پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

با بشقاب غذا به جنگ سرطان بروید!


با بشقاب غذا به جنگ سرطان بروید!

در زمان وعده غذایی، داشتن تعادل در حداقل ۳/۲ بشقاب غذا و نبودن بیش از ۳/۱ پروتئین حیوانی بسیار مهم است. بشقاب غذای هرکس می‌تواند یک وسیله مناسب برای مبارزه با سرطان باشد. با این …

در زمان وعده غذایی، داشتن تعادل در حداقل ۳/۲ بشقاب غذا و نبودن بیش از ۳/۱ پروتئین حیوانی بسیار مهم است. بشقاب غذای هرکس می‌تواند یک وسیله مناسب برای مبارزه با سرطان باشد. با این تفاسیر در انتخاب خود برای بهترین و بدترین غذا در بشقاب غذای‌تان، تجدیدنظر کنید.

از غذاهای آماده دوری کنید

مصرف مداوم ساندویچ‌ها، هات‌داگ و غذاهای سرخ‌شده نه تنها موجب چاقی و اضافه وزن می‌شوند به علت مصرف گوشت‌های فرآوری شده در آنها و ازدیاد نمک در‌ آنها ما را در معرض خطر چاقی و فشارخون و عواقب این بیماری‌ها و سرطان قرار می‌دهد که بسیار مرتبط با چاقی است. گوشت‌های دودی شده به طور بالقوه خطر ابتلا به سرطان را در ما افزایش می‌دهد.

الکل را فراموش کنید

‍سرطان دهان، گلو و حنجره، مری، کبد و پستان همه با نوشیدن الکل ارتباط دارند.

آب و نوشیدنی‌های دیگر

آب نه تنها تشنگی را برطرف می‌کند، اما به نظر می‌رسد که نوشیدن آب از سرطان مثانه جلوگیری می‌کند. این کاهش خطر به علت رقیق شدن مواد سرطان‌زا در مثانه است. همچنین نوشیدن مایعات بیشتر تولید ادرار را بیشتر می‌کند و این میزان مواد مضر را در مثانه کاهش می‌دهد.

ادویه‌جات

ادویه کاری مهم‌ترین و اصلی‌ترین ادویه‌ای است که در غذاهای هندی مورد استفاده قرار می‌گیرد علاوه بر این زردچوبه هم جزو ادویه‌جات ضدسرطان است. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد ادویه‌ها قادرند انتقال، تولید سلول‌ها و تهاجم سلول‌های سرطانی را سرکوب کنند.

شیوه پختن هم مهم است

شما چگونه گوشت را می‌پزید که خطر سرطان کاهش پیدا کند؟ سرخ کردن، کباب کردن و پختن گوشت در در دمای بسیار زیاد می‌تواند سبب تولید موادشیمیایی شود که ممکن است خطر سرطان را افزایش دهد. سایر شیوه‌های پختن نظیر دودی کردن هم می‌تواند این مواد را تولید کند اما میزان آن کمتر است. به خاطر داشته باشید وقتی گوشت را می‌پزید میزان زیادی سبزیجات مفید و سالم در کنار آن بخورید.

صبحانه‌های ضدسرطان

فولات ویتامین خانواده گروه B است که ما را از ابتلا به سرطان کولون، رکتوم و پستان حفظ می‌کند. ما می‌توانیم این ویتامین را سر میز صبحانه‌مان پیدا کنیم. غلات کامل صبحانه منبع غنی فولات است. همچنین آب پرتقال، هندوانه و توت‌فرنگی هم سرشار از فولات هستند.سایر منابع فولات شامل تخم‌مرغ است. جگر مرغ، حبوبات و لوبیاها، دانه‌های گل آفتاب‌گردان و سبزیجات برگ سبز نظیر اسفناج و کاهو هم سرشار از فولات است. اما بهترین راه دریافت فولات قرص نیست مصرف میوه و سبزی کافی و غلات فولات کافی را به بدن ما می‌رساند.

به مکمل ‌ها اعتماد نکنید

ویتامین‌ها می‌توانند بدن ما را در مقابل سرطان محافظت کنند. اما بهترین راه دریافت ویتامین‌ها، مکمل‌ها نیستند، ما می‌توانیم ویتامین‌ها را از غذاهای طبیعی که می‌خوریم به دست آوریم.انجمن سرطان آمریکا و موسسه سرطان آمریکا تاکید می‌کنند که دریافت مواد مغذی غذاهای ضدسرطان نظیر خشکبار، میوه‌ها و سبزیجات برگ‌سبز بسیار بهتر از مصرف مکمل‌ها است. بنابراین با مصرف رژیم غذایی سالم و متعادل همه ویتامین‌های مفید را دریافت خواهید کرد.

منبعwebmd