انتقادات آنان به نحوه مدیریت در این مرکز رسانه یی و انتشار آن در سایت های خبری کشور و همین طور آگاه شدن مسوولان دانشگاه جامع از این مساله می تواند اتفاق نادری از این حیث باشد؛ اتفاقی که متاسفانه با سکوت و حمایت دیگر معاونان و رئیس دانشکده و همین طور مسوولان دانشگاه جامع و وزارت علوم تحقیقات و فناوری همراه بود و به سادگی امنیت روانی دانشجویان دانشکده را به مخاطره انداخت به نحوی که این اتفاق در مرحله یی فراتر از آن به هتک حرمت دیگری نیز منجر شد.

کتک زدن دانشجوی خبرنگاری که به خاطر پوشش خبری وضعیت فعالیت دانشجویان و مسوولان دانشکده در رسانه ها و روزنامه های داخلی از سوی مسوول دفتر رئیس دانشکده اتفاق شگفت انگیز دیگری است که به نظر می رسد مسائل حاشیه یی در دانشکده را به حد غیرقابل تحملی رسانده است.

احضار فعالان و دانشجویان دانشکده خبر به کمیته انضباطی دانشگاه جامع علمی کاربردی نیز اتفاق مشابهی است که در ادامه اتفاق گفته شده رخ داده است و این ماجرا زمانی چهره برون داد که فشار از بالا برای بررسی بی انضباطی مدیریتی مدیران جوان و رادیکال دانشکده خبر از سوی مسوولان بالادست افزایش یافته است.

دانشجویان احضارشده به کمیته انضباطی که عمدتاً از خبرنگاران شاغل در رسانه های کشور و هتک شده توسط مسوولان دانشکده هستند به خاطر اطلاع رسانی اتفاقات دانشکده در رسانه های کشور تحت فشار شدید قرار گرفتند و نهایتاً به کمیته انضباطی دانشگاه جامع فراخوانده شدند.

به نظر می رسد احضار این دانشجویان به کمیته انضباطی کاری پیش دستانه و نوعی فرار به جلو است که از سر ضعف و به خاطر مدیریت غلط و مساله دار و اتفاقات غریب این روزهای دانشکده خبر بوده است؛اتفاقاتی که طبق آخرین شنیده ها به لایه های امنیتی کشور نیز رسوخ کرده و ناامنی حاصل از مدیریت ناکارآمد در دانشکده خبر را به نحو آشکاری به مسوولان بلندپایه گوشزد کرده است.

در هر حال فشار مسوولان دانشکده به جای امن کردن فضای آموزش و پژوهش و فراهم کردن محیط برای تربیت نیروی حرفه یی خبرنگار و مترجم خبر و عکاس، نشان می دهد که جوانان سکاندار دانشکده خبر پیش از آنکه به مدیریت حرفه یی و کارآمد توجه کنند به نوعی برخورد و حتی حذف سیاسی دانشجویانی روی آورده اند که بیش از هر زمان و هر مکان آموزشی عالی دیگری خطرناک و تهدیدکننده است.

حذف اقداماتی که مانع از برگزاری نشست های دانشجویی و همین طور تشکیل انجمن ها و کمیته های مستقل در دانشکده خبر می شود و همین طور کنار گذاشتن برخورد های دوگانه و ناعادلانه از سوی مسوولان مدعی عدالت محوری و مهرورزی، به گفته عمده دانشجویان و احضارشده گان به کمیته انضباطی، عامل انتقاد از مسوولان و نقد این وضعیت در دانشکده خبر است.

از سوی دیگر بی حرمتی به خبرنگاران و دانشجویان دانشکده خبر از سوی رئیس و معاونان دانشکده خبر اتفاقی است که نگرانی را به اوج می رساند. برای مثال اظهارات مسوولان دانشکده خبر و نهادن صفات عمله های خبری، شارلاتانیزم مطبوعاتی، دروغ گویان بزرگ و… از جمله گفته هایی است که نه تنها حضور این گونه مدیران با این تلقی غلط از خبرنگار در این دانشکده را به شدت زیر سوال می برد که بدعتی شگفت در عرصه اطلاع رسانی را گوشزد می کند.

نویسنده: جواد حیدریان-دانشجوی دانشکده خبر



همچنین مشاهده کنید