پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024


مجله ویستا

گذشته و آینده


گذشته و آینده

دهه ۱۳۷۰ پس از پایان جنگ, تعدادی از رزمندگان جبهه های نبرد تصمیم گرفتند وارد جریانات سیاسی شوند, از میان آنها كسانی كه تحصیلات خود را كامل كرده و مدارك علمی خود را گرفته بودند, وارد عرصه سیاسی كشور شدند و این ورود با تشكیل یك حزب آغاز شد

دهه ۱۳۷۰ پس از پایان جنگ، تعدادی از رزمندگان جبهه های نبرد تصمیم گرفتند وارد جریانات سیاسی شوند، از میان آنها كسانی كه تحصیلات خود را كامل كرده و مدارك علمی خود را گرفته بودند، وارد عرصه سیاسی كشور شدند و این ورود با تشكیل یك حزب آغاز شد.

الیاس نادران، محمود احمدی نژاد، علی دارابی، حسین فدایی، لطف الله فروزنده، زریبافان و... از جمله موسسان این حزب بودند، اگرچه احمد توكلی چهره سرشناس تر آنها در بین فعالان سیاسی بود كه با این جمعیت همكاری می كرد.

جمعیت ایثارگران در انتخابات مجلس ششم اسامی مهدی كروبی و علی اكبر محتشمی پور را در فهرست كاندیداهای خود قرار داد و با این فهرست نشان داد در عین اعتقاد به اصول گرایی خط جدایی نیز با اصول گرایان سنتی دارد، شاید هم فضای سیاسی دوران اصلاحات كه در انتخابات ریاست جمهوری دوم خرداد سال ۷۶ و مجلس ششم نمود بارزی داشت باعث شد كه تغییر اندكی در مواضع جمعیت ایجاد شده و ترجیح دهند به طیفی از اصلاح طلبان كه میانه رو بودند نزدیك شوند.

جمعیت ایثارگران در جریان انتخابات شوراهای دوم فعال بودند،امااین جمعیت در انتخابات مجلس هفتم پررنگ تر از شوراها وارد شدند. اكنون بیش از ۸۰ نماینده نزدیك به تفكر جمعیت ایثارگران در مجلس شورای اسلامی حضور دارند، این جمعیت اما در انتخابات ریاست جمهوری نهم خطی دیگر را در پیش گرفت.

گفته می شود با آنكه جمعیت ایثارگران ترغیب كننده احمدی نژاد برای شركت در انتخابات ریاست جمهوری بود، ستادهای جمعیت در سراسر كشور برای حمایت از احمدی نژاد تشكیل شدند، اما جمعیت ایثارگران در ادامه راه به حمایت از قالیباف پرداخت، در مجلس نیز اكثریت نمایندگانی كه با حمایت این جمعیت و با همراهی توكلی و نادران وارد مجلس شده بودند به حمایت از قالیباف پرداختند. هر چند كه بسیاری از ستادهای آنها به ویژه در شهرستان ها حاضر نشدند خط اولیه حمایت از احمدی نژاد را رها كرده و به حمایت از قالیباف بپردازند.

این جمعیت پس از عدم بالا آمدن دكتر قالیباف در دور اول، به حمایت از احمدی نژاد در دور دوم پرداخت، اما نتوانست سهم زیادی از كابینه وی را به خود اختصاص دهد. مخالفت های زیادی كه در مجلس از سوی نادران و توكلی علیه بعضی وزیران كابینه احمدی نژاد شد نیز هنوز از یادها نرفته است. هر چند كه جمعیت همواره از كلیت كابینه دفاع كرده است.

اكنون این جمعیت انتخابات آینده را پیش رو دارد بویژه انتخابات شوراها كه سرنوشت ساز است، طی چند ماه اخیر انتقادات جمعیت از دولت به شدت كاهش یافته و سمت و سوی حمایتی و همراهی گرفته است. حسین فدایی در یك كنفرانس مطبوعاتی از دولت حمایت كرد. به نظر می رسد قرار است دولت و جمعیت ایثارگران در انتخابات شوراها با یكدیگر همكاری كنند.

همراهی جمعیت با دولت به گونه ای است كه در چند جلسه شورای مركزی بیش از هفت وزیر دولت شركت كردند و اكنون در هر هفته یك وزیر در جلسه آن شركت می كند. این نشان می دهد كه اگرچه جمعیت ایثارگران و دولت احمدی نژاد در دوره ای كوتاه همكاری نزدیكی نداشتند، اما قرار است دوره جدیدی از همكاری های گذشته آغاز شود.