جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

چهارمین قهرمانی در ویمبلدون


چهارمین قهرمانی در ویمبلدون

فدرر برای چهارمین سال پیاپی فاتح ویمبلدون شد اما بیون بورگ سوئدی با پنج قهرمانی متوالی همچنان از این حیث ركورددار است فدرر فینال پارسال و پیرارسال را از اندی رادیك برده بود سال ۲۰۰۳ هم با غلبه بر مارك فیلیپوسیس استرالیا قهرمان شده بود

تقارن زمانی دو گراند اسلم با جام جهانی فوتبال، خواه ناخواه باعث تحت الشعاع قرار گرفتن اخبار این دو تورنمنت معظم می شد اما نه به آن معنا كه رولاند گاروس و ویمبلدون پس از جام جهانی، محوریت اخبار ورزش جهان را در اختیار نگیرند.

در اوپن پاریس، فرانسه كه نماینده ای در جمع ۲۰ تنیسور برتر دنیا ندارد علاوه بر شكست های متوالی نمایندگانش، با تساوی بدون گل تیم فوتبالش مقابل سوئیس نیز مواجه شد. دیدار فینال اوپن پاریس بین دو غول سرشناس سوئیس و اسپانیا نیز آنقدر طول كشید كه ۱۵ دقیقه پایانی اش افتاد توی ۱۵ دقیقه اول بازی ایران و مكزیك.

ویمبلدون هم زمانی به اوج رسید كه انگلیس دیگر هیچ نماینده ای در این كاپ نداشت. تیم ملی فوتبال این كشور نیز از راهیابی به نیمه نهایی جام جهانی بازمانده بود. فینال همیشه ابری ویمبلدون هم مصادف شد با فینال جام جهانی. برنامه ریزی های دقیقی كه مو لای درز آن نمی رود از مدت ها قبل انجام شده بود و هیچ تغییری میسر نبود. همان دو غول بزرگ مجدداً به فینال رسیده بودند.

رالی آفتابی پاریس روی زمین خاكی را نادال برده بود تا یكی از شكست های متعددش مقابل فدرر را جبران كرده باشد. اما در واپسین جدال ویمبلدون ،۲۰۰۶ حتی تسلط فدرر در زمین های چمن هم توجیه مناسبی برای شكست تحقیرآمیز ۶ بر صفر نادال در ست اول نبود. مشهورترین ورزشكار ۲۰ ساله حال حاضر جهان كه اولین فینال ویمبلدون خود را تجربه می كرد در ست دوم پا به پای رقیب با تجربه ترش تلاش كرد اما ۷ بر ۶مغلوب شد. در ست سوم مسابقه نیز تماشاگران «تای برك» و البته این بار پیروزی ۷ بر ۶ نادال را از نظر گذرانیدند تا جدال خیره كننده شان به ست چهارم كشیده شود.

جایی كه تنیسور سوئیسی باز هم به حریف چپ دستش رحم نكرد و ۶ بر ۳ به پیروزی رسید تا یك ساعت و نیم قبل از آغاز بازی فرانسه و ایتالیا، قهرمان معتبرترین جام تنیس حرفه ای جهان شود. فدرر سوئیسی كه در المپیك آتن پرچمدار كاروان ورزش سوئیس بود، متولد ۱۹۸۱ در بازل است. این مرد ۱۸۵ سانتی متری دقیقاً همقد نادال است اما پنج كیلوگرم سبك تر از او است كه ۸۵ كیلوگرم وزن دارد. فدرر برای چهارمین سال پیاپی فاتح ویمبلدون شد اما بیون بورگ سوئدی با پنج قهرمانی متوالی همچنان از این حیث ركورددار است. فدرر فینال پارسال و پیرارسال را از اندی رادیك برده بود. سال ۲۰۰۳ هم با غلبه بر مارك فیلیپوسیس (استرالیا) قهرمان شده بود.

فدرر در صورت فروریختن ركورد بیون بورگ، یك ركورد افسانه ای دیگر نیز پیش رو خواهد داشت كه آن هم هفت بار قهرمانی پیت سمپراس در این تورنمنت است كه اعجاب انگیزتر از آن در دنیای تنیس وجود ندارد. چهره برجسته ای مثل بوریس بكر (آلمان) فقط سه بار فاتح این كاپ شد و نابغه ای مثل ایوان لندل از جمهوری چك كه اواسط دهه ۸۰ میلادی حرف اول تنیس جهان را می زد هرگز نتوانست در فینال ویمبلدون به پیروزی برسد.

اما نایب قهرمان امسال رافائل نادال متولد ۱۹۸۶ است و اهل مایوركا. او ۱۸۵ سانتی متر است و ۸۵ كیلوگرم كه تناسبی ایده آل در علم ورزش محسوب می شود. نادال یكی دیگر از نوابغ چپ دست جهان است. او برادرزاده میگوئل آنخل نادال ستاره اسبق تیم ملی فوتبال اسپانیا و باشگاه بارسلونا هم هست. یقیناً طی سال های آتی، بزرگترین مانع پیش روی فدرر فروریختن ركوردهای ویمبلدون همین رافائل نادال خواهد بود. البته ماركوس باگداتیس ۲۱ساله و اهل قبرس كه روی چمن بسیار راحت تر از زمین های خاكی است را فراموش نكنیم

● رده بندی برترین های جهان

۱ - راجر فدرر (سوئیس) ۷۲۶۰ امتیاز

۲- رافائل نادال (اسپانیا) ۴۵۴۵ امتیاز

۳ - دیوید نعلبندیان (آرژانتین) ۳۳۶۰ امتیاز

۴ - ایوان لیوبچیچ (كرواسی)

۵ - اندی رادیك (آمریكا)

۶ - نیكولای داویدنكو (روس)

۷ - جیمز بلك (آمریكا)

۸ - تومی روبردو (اسپانیا)

۹ - لیتون هیوئیت (استرالیا)

۱۰ - ماریو آنچیچ (كرواسی)

البته این رنكینگ به زودی دچار تغییرات گسترده ای خواهد شد. مثلاً ماركوس باگداتیس قبرسی كه در ویمبلدون خوش درخشیده به فهرست ده نفر برتر راه خواهد یافت و آمریكایی های این فهرست نیز با اندكی نزول مواجه خواهند شد. آندره آغاسی برترین تنیسور اسبق جهان در رده بیستم قرار دارد اما هیچ تنیسور مسن تری نسبت به او در جمع ۵۰ نفر اول به چشم نمی خورد. مارات سافمین (روسیه) هم كه تا همین پیرارسال جزء برترین ها بود به مكان ناامیدكننده هشتاد و هفتمی سقوط كرده است. آسیا هم اوضاع مناسبی در رنكینگ ندارد و بالاترین رتبه را اودوم چوكو از تایلند به خود اختصاص داده كه عنوان نود و هفتمین است. وانگ یه ژو (تایوان) نیز ردیف ۹۹ را در اختیار دارد.