چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
هـشـدارهـای کـفـشـی
![هـشـدارهـای کـفـشـی](/web/imgs/16/161/be32j1.jpeg)
تابستان که فرا میرسد، بسیاری از خانمها و دخترخانمهای جوان و نوجوان علاقه زیادی به پوشیدن کفشهای تابستانی عروسکی یا صندلهایی با کفههای کاملا تخت پیدا میکنند...
متاسفانه برخی دختران نوجوان هم دوست دارند با هر لباس و در هر مکانی کفش پاشنهبلند بپوشند، ولی متاسفانه کفشهای پاشنهبلندی که در حال حاضر در بازار وجود دارند، اصلا شرایط استاندارد و مناسبی ندارند. یعنی پاشنههای آنها به قدری نازک و بلند است که آدم میماند چطور بعضی آنها را در کوچه و خیابان و هنگام خرید رفتن هم به پا میکنند! اگر به عنوان یک نوجوان تا به امروز ظاهر کفش برایتان از سلامت ارگانهای بدنتان که با پوشیدن کفش نامناسب دچار مشکل میشوند، بیشتر اهمیت داشته است، بد نیست نگاهی به ادامه این مطلب بیندازید.
● کفش تخت نپوشید
کفشهای کاملا تخت بیشتر روی خود پا تاثیر منفی دارند، یعنی با توجه به تنوع وضعیت تشریحی کف پا در افراد مختلف، ممکن است پوشیدن طولانیمدت کفشهای عروسکی و صندلهای تابستانی اثرهای منفی متفاوتی در پای افراد مختلف داشته باشد. مثلا بافت نرم کف پای خانمها و دختر خانمها کمی بیشتر از آقایان است و این بر استحکام کف پای آنها تاثیر دارد بنابراین وقتی خانمی کفش عروسکی کاملا تخت میپوشد، امکان چرخیدن مچ پای او به سمت داخل به وجود میآید. تکرار این چرخشها در طول روز باعث ایجاد دردهایی مزمن در ناحیه مچ پا میشود و خیلیها نمیدانند این دردها در سنین نوجوانی و جوانی به پوشیدن کفش تخت و نامناسب مربوط است. به علاوه، بیماری معروف خارپاشنه در افرادی که عادت به پوشیدن کفشهای تخت دارند، بیشتر از سایر افراد دیده میشود.
به جایش چه بپوشیم: بهتر است از نوجوانی خودتان را به پوشیدن کفشها و صندلهای کاملا تخت عادت ندهید. بهترین کفش، کفشی است که حدود ۲ سانتیمتر پاشنه داشته باشد و این پاشنه به صورت لژ از پاشنه تا پنجه پا ادامه پیدا کند. کفشی را انتخاب کنید که در ناحیه پاشنه دارای ضربهگیر یا شوکگیر و در قسمت پنجه منعطف باشد. افرادی که به صافی کف پا مبتلا هستند یا آنهایی که دچار چرخش مچ پا به سمت داخل شدهاند، نباید به هیچوجه کفشهای کاملا تخت بپوشند.
● کفش پاشنهبلند نپوشید
پوشیدن مداوم و طولانیمدت کفشهای پاشنهبلند میتواند تاثیری منفی بر قوس کمر و تاندون آشیل داشته باشد. خانمهایی که در سنین میانسالی از گودی کمر شکایت میکنند و میگویند نمیتوانند شلوارهایی با سایز مناسب پیدا کنند، باید بدانند یکی از دلایل عمده ابتلا به گودی کمر در آنها، پوشیدن کفشهای پاشنهبلند و نامناسب در سنین جوانی و نوجوانی است. کمردرد، از مهمترین و شایعترین عوارضی است که افراد مبتلا به گودی کمر از آن رنج میبرند.
پوشیدن کفش پاشنهبلند میتواند باعث چرخش استخوان کشکک هم بشود و دردهای جلوی زانو را به دنبال داشته باشد. ضمن اینکه ابتلا به دردهای مزمن در ناحیه پشت مچ پا به دلیل وارد آمدن فشار بر تاندون رباط آشیل (که در ناحیه پشت مچ پا قرار دارد) هم در صورت پوشیدن کفشهای پاشنهبلند دور از انتظار نخواهد بود. بهطور کلی، زانودرد و کمردرد از شایعترین عوارض استفاده مستمر از کفشهای پاشنهبلند هستند.
به جایش چه بپوشیم: بد نیست بدانید که عوارض و آثار منفی پوشیدن کفشهای پاشنهبلند به صورت مستمر و طولانیمدت، بسیار بیشتر و شدیدتر از عوارض پوشیدن کفشهای تخت است بنابراین پوشیدن این کفشها باید به مراسم و مهمانیهای خاص محدود شوند و به جای آنها میتوان از کفشهای سبک لژدار یا طبی استفاده کرد. آنهایی که به هر دلیلی کمردرد یا زانودرد مزمن دارند هم باید دور کفشهای پاشنهبلند را خط بکشند.
● کفش نوک تیز نپوشید
انحراف انگشت شست پا به هالوکس والگوس معروف است. شاید کسانی که پا به میانسالی گذاشتهاند، اهمیت چندانی به این انحراف ندهند اما معمولا خانمهای جوان و نوجوان به علت از دست دادن زیبایی پاهایشان به محض مشاهده علایم هالوکسوالگوس دچار اضطراب میشوند ولی نمیدانند که دلیل منحرف شدن شست پای آنها انگشتهای کناری و بیرون زدن استخوان کنار این انگشت و تنگبودن پنجه و جلوی کفششان است که باعث میشود فشار زیادی به انگشت شست پا وارد و این انگشت به سمت انگشتهای کناری کشیده شود. البته ابتلا به هالوکس والگوس تا حدی هم جنبههای مادرزادی و خانوادگی دارد اما تنگ بودن جلوی کفش چرخش انگشت شست را بیشتر میکند و باعث تشدید این ناراحتی میشود.
به جایش چه بپوشیم: برای پیشگیری از ابتلا به هالوکسوالگوس باید دور پوشیدن کفشهای نوکتیز و کفشهایی که پنجه تنگ و سفتی دارند، خط بکشید. کفشهایی با پنجههای نرم و انعطافپذیر، گزینههای مناسبتری هستند. ضمن اینکه وسیلهای فیزیکی برای چرخش شست پای دچار هالوکسوالگوس شده هم وجود دارد که میتوان آن را به راحتی از داروخانهها تهیه و در خانه استفاده کرد تا حالت شست پا به شکل اولیه خود برگردد.
● ۴ نکته مهم
۱.برای پیشگیری از ابتلا به حساسیت پوستی در اثر تماس مستقیم پوست پا با کفش حتما جوراب بپوشید.
۲.معمولا رویه کفشهای تابستانی باز است و نوجوانها هم علاقهای به خرابکردن ظاهر کفش با پوشیدن جوراب ندارند. برای حل این مشکل میتوانید از پاپوشهای بدون رویه استفاده کنید تا تماس پوست پا و کفش را به حداقل برسانید.
۳.کفشهای پارچهای، کنفی یا چرمی روزنهدار از بهترین گزینهها بین کفشهای دخترانه تابستانی هستند که تعریق پا را بهحداقل میرسانند و از بوگرفتن آن جلوگیری میکنند.
۴.بهتر است به دلیل تعریق زیاد در فصل تابستان حتما کفشهای خود را حداقل هر ۲۰ روز یکبار بشویید تا کفی و قسمتهای داخلی کفش بو نگیرند. ضمن اینکه این کار از تجمع انواع باکتریها در محیط کفش و ابتلا به انواع عفونتهای قارچی و ناراحتیهای پوستی در ناحیه کف و انگشتان پا هم پیشگیری میکند.
دکتر احمد باقریمقدم
متخصص پزشکیورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست