جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
یکدیگر را بفهمیم, اما چگونه
برای فهمیدن دیگران لازم است که اصولی را در نظر بگیریم و آنها را رعایت کنیم. فهمیدن دیگران را در اولویتهای خویش قرار دهیم. کافی است تا بفهمید که مردم از کجا آمدهاند، میخواهند چه بگویند و چه چیزی برایشان مهم است. اگر این موضوع را دریابید، موجب ارتقای روابط خود با دیگران شده اید. در بسیاری از موارد وقتی عمیقا به برخی از مشکلات و مشاجرات موجود در بین افراد توجه کنید، به این موضوع میرسید که در بیشترین موارد، عدم درک و نفهمیدن افراد توسط یکدیگر، موجب بروز مشکلات و ناملایمات میشود. باید یاد بگیرید تا به دیگران گوش دهید تا بدانید که به واقع چه میخواهند و چه انتظاراتی دارند، بدون اینکه بخواهید به پیشداوری و قضاوت بپردازید.
شنونده خوب بودن یعنی تمرین کنیم تا حرف دیگران را قطع نکنیم یا اینکه تمامکننده جملات دیگران نباشیم. توجه داشته باشید که گاهی اوقات، باید شنیدن را روش زندگی خود قرار دهیم.این یک مهارت است که بتوانید حالت جوابگویی را کاهش دهید و از طرف دیگر توانایی شنیدن را در خود افزایش دهید. در این صورت به یک موجود صلحجو تبدیل خواهید شد. کسی که بتواند در این زمینه خود را کنترل کند، مهارت مهمی را تجربه کرده است. مهارتی که منافع بسیاری برای خودش و دیگران به دنبال خواهد داشت.وقتی در اماکن عمومی در تردد هستید، احتمالا با کمی دقت، متوجه خواهید شد که اغلب مردم دائما در حال حرف زدن هستند و کمتر کسی وجود دارد که در حال گوش دادن باشد.
اگر دقت کرده باشید، زمانی که روی لبه صندلی در حالتی نا آرام مینشینید و سعی میکنید تا حدس بزنید که طرف مقابل شما میخواهد چه بگوید، مقدار قابل توجهی انرژی از دست میدهید و به وضوح، ممکن است عصبی شوید. در حالی که وقتی با دقت گوش میکنید، هم شما و هم طرف مقابلتان، بدون احساس رقابت، در صلح و امنیت، مکالمه آرامبخشی را ادامه میدهید.گوش کردن موجب بالا رفتن آستانه تحملتان میشود و به مراودات شما، طراوت میبخشد. هر کسی از اینکه فردی وجود داشته باشد که به خوبی به او گوش دهد، لذت میبرد.در ارتباط با روابط میان زن و مرد یا روابط موجود در میان اعضای یک خانواده اعم از والدین و فرزندان و یا رابطه دوستان، رعایت و بهکارگیری مهارت گوش سپردن، از جایگاه مهم و حساسی برخوردار است. آنانکه بیشتر و بهتر به اطرافیانشان گوش میسپارند، دوست داشتنی و قابل احترامند.
در بسیاری از موارد، بالا گرفتن اختلافات زناشویی نشأت گرفته از عدم شنیدن یکدیگر است. چرا که به محض بروز هر نوع اختلاف نظر، طرفین یک گفتوگو هر یک به نوعی سعی دارند تا بی وقفه به پاسخگویی به طرف مقابل بپردازند بدون اینکه بخواهند مدتی صبر کنند تا طرف مقابل به طور کامل حرفهایش را بیان کند. چه بسا مدت زمان کوتاهی را به سکوت گذراندن، موجب فروکش کردن دعوا و اختلافات متعدد شود. در رابطه با مناسبات بین والدین و فرزندان هم این موضوع صادق است.گاهی اوقات لازم است که والدین به فرزندان خود گوش دهند. یعنی ممکن است فرزندان نیاز داشته باشند تا در لحظاتی به بیان خواسته ها و مشکلات خود بپردازند، بدون اینکه نیاز داشته باشند تا توسط والدین خود نصیحت شوند و یا حتی شنونده سرزنشهای آنها باشند.
برای فرزندان هم لازم است تا یاد بگیرند در مواقعی، احساس پدر و مادر خود را درک کنند و در برابر گفتههای آنها، سکوت کنند؛ حتی در مواردی که تصور میکنند شنونده صحبتهایی منطقی نیستند. لازم است به خود متذکر شوند که والدین آنها، نسبت به آنها دلسوزند و اگر با این تصور به پدر و مادر خود نگاه کنند، راحتتر میتوانند به گفتههای آنها گوش سپارند. مهم این است که باور داشته باشیم که سکوت کردن و شنیدن دیگران، مهارتی ارزشمند و مفید است که اثرات آن، در درجه اول برای خودتان و سپس برای تمامی کسانی که با آنها به نوعی در ارتباط هستید، مفید است. وقتی با آرامش به سخنان طرف مقابل گوش میدهید، به ایجاد روابطی آرامش بخش و سودمند، کمک میکنید و مقدمهای برای رسیدن به نتایج مثبت و سودمند را فراهم میکنید.
فاطمه ناظم زاده
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست