دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

در زمین تروریست ها بازی نکنید


در زمین تروریست ها بازی نکنید

انفجار زاهدان و مسوولیت شیعیان و اهل تسنن

واقعیت این است که شعله ور کردن آتش نزاع بین شیعه و سنی ، از اهداف استرات‍‍‍ژیک اقدامات تروریستی در سیستان و بلوچستان است ،‌استانی که در طول تاریخ ، شیعیان و سنیان را در کنار یکدیگر با دوستی و همسایگی پذیرا بوده است... با این حال طراحان حملات تروریستی در این استان ،‌ با ظرافت خاصی در حال به هم زدن دوستی دیرینه میان مردم خونگرم این استان هستند.

عصر ایران - حادثه خونبار زاهدان که به شهادت و مجروح شدن بیش از ۳۰۰ تن از هموطنان مان انجامید ،‌ اگر پیامدهای آن کنترل نشود ، می تواند مقدمه ای بر درگیری های بی حاصل بین شیعیان و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان باشد کما این که بعد از این اقدام تروریستی ،‌ گروهی کوشیدند فضای شهر زاهدان را به سمت تقابل مذهبی ببرند که با مداخله به موقع نیروی انتظامی و دستگیری تعدادی از آنان ، اقدامات شان متوقف ماند.

واقعیت این است که شعله ور کردن آتش نزاع بین شیعه و سنی ، از اهداف استرات‍‍‍ژیک اقدامات تروریستی در سیستان و بلوچستان است ،‌استانی که در طول تاریخ ، شیعیان و سنیان را در کنار یکدیگر با دوستی و همسایگی پذیرا بوده است.

با این حال طراحان حملات تروریستی در این استان ،‌ با ظرافت خاصی در حال به هم زدن دوستی دیرینه میان مردم خونگرم این استان هستند.

به تبلیغات تروریست ها نگاه کنید ؛ آنها همواره بر سنی بودن خود تاکید و اصرار دارند و به طرز آشکاری می کوشند چنین وانمود کنند که یک جنبش سنی در حال کشتار شیعیان است!

به عنوان مثال در حادثه تاسوکی که تروریست ها گروهی رهگذر را در جاده دستگیر کرده بودند ،‌ از آنها مذهب شان را سوال می کردند و اگر پاسخ "شیعه" ‌بود ،‌به سمت شان شلیک می کردند.

حمله به مسجد جامع زاهدان نیز در سالروز میلاد امام سوم شیعیان رخ داد و یک مسجد شیعی هدف این عملیات وحشیانه قرار گرفت.

همه این ها نشان می دهد که تروریست های جنوب شرق کشور ، بیش از آن که بر روی کشتارها تمرکز داشته باشند، بر این موضوع کار می کنند که به هر شکل ممکن ،‌ سنی بودن خود را پر رنگ تر جلوه دهند.

این در حالی است که اگر تروریست ها واقعاً سنیان مومنی باشند ،‌هرگز کاری نمی کنند که مذهب شان بدین شکل ناشایست معرفی شود.

به راستی کدام مسلمان پیرو اهل سنت دوست دارد صحنه های سر بریدن بی گناهان ،‌شلیک تیر به سر اسیران دست بسته و تکه تکه شدن زنان و کودکان در مساجد به اسم این مذهب اسلامی تمام شود؟!

بنابر این ، عقل سلیم حکم می کند که بگوییم عاملان این جنایات ،‌ یا برداشت صحیحی از دین و مذهب ندارند یا اساساً اعتقادی به مذهب اهل سنت ندارند و الا این گونه در صدد بدنام کردن این مذهب اسلامی بر نمی آمدند.

سنیان جنوب شرق ایران ، مردمانی سختکوش ، مهربان و دین دار هستند و اتفاقاً از قربانیان بزرگ اقدامات تروریستی سال های اخیر ، همین اهل سنت سیستان و بلوچستان هستند که تلاش هدفمندی از سوی تروریست ها برای بدنام کردن آنها صورت می گیرد.

اگر برنامه های تروریست ها به بار بنشیند و شیعیان جنوب شرق کشور با این تصور که نه با یک گروه تروریستی وابسته به خارج ، که با یک گروه مذهبی سر و کار دارند ، آنگاه دیگر لازم نیست تروریست ها ، خود وارد عملیات جدید شوند ، بلکه تنها نظاره گر رشد و نمو بذرهایی خواهند بود که پاشیده اند و از آنها بوی خون و تفرقه می آید.

بنابر این هوشیاری سیاسی و دینی ایجاب می کند که نه شیعیان و نه اهل سنت ،‌در زمینی که دشمن مشترک شان تمهید کرده ، بازی نکنند.

اقدامات تروریستی جنوب شرق ، هر چند توسط افرادی صورت می گیرد که مدعی پیروی از اهل سنت هستند ،‌ اما هیچ ارتباط منطقی ، عقلی و شرعی بین این آدم کش های بی رحم با مذهب اهل سنت و پیروان آن وجود ندارد.

سال ها پیش اعضای سازمان مجاهدین خلق(منافقین) مدام دست به اقدامات تروریستی می زدند و درست مانند تروریست های جنوب شرق،‌ مردم بی گناه را به خاک و خون می کشیدند و این در حالی بود که آنان ادعای این را داشتند که شیعه هستند و سران شان (رجوی ها)‌نیز در مقابل دوربین های تلویزیونی به کربلا می رفتند و زیارت عاشورا می خواندند! و البته هیچ کس هم جنایات آنها را به پای مذهب تشیع و شیعیان ننوشت.

اکنون هم همین ماجرا درباره تروریست های جنوب شرق صادق است و نباید شقاوت های گروهی تروریست وابسته به آن سوی مرزها را به حساب اهل سنت گذاشت و بر تخم کینه ای که می خواهند بپاشند ، آب فشاند.

شیعیان زاهدان ،‌ هر چند عزادار و خشمگین اند و در این عزاداری و خشم نیز ذیحق اند ، اما باید خشم خود را متوجه کانون های اصلی تروریست ها بکنند و خدای نکرده وارد بازی تعریف شده توسط تروریست ها نشوند.

امروز ، فارغ از تمام مشکلات و دیدگاه های متفاوت سیاسی در کشور ،‌ حفظ وحدت شیعه و سنی و بسط تساهل مذهبی نیاز راهبردی جامعه است.