دوشنبه, ۶ اسفند, ۱۴۰۳ / 24 February, 2025
مجله ویستا

سمبوسه میگوی پنیری


سمبوسه میگوی پنیری

▪ مواد لازم جهت تهیه ۲۷ عدد سمبوسه
- روغن زیتون: ۲ قاشق چایخوری
- دانه میوه کاج یا تخم آفتابگردان: ۴ قاشق غذاخوری
- پیاز خردشده :۱/۲ عدد کوچک
- سیرله شده: ۱ حبه
- فلفل قرمز خرد شده: ۱ عدد …

مواد لازم جهت تهیه ۲۷ عدد سمبوسه

- روغن زیتون: ۲ قاشق چایخوری

- دانه میوه کاج یا تخم آفتابگردان: ۴ قاشق غذاخوری

- پیاز خردشده :۱/۲ عدد کوچک

- سیرله شده: ۱ حبه

- فلفل قرمز خرد شده: ۱ عدد کوچک

- میگوی خرد شده: ۱۰۰ گرم

- پنیر فتا:۲/۳ پیمانه

- برگ نعناع خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری

- نمک وفلفل: به مقدار لازم

- کره آب شده: ۲ قاشق غذاخوری

- خمیر فیلو(نوعی خمیر نازک): ۶ ورقه (درصورت عدم دسترسی به این خمیر میتوانید از نان لواش استفاده کنید)

- تخم مرغ : ۱عدد

- آب: ۲ قاشق غذاخوری

مواد لازم جهت تهیه سس فلفل تند

- تخم گشنیز: ۱ قاشق چایخوری

- پودر تخم زیره: ۱ قاشق چایخوری

- فلفل قرمز بدون دانه خرد شده: ۱ عدد

- گوجه فرنگی بدون پوست و دانه خرد شده: ۲ عدد

- آب لیمو ترش: ۲ قاشق چایخوری

- شکر: ۱ قاشق چایخوری

- فلفل قرمز حلقه شده: ۴عدد

- روغن زیتون خالص: ۱ قاشق غذاخوری

طرز تهیه:

۱) درماهیتابه نچسب کوچی دانه میوه کاج یاتخم آفتابگردان را در کمی روغن تفت دهید تا پس از حدوداً ۳۰ ثانیه طلایی قهوه ای رنگ شوند، بعد آنها را از ماهیتابه درآورده و روی کاغذ خشک کن مخصوص بریزید تا روغن اضافی شان جذب کاغذ شود.

۲) درهمان ماهیتابه پیاز را حدود ۲ دقیقه تفت دهید، سپس آن از روی حرارت برداشته و در کاسه ای بریزید، سیر ، فلفل قرمز، میگوها ، پنیر فتا،نعناع و دانه میوه کاج را هم به پیاز داخل کاسه بیفزایید و مواد را خوب با یکدیگر هم بزنید. از آنجا که پنیر فتا شور است ، لازم نیست به مواد نمک اضافه نمایید و در صورت تمایل می توانید مقداری فلفل به آن بزنید.

۳) مایه تهیه شده فوق را با قاشق غذاخوری برداشته و به صورت انگشتی لوله کنید تا طول آنها حدود ۵ سانتی متر شود.این مواد را درسینی قرار داده و رویشان را با محافظ پلاستیکی پوشانده ودر یخچال قرار دهید تا کمی خودشن را بگیرند.

۴) دراین مرحله تخم مرغ را با ۲ قاشق غذاخوری آب وکمی نمک خوب مخلوط کنید و کنار بگذارید.

حال چنانچه از خمیر فیلو استفاده می کنید، سطح آن را با مقداری کره آب شده پوشش دهید و با استفاده از چاقوی تیزی به صورت ۹ مستطیل ۱۸*۱۰ سانتی متری برش بزنید. جهت جلوگیری از خشک شدن خمیر در حین کار آن را لای حوله نگه دارید.

چنانچه از نان لواش استفاده می کنید، می توانید آن را به راحتی به همان ابعاد برش بزنید.

۵) مایه میگوهای لوله شده را در کنار خمیر یا نان مستطیل شکل بگذارید و آن را با دقت لوله کنید. جهت جلوگیری از باز شدن خمیرها، کنار آنها را کره بمالید تا بیشتر به هم بچسبند.

۶) فر را با ۱۹۰ درجه سانتیگراد روشن کنید.

سمبوسه ها را در سینی فر چرب شده ای قرار دهید، طوری که درز آنها به سمت پایین قرار بگیرد. روی سمبوسه ها را با تخم مرغ زده شده در مرحله چهارم خوب پوشش داده و آنها را حدود ۲۵ دقیقه یا تا زمان ترد و طلایی شدن در فر قرار دهید. سمبوسه های آماده شده را بلافاصله بعداز پخت با انواع سس های مورد نظرتان سرو نمایید.

۷) جهت تهیه سس فلفل تند: تخم گشنیز و تخم زیره را در ماهیتابه نچسبی روی حرارت متوط تفت دهید تا عطرشان بلند شود ، سپس آنها را به همراه بقیه مواد به استثنای فلفل قرمز حلقه شده در مخلوط کن با هم کاملاً مخلوط نمایید. مواد را در کاسه ای ریخته و بعد فلفل های حلقه شده را درآنها ریخته و بعد فلفل های حلقه شده را در آنها ریخته و حدود ۱۵ دقیقه قبل از سرو کنار بگذارید تا مزه مواد به خورد هم برود.

شما می توانید سس تهیه شده را تا ۳ هفته در ظرف درب بسته ای در یخچال نگهداری کنید. جهت جلوگیری از کپک زدن آن نیز بهتر است روی سس را با ریختن مقداری روغن زیتون بپوشانید.

منبع: نشریه ی ایرانیان ش ۳۴