پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
مجله ویستا

بانوان,قهرمانانِ اتومبیل رانی


بانوان,قهرمانانِ اتومبیل رانی

خانم زهره وطن خواه ۲۵ ساله متولد سال ۱۳۶۵ دارای مدرک لیسانس در رشتهء الکترونیک عضو فدراسیون اتومبیل رانی ایران یكی از جوانان با استعداد اتومبیلرانی كشور است

اکثر اوقات وقتی میان آقایان صحبت از رانندگی بانوان را میکنیم،ما رو یاد گازدادن ویا ترمزگرفتن ناگهانی یا گردش به چپ و راست بی هیچ مقدمه ای یا بهتر بگم استفاده از آینه صرفأ جهت آرایش کردن و... می اندازند.

آیا واقعأ اینطوره؟...

به نظر من اوضاع کاملأ طی این چند سال اخیر فرق کرده،چرا که ما در این چند سال رانندگانِ خانمِ زیادی رو که جزء ستارگان رانندگی در کشور ما شده اند به همگان معرفی کردیم که لازم می دونم کمی صرفأ برای آشنایه بیشتر راجع به اشان صحبت کنیم:

۱) سرعت (race)

۲) رالی (Rally)

۳) اسلالوم (Slalom)

۴) کارتینگ (Karting)

اتومبیل رانی کشور ما تا سال گذشته (۱۳۸۳) خانم ها فقط از مسابقات اتومبیل رانی در در کارتینگ و بعضأ در رالی وتمریناتِ اسلالوم شرکت میکردند ولی اجازهء شرکت درمسابقات سرعت را نداشتند و دلیل این شرکت نکردن این بوده که در اواخر سال ۱۳۷۴ در اولین مسابقهء رسمی در میان بانوان در کلاس آزاد در کشور برگذار شد بعد از زدن دور اول مسابقه و کنار رفتن مارشال و استارت مسابقه یک خانم با اتومبیل پیکان پس از رد کردن پیچ (ال) به سمت داور پرچم نگهدار روانه شد و وی را روانهء بیمارستان کرد و از ان سال پروندهء مسابقات سرعت بسته شد تا ۱۰ سال بعد از ان سال یعنی سال ۱۳۸۴.

همانگونه که اشاره سد از آغاز امسال اوضاع فرق کرده و خانومها دوباره اجازهء شرکت در مسابقات سرعت را پیدا کره اند و حتی برای اشان نیز مسابقات جداگانه ای تعبیه کرده اند.

اجازهء شرکت در رالی به عنوان راننده را دارند،ولی اغلب به سمت نوویگاتور یا نقشه خوان حاضر میشدند.(با توجه به فرق کردن سرعت کلاس بین آقایون و خانم ها) ولی طی این چند سال اخیر خانومها برندهء ده ها جایزه و حکم های زیادی شده اند، که باعث شد در اتومبیل رانئ خانم ها سری میان سرها بالا بیاورند. از جملهء این بانوان موفق خانمها وطن خواه و صدیق می باشند که اکثرأ کم و بیش با مقامات و بیو گرافی این خانومها آشنا هستیم.

● زهره وطن خواه:

خانم زهره وطن خواه ۲۵ ساله متولد سال ۱۳۶۵ دارای مدرک لیسانس در رشتهء الکترونیک عضو فدراسیون اتومبیل رانی ایران یكی از جوانان با استعداد اتومبیلرانی كشور با وجود اینكه اتومبیلرانی برای بانوان هنوز بصورت حرفه ای اجرا نمی شود ایشان مقامات زیادی را برای کشور ما به ارمقان آورده اند.

از بچگی سرعت و رانندگی رو خیلی دوست داشتند و البته بیشتر از همه به موتور سواری علاقمند بودند. سه سال پیش از طریق یکی از دوستانشان مطلع شدند که خانم ها هم می تونند در رشته اتومبیل رانی شرکت کنند.

وی از سال ۱۳۸۱ با اتومبیل رانی آشنا شده و در خرداد ماه همان سال در رالی تهران-شمال به نام جنگل۲ به عنوان راننده شرکت کردهاند.

سال ۱۳۸۲ ایشان تنها دختری بودند که با آقایان در مسابقات کارتینگ شرکت میکردند و در همون مسابقات مقام چهارم رو کسب کردند. در مسابقات رالی در سال ۱۳۸۱ به عنوان دومین بانوی راننده و در سال ۱۳۸۲ هم به عنوان قهرمانی این رشته دست پیدا کردند.

در ۱۴ تیرماه در اولین دوره مسابقات اسلالوم بانوان كشور قهرمان شده و در شهریور ماه در اولین دورهء رالی مخصوص بانوان به عنوان راننده و به نقشه خوانی خانم لیلا قاسملو بعنوان قهرمانی دست یافتند.در رالی دماوند سبلان كه بمدت ۳ روز از تهران تا دماوند برگزار شد ، بعنوان دومی رده بندی بانوان دست پیدا كردند.در مسابقات نمایشگاه خودرو در كیش در مسابقات اسلالوم قهرمان و در مسابقات كارتینگ بعنوان نائب قهرمانی دست پیدا كرده،همچنین در مراسمی كه در اسفند ماه ۱۳۸۱ در هتل المپیك برگزار شد، بعنوان دومین بانوی راننده ایران دست پیدا كردند.

در مهر ماه در رالی نیروی انتظامی با نام صحیح برانیم ، از تهران تا شمال بعنوان نقشه خوان شركت كردند.

خانمِ وطن خواه به اسلالوم بیشتر ازسایر بخشهای اتومبیلرانی علاقمندهستند،وبه عقیدهء وی توانایی واقعی تكنیكی راننده دراسلالوم كاملا مشخص میشود.

خانمِ وطن خواه خودروهای ۲۰۶- ۴۰۵- مزدا ۳۲۳ را از جمله اتومبیلهای خوب در ایران می شمرند كه قابلیت خوبی در حركات اسلالوم دارند، البته نا گفته نماند كه بیشتر مسابقات را با گلف شركت نموده اند.

به عقیدهء وی در ایران اسلالوم ارا به زیبایی آقایان محمد علی مرندیان و آقای عمید كمپانی و آقای امیر فرهمند و از بانوان خودشان و لاله صدیق و لیلا قاسملو انجام میدهند.

● لاله صدیق:

یكی دیگر از اتومبیلرانان ایران سركار خانم لاله صدیق می باشند . تعداد كم بانوان فعال در این رشته ورزشی این شبهه را بوجود آورده كه دستیابی به مقام اول تا سوم توسط بانوان امری ساده است اما با تگاهی به رتبه بندی بانوان در گروه كلی نتیجه فعالیت ایشان مشخص می شود و این نشان دهنده پشتكار و علاقه ذاتی این قهرمانان به این رشته ورزشی است.

لاله صدیق متولد ۱۳۵۵ درتهران می باشد ،‌ او دارای مدرك تحصیلی لیسانس مدیریت صنعتی و فوق لیسانس مهندسی صنایع می باشد . لاله صدیق علاوه بر اتومبیلرانی در رشته پرش با اسب نیز فعالیت های چشمگیری داشته كه توانستند در اردیبهشت ماه سال ۷۸ مقام اول بانوان در مهر ماه سال ۷۸ مقام چهارم و در اردیبهشت ماه سال ۷۹ مقام سوم بانوان را كسب نمایند.

▪ مقامهای كسب شده در رالی :

۱) لاله صدیق كاپیتان تیم پروما می باشد و دارای مقامهای زیر در اتومبیلرانی می باشد.

۲) در مقام اول بانوان در ۱۳،۱۴ و۱۵ شهریور ماه ۱۳۸۱ در رالی زاکرس(۳).

۳) در مقام دوم بانوان در ۱۳،۱۴ شهریور ۱۳۸۲ در رالی کویرِ جامِ سایپا.

۴) در مقام سوم بانوان در ۱۳،۱۴ مهرماه ۱۳۸۱ در رالی صحیح برانیمم.

۵) خانمِ لاله صدیق از كودكی و با الهام از رانندگی پدرشان و در ۱۲ سالگی بود که پشت رول با كمك پدرشان نشستند و ایشان نیز از سال ۷۴ با ۶) حضور در پیست اتومبیلرانی و با كمك آقای طباطبایی اولین تمرین را آغاز كردند و اولین رالی كه شركت نمودندو در رالی زاگرس۳ بود كه در سال ۱۳۸۱ انجام گردید با همراهی خانم قاسملو شركت نمودند.

ایشان به ضم خود در رده بندی کلی جایگاه خود را بین ۱۰ نفر اول پیش بینی نموده اند.