دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

بانداژ به زبان ساده


بانداژ به زبان ساده

تا حالا برای شما اتفاق افتاده که یکی از افراد خانواده با دست یا پای باندپیچی شده به سراغتان بیاید و از شما درخواست کند تا بانداژ او را عوض کنید؟ آیا درخواست او را رد کرده و می‌گویید …

تا حالا برای شما اتفاق افتاده که یکی از افراد خانواده با دست یا پای باندپیچی شده به سراغتان بیاید و از شما درخواست کند تا بانداژ او را عوض کنید؟ آیا درخواست او را رد کرده و می‌گویید من بلد نیستم. حالا اگر در اثر بریدگی یا آسیب به پوست یک زخم داشته باشید که مدام خون‌ریزی می‌کند و نیاز به پانسمان پیدا کند چه‌طور؟ بیایید لااقل با نکات ساده یک پانسمان و سپس باندپیچی آشنا شویم...

در هنگام پانسمان باید حتما دست‌هایتان را شسته و تمیز کرده باشید. زخم و پوست اطراف آن هم باید تمیز شود.

یک پد یا پنبه استریل برداشته و آن را روی زخم بگذارید. هیچ‌گاه به زخم دست نزنید یا روی آن خم نشده، حرف نزنید یا سرفه نکنید.

پانسمان را روی زخم نلغزانید. یک پانسمان خوب باید حدود یک تا دو سانتی‌متر اطراف محل زخم را بپوشاند تا از آن محافظت کرده و مانع عفونت و ورود میکروب‌ها شود.

برای اتصال باندی که روی پد یا همان پانسمان بسته‌اید، می‌توانید از نوارچسب مخصوص استفاده کنید.

برای جلوگیری از خونریزی‌، باید باندپیچی شما محکم باشد اما نه آن‌قدر که گردش خون ناحیه متوقف شود.

اگر زیر بانداژ خون‌ریزی وجود دارد، بانداژ را باز نکنید زیرا لخته‌های تشکیل شده از بین می‌روند. باید پد جدیدی روی قبلی گذاشته و آن را محکم باندپیچی کرد.

ضمنا قوانینی را باید هنگام باندپیچی رعایت کنید:

مصدوم نشسته یا خوابیده باشد. اندام آسیب‌دیده در وضع مناسب باشد. لوله باند را با دست راست نگه‌دارید. سرباند را روی اندام مبتلا گذاشته و از پایین به بالا شروع به بانداژ کنید. هر دوری که باند را می‌پیچید باید حدود دو سوم باند قبلی را بپوشاند. لبه انتهایی باند را تا کنید و آن را با چسب یا سنجاق وصل کنید.

مریم معروف