چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
معضلی به نام Blueray و دیسکهای هولوگرافیک!
نمیدانم میدانید یا نه، که هماکنون در حال خواندن مطالبی هستید که توسط یکی از دشمنان جانی تکنولوژی Blueray نوشته شده است!
از همان ابتدا هم به این Sony و پژوهشهایش اعتقادی نداشته و ندارم. به تصورم Toshiba هوشمندی به خرج داد که دست از لجاجت برداشت و تکلیف تکنولوژی HD-DVD را مشخص کرد و آن را با احترام در زبالهدان تاریخ انداخت!
شاید این پرسش در ذهن شما طرح شود که این Blueray بینوا، مگر چه کرده است؟
به اطلاع مخاطبان محترم میرساند که تفاوت قیمت تکنولوژی Blueray که از لیزر آبی رنگ برای ثبت و خوانش دادهها استفاده میکند با تکنولوژی معمول DVD که از پرتو لیزر قرمز رنگ برای همین کار استفاده میکند، دویست سیصد دلار نیست. در بهترین حالت شاید بتوان تفاوت را در چهل پنجاه دلار خلاصه کرد، اما حرص و طمع جناب Sony آنقدر بالاست که به این ارقام ناچیز قناعت نمیکند. ببینید کار به کجا رسیده که یکی از مدیران Microsoft استفاده از درایوهای Blueray در کنسولهای بازی XBOX۳۶۰ را تکذیب کرده و گفته است که نمیتوانند مشتریان را مجبور به خرید دستگاهی کنند که احتیاجی به آن ندارند!
گفته استیو جابز -مدیرعامل کمی غیرمعمول Apple- را نیز حتما شنیدهاید که به شکل تلویحی اذعان داشته است که این همه سر و صدا درباره Blueray را درک نمیکند و لزومی به استفاده از آن نمیبیند!
آیا میدانید که..
تنها استفاده موجود از دیسکهای ۵۰ گیگابایتی Blueray برای توزیع فیلمهای با کیفیت بالای هالیوودی است که بسیاری از تلویزیونهای کنونی قادر به نمایش آن نیستند.
طبیعی است که این دیسکهای اشرافی متفرعن سالهای سال باید در لیست انتظار برای ورود به بازار داخلی کشورمان قرار بگیرند. قبول دارم که بالاخره استفاده از درایوهای Blueray برای عده قلیلی از مصرفکنندگان باصرفه است و اعتراضی به این موضوع ندارم، اما نمیدانم چرا نمیتوانم زورگویی Sony را تحمل کنم!
حریف از راه میرسد!
این جملاتی که هماکنون خواهید خواند، یکی از بزرگترین رازهای تاریخ است. نمیدانم آیا با پدیده هولوگرافی آشنا هستید یا خیر، اما بدانید که طی یکی دو سال آینده دیسکهای نوری با عنوان HDV به بازار خواهند آمد که فک خریدار جماعت را با خاک یکسان خواهند کرد. در آن هنگام دیسکهای Blueray در مزارع سرسبز باقالی به کاشت، داشت و برداشت مشغول خواهند شد!
جهت اطلاع عرض میکنم که شرکت Maxell همین دو سال پیش بود که نمونه ۲۰۰ گیگابایتی HDV را -که از دو پرتو لیزر متفاوت استفاده میکند- عرضه کرد. براساس تئوریهای علمی میتوان دیسکهایی در اندازه یک دیسک DVD معمولی با ظرفیتی نزدیک به ۴ ترابایت تولید کرد. به بیان دیگر ظرفیت این دیسک حدود ۱۶۰ برابر دیسکهای Blueray و ۸۵۰ برابر یک دیسک DVD معمولی و حدود ۵۸۰۰ برابر یک عدد CD فرد اعلا خواهد بود!
کلام آخر
بین خودمان بماند که چند تکنولوژی مشابه در زمینه تولید دیسکهای حجیم ارایه شده است که در گذر زمان، تکنولوژی Blueray را محو خواهند کرد. قیمت بالا، علت اصلی تاخیر در عرضه تجاری تکنولوژی هولوگرافیک است و گفته شده که طی چهار پنج سال آینده وارد بازار مصرفکنندگان عام خواهند شد. پرداخت مبلغ ۱۵ هزار دلار برای درایو نوری HDV و مبلغ ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار برای هر دیسک هولوگرافیک فقط از عهده سازمانهای بزرگ برمیآید. بالاخره این تکنولوژی وارد بازار عام خواهد شد. رییس شرکت Samsung با فرض دانستن همین اطلاعات، عمر مفید تکنولوژی Blueray را در بهترین حالت، پنج سال پیشبینی کرده است!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست