شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
مجله ویستا

آشنایی با چند ماده غذایی پر خاصیت


آشنایی با چند ماده غذایی پر خاصیت

● کنجد:
کنجد، دارای پروتئین و ویتامین های BED و لستین است. روغن کنجد یکی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است. کنجد برای تقویت افراد با بنیه ضعیف بسیار مفید است، قلنج را برطرف …

کنجد:

کنجد، دارای پروتئین و ویتامین های BED و لستین است. روغن کنجد یکی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است. کنجد برای تقویت افراد با بنیه ضعیف بسیار مفید است، قلنج را برطرف می کند و گرفتگی صدا را از بین می برد.کنجد مدر و نرم کننده روده هاست، فشار خون را کاهش می دهد و ناراحتی های کیسه صفرا را برطرف می کند. کنجد ضد روماتیسم است و در درمان بواسیر تأثیر به سزایی دارد. روغن کنجد برای رفع تنگی نفس، سرفه خشک و زخم ریه بسیار مفید است.روغن کنجد، سوزش ادرار را رفع می کند و مصرف موضعی آن موجب درخشندگی، شفافیت و نرم شدن پوست بدن می شود.وجود روغن کنجد در شامپو باعث تقویت موی سر می شود و پماد کنجد پوست را نرم می کند و تورم و سیاهی پوست را از بین می برد. هم چنین استفاده از آن در محل سوختگی مانع تاول زدن و درد ناشی از سوختگی می شود. روغن کنجد جایگزینی مناسب برای روغن زیتون در سالاد است.

سیر:

سیر، پایین آورنده چربی خون است و باعث جلوگیری از تنگ شدن عروق قلبی و در نتیجه جلوگیری از بیماری های قلبی و سکته می شود.سیر، باعث کاهش کلسترول خون می شود و در جلوگیری و تنگ شدن عروق و مشکلات قلبی عروقی تأثیر به سزایی دارد. سیر می تواند به طور ضعیف قند خون را کاهش دهد بنابراین می تواند در رژیم افراد مبتلا به بیماری قند قرار گیرد. سیر هم چنین دارای اثر کاهش فشار خون است البته نمی تواند فشار خون بالا را مهار کند ولی مصرف مداوم به خصوص فرآورده های دارویی آن می تواند تا حدودی فشار خون را کاهش دهد.ترکیبات سیر می تواند از چسبندگی پلاکت ها جلوگیری کند و با این اثر می تواند در کاهش غلظت خون و جلوگیری از امراض قلبی عروقی مؤثر باشد.سیر، پاک کننده مناسبی برای دستگاه تنفس می باشد و هر چه بیشتر له شود مواد بیشتری از آن در بدن آزاد می شود و در صورتی که به شکل حبه یا تکه های بزرگ تر مصرف شود مواد مؤثر کمتری به بدن می رسد.