یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
داستان فوتبال آلمان
هنگامی كه ژرمن ها از روی خاكستر جنگ برخاستند ویرانی، كشتار، تحریم و حقارت های جنگ بر آلمان دو پارچه سایه افكند. انگار روی شهرهای آلمان و برلین بزرگ خاك مرگ پاشیده بودند.
● شروع دوباره
باید دوباره آغاز می كردند و سر خود را بالا می گرفتند. خشت خشت آغاز كردند و روی پله های اول سازندگی بودند كه جام جهانی فرا رسید؛ رخدادی كه جهان را متوجه یك گردهمایی صلح آمیز كرده بود، فوتبال نام داشت كه صلح را بیشتر از جنگ می پسندید. به آلمان ها هم اجازه داده شد در بازی های جام جهانی حضور یابند.
این خبر چون یك بمب شادی برانگیز در سرتاسر آلمان پخش شد و ژرمن ها با فوتبال به جمع یك گردهمایی جهانی پیوستند. آنها در بازی های مقدماتی جام جهانی ۱۹۵۴ با تساوی با نروژ به دنیای تازه ای پا گذاشتند. سرداران پیر ژرمن بهترین میدان را برای بروز پیام صلح پیدا كرده بودند. پیروزی مقابل نروژ، آلمان را به دور نهایی فرستاد.از بد حادثه آنها با مجارستان قدرت اول فوتبال جهان و ستارگانش همگروه شدند.
پرونده آلمان ها را كه باز می كنید می بینید آنها از سال ۱۹۰۸ بازی های ملی خود را آغاز كرده بودند. آلمان غربی در جام جهانی ۱۹۵۴ با نتیجه ۸ بر ۳ از مجارستان شكست خورد اما پیروزی ۲ بر ۷ مقابل تركیه آنها را به دور یك چهارم نهایی فرستاد. آلمان ها در حیرت همگان یوگسلاوی بزرگ را شكست دادند و در نیمه نهایی با ۶ گل اتریش را نیز بردند و در فینال بار دیگر با مجارستان روبرو شدند. غرور بیش از حد مجارها كه در باد پیروزی دور مقدماتی خوابیده بودند، آنها را به نابودی كشاند.«تورك» دروازه بان بزرگ آلمان ها و پوسیبال به اتفاق كولمایر، ایكل، لیبریش و مایی غوغا كردند. ران هافبك مقتدر آلمان ها ۲ گل زد و مورلوك نیز گل سوم را به ثمر رساند. فریتز والتر كاپیتان بزرگ آلمان ها در میانه میدان همه را مبهوت كرد، او چون رهبران بزرگ جنگ تیم را فرماندهی كرد. اووه والتر و شفر نیز او را یاری رساندند و سرانجام در میان ناباوری همگان یاران پوشكاش، لوارنت، ژیبوركوتی شكست را پذیرفتند.
جام روی دست های كاپیتان فریتز والتر به گردش درآمد و آلمان، آلمان شد. یكشنبه ۵ آوریل ۱۹۰۸ روز تولد «هربرت فون كارایان» رهبر اركستر معروف اتریشی بود كه در سالزبورگ دیده به جهان گشود اما می تواند ۵ آوریل روز جشن فوتبال آلمان هم باشد. در این تاریخ اولین بار تیم ملی آلمان در بازل به مصاف سوئیس رفت. حداقل ۴۰۰۰ تماشاگر در ورزشگاه حضورداشتند و اولین گل، گل برتری آلمان ها بود كه توسط فریتس بكر فرانكفورتی به ثمر رسید اما در پایان، شكست ۵ بر ۳ رقم خورد. اولین پیروزی در ششمین بازی حاصل شد.
