پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
خصوصیات طبیعی شهرستان فسا
شهرستان فسا از سطح دریا (خلیج فارس) به طور متوسط ۱۳۷۰ متر ارتفاع دارد و از نظر مورفولوژی (ریخت شناسی ) و زمین شناسی ناودیس بزرگی است که ارتفاعات اطراف آن توسط طاقدیسها به وجود آمده و بطور کلی.نزدیک به ۴۰ در صداز وسعت شهرستان فسا دشت و بقیه کوهستانی است .
الف ) کوهستــان: ارتفــاعــات شهرستان فســا دنباله ی رشته کوههای زاگرس با جهت شمال غربی ، جنوب شرقی هستند که با ایجاد دهلیزها و مخروط افکنه در امتداد خود مراکز سکونتگاهی این شهرستان را بصورت متمرکز(طولی ،میدانگاهی) شکل داده اند .
مهمترین ارتفاعات این شهرستان عبارتند از :
خرمن کوه در حدود ۲۲ کیلومتری شمال غربی فسا با ارتفاع ۳۱۸۵ متر .
کوه گچ (قبله) در ۱۴ کیلومتری جنوب غربی فسا با ارتفاع ۲۱۵۰ متر .
کوه درز در ۳۳ کیلومتری جنوب شرقی فسا ( دهستان نوبندگان ) به ارتفاع ۲۱۲۱ متر .
قلات یاغی در ۵۰ کیلومتری شرق فسا (دهستان ششده) به ارتفاع ۲۰۰۰ متر.
کوه تودج (توده) که از تنگ کرم شروع و تا داراب امتداد دارد که بلندترین نقطه ی آن ۳۱۵۵ متر ارتفاع دارد .
بجز این کوهها می توان به ارتفاعات : سلّــو ، کــلاه قاضی ، سه کنج ، حسین آباد ، بر آفتاب ، کمرزرد ،کلّه خرسی ، داراکوه ،زیتونک ،گــّر ، بدنه شیر و خمار سنان اشاره کرد .
از نقطه نظر جنس وپوشش گیاهی کوهها می توان گفت غلبه با سنگهای آهکی و گچی است و درارتفاعات بیش از ۲۰۰۰ متر درختان اُ رسْ (ســروکوهی = وُهــلْ ) پوشیده و درکمتر از این ارتــفاع ، درختان پسته ی کوهی (بنه) ، بادام کوهی (الوک) و زالزالک (کیالک )وجود دارند که از فرسایش خاک وافزایش سرعت آب وایجاد سیل در ارتفاعات جلوگیری می کند .
ب ) دشت : دشتهای شهرستان فسا که از آبرفت های دوره ی کواترنری پوشیده شــده اند ، نسبتاً هموار بوده و پستی و بلندی چندان زیادی ندارند . ارتفاع این دشتها در هیچ نقطه ای کمتر از ۱۱۰۰ متر نیست و شیب آن حدود یک الی سه درصد می باشد .
مهمتــرین دشتهــای این شهرسـتان عبارتنــد از : دشت فســا ،دشت نوبندگان ، دشت ششده و قره بلاغ ،دشت گــّربایگان ( به معنی سرزمین برهنه و یا محل کوه گـّر ) ، دشت میان جنگل و دشت شیبکوه .
لرزه خیزی :
بر اساس آمار و اطلاعات، زمین لرزه های به وقوع پیوسته در منطقه ی فسا در قرن بیستم ، بالغ بر ۹ مورد است که همگی پیش از سال ۱۹۶۷ میلادی ( ۱۳۶۴ ه.شمسی ) رخ داده اند . کانون عمقی تمامی زمین لرزه های رخ داده با بزرگی ۵/۳ الی ۵ درجه در مقیاس ریشتر در اعماق کمتر از ۴۴ کیلومتری قرار داشته و بطور کلی با در نظر گرفتن اطلاعات موجود تاکنون در منطقه ی فسا زمین لرزه مخّربی اتفاق نیفتاده و منطقه (فسا ـ استهبان ) نسبـت به سـایر مناطـق استان فارس از استعداد لـرزه خیزی پائینی برخـوردار است . ودر صـورت بــروز زلــزلـه،خطر زلزله در سمت شمال و شرق شهرستان فسا کمتر از نواحی جنـوبی و غـربی آن اسـت . بـه عبارت دیگر از طرف شمال و شرق هر چه به سمت جنوب و غرب برویم به میزان استعداد خطر زلزله خیزی آن نواحی افزوده می گردد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست