جمعه, ۲۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 10 May, 2024
مجله ویستا

دو کلمه با پدران امروزی


دو کلمه با پدران امروزی

پدران امروزی، به ویژه آنهایی که احساس پدری را برای اولین فرزند خود تجربه می‌کنند، برای آنکه بتوانند با هیجان‌های خود مقابله کنند و علاوه بر نوزاد با همسرشان هم رابطه قوی‌تر …

پدران امروزی، به ویژه آنهایی که احساس پدری را برای اولین فرزند خود تجربه می‌کنند، برای آنکه بتوانند با هیجان‌های خود مقابله کنند و علاوه بر نوزاد با همسرشان هم رابطه قوی‌تر برقرار کنند، سعی می‌کنند به عنوان پدر فعال نقش خود را ایفا کنند...

در گذشته‌های نه چندان دور، تا دوران نوزادی به اتمام نمی‌رسید، پدرها شیرخوار را در آغوش نمی‌گرفتند یا در کارها و مراقبت‌های روزانه او کمکی نمی‌کردند. اغلب آنها متوجه این امر نبودند که بعد از تولد نقش پدر نیز کمتر از مادر نیست.

وقتی نوزاد از بیمارستان مرخص شده و به خانه آورده می‌شود، باید به عنوان پدر در تعویض پوشک، حمام کردن و آرام کردن نوزاد شرکت کنند. آنها تصور می‌کردند این کار مختص زنان است اما حالا پدران امروز کاملا می‌دانند که این فرصت خوبی است تا همه افراد خانواده اعم از پدر، مادر یا فرزندان بزرگ‌تر، نوزاد تازه‌وارد را بشناسند و به او عشق بورزند و گاهی با در آغوش کشیدن او و انجام کارهای روزانه‌اش رابطه نزدیک‌تری برقرار کنند. به ویژه وقتی نوزاد گریه می‌کند، با اینکه شایع‌ترین علت گریه‌اش، گرسنگی است اما باید دلایل دیگر گریه کودک را شناخت و در رفع آنها به مادر کمک کرد.

اغلب پزشکان معتقدند در نوزادانی که قولنج می‌کنند (کولیک شیرخواران به دل‌دردهای شبانه‌ای گفته می‌شود که در نوزادان زیر ۶ هفته نسبتا شایع هستند) و با بی‌قراری کردن و گریه‌های مکرر شرایط اضطراب‌آوری را به مادر تحمیل می‌کنند، دیگر افراد خانواده به ویژه پدر کودک می‌تواند در آرام کردن نوزاد موثر باشد. پدر یا مادر بهتر است با در آغوش گرفتن کودک و با صحبت کردن، لبخند زدن یا آواز خواندن به او اطمینان دهند که مراقب او هستند. کودک لحن صدای نوازشگر شما را درک می‌کند و وقتی قربان‌صدقه او می‌روید و نوازشش می‌کنید آرام می‌گیرد.

بچه‌ها معمولا خلق‌‌وخو و نگرانی‌های مادر خود را می‌فهمند و شاید به خاطر آن گریه کنند. ممکن است در این زمان که مادر نمی‌تواند او را آرام کند، نقش موثر پدر کودک، پدربزرگ یا مادربزرگ در آرام کردن شیرخوار به وضوح احساس شود.

بعضی از تازه‌پدرها از اینکه نوزاد را در آغوش بگیرند هراس دارند و مضطرب می‌شوند که آیا می‌توان او را به درستی در آغوش کشید و صدمه‌ای به او نرساند. این نکته مهم وجود دارد که اگر تنها مراقب سر او باشید، می‌توانید به راحتی او را بغل کنید. از حدود هفته چهارم نیز می‌‌توانید کودک را در حالی که سرش روی شانه شماست و مراقب کمر و سر او هستید در آغوش بگیرید تا آروغ بزند یا‌ آرام بگیرد و حتی بخوابد. راستی بهتر است یک دستمال روی شانه‌تان بگذارید تا مبادا مقداری شیر را بالا بیاورد! مواظب باشید لباس‌تان شیری نشود.

الهه رضاییان