شنبه, ۹ تیر, ۱۴۰۳ / 29 June, 2024
مجله ویستا

بالا رفتن سن ازدواج، پیامدها


بر اساس آمار،اعداد و ارقام منتشر شده در رسانه ها،سن یک میلیون و 300 هزار جوان از حد متعارف برای ازدواج گذشته است و این پدیده،معضلی است که بصورت بالقوه،مستعد ظهور و بروز رفتارهایی پرخطر و نابهنجار است.
ارزیابی ها و بررسی های آماری،موید افزایش سن ازدواج و بروز تاخیر و خلاءهای جدی در حصول و تحقق این سنت حسنه است.
ازدواج یکی از مولفه های اساسی در حفظ و انسجام بنیان جامعه است و به واقع استمرار بقای خانواده با تکیه بر عنصر و اصل ازدواج تضمین می شود.
چندی پیش،ثبت احوال کشور با اشاره به آمار یک میلیون و 240 هزار نفری جوانانی که ازدواج نکرده اند،عنوان کرد:از این میزان،پنج میلیون و 570 هزار مرد و پنج میلیون و 670 هزار نفر زن هستند.
فرح ناز عراقی کارشناس ارشد علوم تربیتی در گفتگو با خبرنگار بجنا، گفت: پدیده ی افزایش سن ازدواج نه فقط در ایران ، بلکه در کشورهای توسعه یافته فراصنعتی نیز مشاهده می شود .
وی افزود: امروزه توکل جوانان به خدا کاهش یافته است در حالی که برای ازدواج توکل بر خداوند و اینکه با ازدواج شما به آرامش می رسید باید به باور واقعی تبدیل شود .
وی تصریح کرد: عدم پوشش مناسب دختران نیز یکی از دلایل بسیار مهم در امر ازداوج است وقتی دختران بدن خود را در معرض نگاه جوانان قرار می دهند مشکل های بسیار زیاد اخلاقی اتفاق می افتد که باعث کاهش میل به ازدواج می شود .
این کارشناس ارشد علوم تربیتی اظهار داشت: دلایل اقتصادی، سختی اقتصادی ( مشکلات اقتصادی و معیشتی که به عنوان عامل اصلی دوری جوانان از ازدواج است .
وی افزود: چون مردها هستند که وظیفه ی تامین معاش را به عهده دارند باید در شرایطی باشند که بتوانند از پس هزینه های زندگی بربیایند .
وی ادامه داد: عوامل فرهنگی نیز در تاخیر ازدواج موثر هستند که از جمله ی این موارد می توان به تغییر نگرش جامعه به ملاک های ازدواج ، ناکارآمدی شیوه های سنتی انتخاب همسر ، کاهش تعداد خواستگار دختر،سخت گیری های خانواده ها و پر توقع بودن دخترها ( عروسی های مجلل می خواهند ، مراسم های متنوع  و غیره ) را نام برد.
عراقی گفت: برخی از جوانان به دلیل اینکه در خانواده های کم توان مالی به دنیا آمده اند و در محدودیت و به دور از مهر و عطوفت رشد کرده اند و به این دلیل به همسر ، فرزند و زندگی مشترک دلسرد هستند و حس خوبی ندارند . این افراد اعتماد به نفس پایینی دارند و بر این باورند که نمی توانند کسی را خوشبخت کنند و نمی خواهند زیر بار مسئولیت زندگی بروند .
وی با بیان اینکه تعهدات و اعتقادات جوانان کم شده است،خاطرنشان کرد:  اگر باورهای مذهبی قوی باشد و تجانس فرهنگی بیشتر و خود کنترل قوی تر باشد جوانان ازدواج های موفقی خواهند داشت .
وی همچنین با بیان اینکه تنوع طلبی جوانان هم یکی دیگر از دلایل بالارفتن سن ازدواج است،افزود: جوانان بدلیل اینکه با افراد مختلف خیلی راحت تر نیازهای جنسی خود را برآورده می سازند نیازی به اینکه یک شریک مادام العمر برای خود انتخاب کنند نمی بینند .
فرح ناز عراقی کارشناس ارشد علوم تربیتی در پایان گفت: برای ازدواج موفق باید به عفت و پاکدامنی همسر فکر کنیم و اینکه این فرد برای ما قرار است فرزندانی بیاورد و ادامه دهنده ی نسل ما باشد نه اینکه فقط مسائل جنسی را برای امر مقدس ازدواج در نظر بگیریم که مسلما دچار تزلزل در ادامه ی زندگی خواهیم شد.