آلمان تقریباً یك سال بعد در ۴ آوریل ۱۹۰۹ كارلسروهه، با گل «اویگن كیپ» اشتوتگارتی به پیروزی رسید. همان روز یك تیم از منتخب شمال، مركز آلمان و شهر برلین در بوداپست به میدان رفت وبا تیم ملی مجارستان به نتیجه تساوی ۳ بر ۳ رسید. بدیهی است كه در آن زمان، جهانی شدن آلمان در اول راه بود. اولین حریف غیراروپایی اروگوئه نام داشت كه روز سوم ژوئن ۱۹۲۸ در مسابقات فوتبال المپیك با نتیجه ۴ بر ۱ به پیروزی رسید.
یك شكست دیگر نیز روز ۲۸ دسامبر ۱۹۵۸ در قاهره رقم خورد و مصر ۲ بر ۱ بر آلمان غلبه كرد. مصر اولین حریف آفریقایی آلمان بود. اولین دیدار با تیمی از آمریكای شمالی و مركزی نیز به تاریخ ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۸ برمی گردد.
بازی مقابل مكزیك در ورزشگاه آزتك نتیجه تساوی بدون گل را به همراه داشت. در جام جهانی ۱۹۷۴ اولین برخورد با تیمی از اقیانوسیه پیش آمد؛ استرالیا روز ۱۸ ژوئن در هامبورگ ۳ بر صفر مغلوب آلمان شد.آسیا؟ از آنجایی كه در سال ۱۹۷۴ اسرائیل از سوی فدراسیون فوتبال آسیا (AFC) اجازه شركت در مسابقات را پیدا نكرد، تیم آلمان ۱۵ ژوئن ۱۹۹۰ برای اولین بار به مصاف یك تیم آسیایی رفت و با هدایت فرانتس بكن باوئر ۵ بر ۱ امارات را شكست داد.
● بازی های ممتاز
تا مدتها از پیروزی های بزرگ خبری نبود. تا اینكه روز اول ژوئیه ۱۹۱۲ در مسابقات فوتبال المپیك استكهلم، پیروزی ۱۶ بر صفر مقابل روسیه حاصل شد. پیروزی پر گل ۱۳ بر صفر مقابل فنلاند در روز اول سپتامبر ۱۹۴۰در لایپزیك و برتری ۱۲ بر صفر مقابل قبرس در ۲۱ می ۱۹۶۹ در اسن از دیگر پیروزی های باشكوه آلمان محسوب می شود. بزرگترین شكست؟
روز ۱۶مارس۱۹۰۹ در آكسفورد و شكست ۹ بر صفر مقابل انگلستان كه با تیم آماتور خود به میدان آمده بود. آن زمان هنوز مسابقات تیم سرزمین مادری فوتبال، مقیاس ارزیابی همه چیز بود. سال ،۱۹۷۳ از نظر آماری بهترین دوره آلمان ها بود كه در ۱۱ دیدار، ۱۰ پیروزی و یك تساوی به دست آمد و سال ۱۹۱۳ نیز بدترین سال بود زیرا هر ۴ دیدار تیم ملی منجر به شكست شد؛ ۳ بر صفر مقابل انگلستان، ۳ بر صفر مقابل سوئیس، ۲ بر ۱ مقابل دانمارك و ۶ بر ۲ مقابل بلژیك. بیشترین تعداد بازی ملی در سال مربوط به سال ۲۰۰۲ می شود كه تیم ملی فوتبال آلمان ۱۸ بار به میدان رفت و ۱۱ پیروزی و ۳ تساوی به دست آورد.
در سال ،۱۹۱۴ در حین جنگ تنها یك دیدار انجام گرفت و تساوی ۴ بر ۴ مقابل هلند رقم خورد. پیروزی یك بر صفر مقابل سوئیس، تنها دستاورد سفیدها در سال ۱۹۵۰ محسوب می شد. از سال ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۹ و از ۱۹۴۳تا ۱۹۴۹ به دلیل جنگ هیچ دیدار ملی انجام نگرفت و اما موفقیت آمیزترین سری بازی های ملی با مربیگری «یوپ دروال» رقم خورد.
۱۲ پیروزی متوالی از ۲ می ۱۹۷۹ (پیروزی ۲ بر صفر در كاردیف مقابل ولز) تا ۱۷ ژوئن ۱۹۸۰ (پیروزی ۳ بر ۲ در ناپل مقابل هلند) تیمی بی همتا و بی رقیب را به جهان معرفی كرد. همچنین «دروال» در مسابقات انتخابی جام جهانی ۱۹۸۲ در تمامی ۸ دیدار رفت و برگشت تیمش مقابل اتریش، بلغارستان، فنلاند و آلبانی به پیروزی رسید. همین طور طولانی ترین زمان بدون شكست مربوط به زمان «راین لندر» و بازیكنانش می باشد؛ از ۱۱ اكتبر ۱۹۷۸(۴بر ۳ در پراگ مقابل چكسلواكی) تا روز ۳ دسامبر ۱۹۸۰ (۳ بر یك در صوفیه مقابل بلغارستان)، تیم ملی آلمان در ۲۳ مسابقه روی شكست را ندید.
اما طولانی ترین دوره شكست های آلمان مربوط به همان سال های اولیه تشكیل این تیم می باشد. بین سوم ژوئیه ۱۹۱۲ و بیست و سوم نوامبر ،۱۹۱۳ ۷ شكست پی در پی رقم خورد. آلمان تا ۲۶ سپتامبر ۱۹۲۰ كه در وین ۳ بر ۲ بر اتریش پیروز شد، ۳ بازی دیگر را بدون برد پشت سر گذاشت كه تا امروز طولانی ترین زمان بدون پیروزی برای آنها بوده است.
● جوانترین بازیكن
هنوز هم جوانترین ملی پوش تاریخ فوتبال آلمان «ویلن با مگر تنر» از دوسلدورف است كه سال ۱۹۰۸ با تنها ۱۷ سال و ۴ ماه مقابل سوئیس اولین بازی ملی خود را انجام داد و ماریوس هیلر هم از «فورتز هایم» (با ۳ بازی ملی) در روز ۳ آوریل ۱۹۱۰ در دیدار مقابل سوئیس كه به پیروزی ۳ بر ۲ آلمان انجامید، ۱۷ سال و ۸ ماه سن داشت.سومین نفر نیز «اووه زیلر» از هامبورگ است كه ۱۶ اكتبر ۱۹۵۴ در هانوفر با ۱۷ سال و ۱۱ ماه اولین بازی از ۷۲ رقابت ملی خود را تجربه كرد.
● مسن ترین بازیكن
مسن ترین بازیكنی كه تاكنون برای تیم ملی فوتبال آلمان به میدان رفته است، لوتار ماتیوس می باشد.او در آخرین بازی ملی خود مقابل پرتغال در یورو ،۲۰۰۰ ۳۹ سال و ۳ ماه داشت و با خداحافظی وی از دیدارهای ملی،طولانی ترین دوران حضور یك بازیكن در كسوت تیم ملی نیز به سر آمد. دقیقاً ۲۰ سال قبل از این تاریخ، دروال مربی وقت تیم ملی آلمان و در ۱۴ ژوئن سال ۱۹۸۰ لوتار را وارد زمین كرد.
همچنین از «ماتیاس ماریتس» به عنوان مسن ترینتازه وارد ژرمن ها نام برده می شود. این بازیكن باشگاه فورتونا دوسلدورف، در تنها بازی ملی اش در ۲۰ می ۱۹۵۹ (تساوی یك بر یك در هامبورگ مقابل لهستان) ۲۴ سال و ۶ ماه داشت.قبل از جنگ جهانی اول، «اویگن كیپ» اشتوتگارتی با ۱۸ بازی ملی ركورددار بود، در ۱۴ دسامبر سال ۱۹۲۴ «آدولف یگر» هجدهمین و آخرین بازی ملی خود را انجام داد. از مجموع ۲۱ بازی تیم ملی در آن دوران، هاینر اشتولفات دروازه بان نورنبرگی در ۲۸ آوریل سال ۱۹۲۹ با انجام نوزدهمین بازی ملی خود ركورد جدیدی برجای نهاد. اما ریچارد هوفما ۲۵ سپتامبر سال ۱۹۳۲ در دیدار مقابل سوئد كه با پیروزی ۴ بر ۳ آلمان ها همراه بود، ركورد او را شكست.
وی تا ۱۷ اكتبر سال ۱۹۶۳ نیز كه آلمان در دوبلین ۵ بر ۲ از ایرلند شكست خورد، ركورد خود را كه ۲۵ بازی ملی بود حفظ كرد تا اینكه در آن روز «ارنست لنر» او را كنار زد. مهاجم «آلسبورگ» تا ۵ سال با ۶۵ بازی ركورددار بود تا اینكه در روز ۷ دسامبر سال ۱۹۴۱ در براسلاو و در دیداری كه به پیروزی ۴ بر صفر آلمان بر اسلواكی منجر شد، پل یانس از فورتونا دوسلدورف جای او را گرفت. یانس با ۷۱ بازی ملی تا ۹ سپتامبر ۱۹۷۰ ركورد خود را حفظ كرد.
سپس اووه زیلر در دیدار مقابل مجارستان در نورنبرگ (۳ بر ۱ به سود آلمان)، این عنوان را از وی ربود. ركورددار بعدی فرانتس بكن باوئر بود كه ۲۴ نوامبر ۱۹۷۳ در دیدار مقابل اسپانیا ركورد زیلر را شكست و تا سال ۱۹۷۷ تعداد بازی های ملی خود را به ۱۰۳ رساند. ماتیوس از ۱۷ نوامبر سال ۱۹۹۳ ركورددار حضور در تیم ملی می باشد. وی در تاریخ ۲۰ ژوئن سال ۲۰۰۰ و در جریان رقابت های جام ملت های اروپا در روتردام مقابل پرتغال (۳ بر صفر به سود پرتغال) صد و پنجاهمین و آخرین بازی ملی خود را انجام داد.
از سال ۱۹۰۸ ، ۸۲۴ بازیكن از ۱۸۶ باشگاه (۱۴۸ باشگاه آلمانی و ۳۸ باشگاه خارجی) پیراهن تیم ملی آلمان را به تن كرده اند.در این میان بایرن مونیخ با ۷۳ بازیكن و ۱۳۹۴ حضور در تیم ملی جلوتر از كلن (۴۳ بازیكن، ۷۳۲ حضور) دورتموند (۴۰ بازیكن، ۵۳۲ بازی) قرار دارد. در تیم های خارجی نیز اینتر با ۷ بازیكن ركورددار محسوب می شود. قبلاً بازیكنان در اختیار تیم های مختلف نبوده و همیشه به باشگاه های دیگر فروخته نمی شدند.
فرانتس بكن باوئر (۱۰۳ بازی ملی، بایرن)، برتی فوگتس (۹۶ بازی، گلادباخ)، سپ مایر (۹۵ بازی، بایرن)، ولفگانگ اوورات (۸۱ بازی، كلن) و كارل هاینتس فورستر (۸۱ بازی ملی، اشتوتگارت) تمام بازی های ملی خود را در زمان حضور در یك باشگاه انجام داده اند.
برخلاف این افراد «هورست زیمانیك» است كه در طول ۴۳ بازی ملی خود بین سال های ۱۹۵۶ و ۱۹۶۶ در ۶ باشگاه حضور داشت. كلینزمن نیز در مدت زمانی كه در عضویت تیم ملی آلمان بود، پیراهن ۶ باشگاه اشتوتگارت (۱۲ بازی ملی)، اینتر (۲۹ بازی ملی)، موناكو (۲۴ بازی ملی)، تاتنهام (۱۷ بازی ملی)، بایرن (۲۳ بازی ملی) و سامپدوریا را پوشید و همراه لوتار ماتیوس (۱۵۰ بازی ملی)، یورگن كوهلر (۱۰۵ بازی ملی)، فرانتس بكن باوئر (۱۰۳ بازی ملی) و توماس هسلر (۱۰۱ بازی ملی)، به باشگاه صدتایی ها پیوست. جمهوری دموكراتیك آلمان نیز با یوآخیم اشترایش (۱۰۲ بازی ملی) و هانس یورگن دورنر (۱۰۰ بازی ملی) در این باشگاه حضور دارد.
در این بین اولف كرستن نیز با ۴۹ بازی برای جمهوری دموكراتیك آلمان و ۵۱ بازی برای جمهوری فدرال آلمان، در مجموع ۱۰۰ بازی ملی دارد. موفق ترین گلزن آلمانی نیز گردمولر نام دارد كه با ۶۸ گل زده، جلوتر از رودی فولر (۴۷ گل)، كارل هاینتس رومنیگه و یورگن كلینزمن (هركدام ۴۵ گل) اووه زیلر (۴۳ گل) ایستاده است.
بیشترین گل زده در یك بازی نیز مربوط به دیدار شوروی در سال ۱۹۱۲ است كه آلمان ۱۶ بر صفر به پیروزی رسید و گوتفرید فوكس از كارلسروهه، ۱۰ گل از ۱۶ گل تیمش را به ثمر رساند. «ویلهلم هانه مان» سال ۱۹۴۰ در دیداری كه به پیروزی ۱۳ بر صفر آلمان بر فنلاند منجر شد، ۶ گل زد و از «اونو زیفلینگ» كه ۱۶ می ۱۹۳۷ مقابل دانمارك ۵ گل به ثمر رساند، قرار دارد۳. بازی آلمان بیشترین تماشاگر را داشته كه هر ۳ مسابقه در ورزشگاه ماراكانای ریودوژانیرو انجام گرفت.
روز ۲۱ مارس ۱۹۸۲ ، ۱۶۹۰۰۰ نفر (۱ بر صفر به سود برزیل)، روز ۱۲ ژوئن ،۱۹۷۷ ۰۰۰/۱۵۰ نفر (مساوی یك بر یك) و در روز ۶ ژوئن سال ،۱۹۶۵ ۰۰۰/۱۴۰ نفر (۲ بر صفر به سود برزیل) به ورزشگاه بیشترین تعداد تماشاگر در زمین آلمان نیز، ۲۲ نوامبر سال ۱۹۵۰ در اولین دیدار ملی پس از جنگ جهانی دوم در ورزشگاه «نكایر» اشتوتگارت شكل گرفت كه به برتری یك بر صفر آلمان مقابل سوئیس انجامید اما در دیدار رؤیایی آلمان مقابل روسیه در استكهلم تنها ۶۰۰ نفر شاهد پیروزی ۱۶ بر صفر آلمان بودند.علاوه بر این تاكنون ۷۴۹ مسابقه در ۱۶۶ شهر برگزار شده كه برلین با میزبانی ۳۹ بازی جلوتر از هامبورگ (۳۰ بازی) قرار دارد. در خارج از آلمان نیز تیم ملی آلمان بیشتر از همه در استكهلم میهمان بوده است.
● آماری جالب و عجیب
تاكنون در بازی های تیم ملی آلمان، ۶ مرتبه، پنالتی سرنوشت بازی را تعیین كرده است؛ فینال یورو ،۷۶ ۳۰ ژوئن ۱۹۷۶ در بلگراد مقابل چكسلواكی نیمه نهایی جام جهانی، مقابل فرانسه یك چهارم نهایی جام جهانی، مقابل مكزیك دیدار مقدماتی تورنمنت برلین، مقابل سوئد نیمه نهاییجام جهانی، مقابل انگلستان، نیمه نهایی یورو ۹۶ مقابل فرانسه. البته در آمارهای تیم ملی آلمان این پنالتی ها محاسبه نشده است.«گئورگ فولكرت» بیشترین دوران توقف در بازی ملی را در كارنامه خود دارد. وی مجبور شد ۸ سال و یك ماه پس از ششمین بازی ملی البته فریتز والتر نیز ۸ سال و ۵ ماه دور از بازی های ملی بود كه علت این مسأله برگزار نشدن مسابقات ملی به خاطر جنگ بود.
● یك ركورد ویژه
این ركورد متعلق به ۲ باشگاه نورنبرگ و فورت است. در تاریخ ۱۳ ژانویه ۱۹۲۴ (پیروزی ۴ بر ۳ در نورنبرگ مقابل اتریش) و ۲۱ آوریل ۱۹۲۴ (برتری یك بر صفر) در آمستردام مقابل هلند فقط بازیكنان این ۲ باشگاه در تیم ملی حضور داشتند. در مورد بازی دوم نقل می كنند بین بازیكنان این ۲ تیم كه رقبای دیرینه هم بودند جنگی حاكم بوده و بازیكنان در واگن های جداگانه به آمستردام سفر كرده و در راه رفت و برگشت حتی یك كلمه نیز با یكدیگر رد و بدل نكرده بودند.
● آمار كلی
تیم ملی فوتبال آلمان در مجموع ۷۵۰ بازی، صاحب ۴۲۵ پیروزی، ۱۵۴ تساوی، ۱۷۱ شكست، ۱۶۵۲ گل زده و ۹۱۳ گل خورده می باشد.مربیان و كاپیتان های تیم ملی تاكنون ۹۹ بازیكن بازوبند كاپیتانی آلمان را به بازو بسته اند كه ركورددار آنها لوتار ماتیوس با۷۵ بار كاپیتانی است. پس از او كارل هاینتس رومنیگه (۵۱ بار)،فرانتس بكن باوئر (۵۰ بار)، اولیور كان (۴۶ بار) و اووه زیلر (۴۰ بار) قرار دارد.
به علاوه ۹ نفر نیز قبل از «لو» مربیگری این تیم را به عهده داشته اند؛ اوتو نرتس (۱۹۲۶ تا ۱۹۳۶) ۷۰ بازی، ۴۲ پیروزی، ۱۰ تساوی، ۱۸ شكست سپ هربرگر (۱۹۳۶ تا ۱۹۶۴) ۱۶۷ بازی، ۹۴ پیروزی، ۲۷ تساوی، ۴۶ شكست هلموت شون (۱۹۶۴ تا ۱۹۷۸) ۱۳۹ بازی، ۸۷ پیروزی، ۳۱ تساوی، ۲۱ شكستیوپ دروال (۱۹۷۸ تا ۱۹۸۴) ۶۷ بازی، ۴۴ پیروزی، ۱۲ تساوی، ۱۱ شكست فرانتس بكن باوئر (۱۹۸۴ تا ۱۹۹۰) ۶۶ بازی، ۳۴ پیروزی، ۲۰ تساوی، ۱۲ شكست برتی فوگتس (۱۹۹۰ تا ۱۹۹۸) ۱۰۲ بازی، ۶۶ پیروزی، ۲۴ تساوی، ۱۲ شكست اریش ریبك (۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰) ۲۴ بازی، ۱۰ پیروزی، ۶ تساوی، ۸ شكست رودی فولر (۲۰۰۰ تا ۲۰۰۴) ۵۳ بازی، ۲۹ پیروزی، ۱۱ تساوی، ۱۳ شكست یورگن كلینزمن ( از سال۲۰۰۴ ) ۳ بازی، ۲ پیروزی۱، تساوی.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست