دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
امتیاز ایتالیائی ها در فینال جام جهانی ۲۰۰۶
ایتالیا در ۹ ژوئیه به جام جهانی ۲۰۰۶ چنگ انداخت و فرانسه را از تصاحب آن بازداشت. حساسترین دیدار فوتبالی دنیا که هر ۴ سال یک بار برگزار میشود، میان ایتالیا و فرانسه رخ داد و پس از تساوی یک بر یک کار به پنالتی کشید.
یک دنیا اشک و لبخند منتظر ضربات پنالتی بود تا قهرمان جام را مشخص کند. از ۱۰ ضربه، ۹ ضربه زده شد و تنها یکی از آنها وارد دروازه نشد. دیوید ترزگه که بخش زیادی از بازیهای جام را از دست داده بود، یک ضربه پنالتی را بر باد داد. ۵ بر ۳ نتیجه ضربات پنالتی بود که ایتالیا را با شادکامی به خانه فرستاد و فرانسه را ناامید کرد.
جنجالیترین صحنه بازی هنگامی بود که زینالدین زیدان بزرگ با ضربه سر به سینه ماتراتزی کوبید. گفته میشود ماتراتزی در آن بازی، زیدان را یک تروریست نامیده بود.
● جیجی بوفون: ۵/۷ از ۱۰
با وجودی که در این بازی بهندرت مورد آزمایش قرار گرفت، در دیدار با فرانسه منسجمتر از همیشه مینمود. با این حال زمانیکه ایتالیا به کمک او نیاز پیدا میکرد با درخشش فراوان عکسالعمل نشان میداد. در یک صحنه از بازی، زیدان با ضربه سر توپ را به قسمت فوقانی دروازه زد، اما بوفون با دست آن را از روی چارچوب رد کرد. همین مسئله نشان داد که چرا وی را بهعنوان بهترین دروازهبان دنیا میشناسند.
● جینلوکا زامبروتا: ۷
بار دیگر یک عملکرد طوفانی از این مدافع یوونتوس دیدیم. او همواره در جناح خود حرکتهای مداوم و سریع داشت. حتی زمانیکه همتیمیهایش خسته بودند او به مسئولیت خود پایبند بود.
● فایبو کاتاوارو: ۵/۷
مثل بازی مقابل آلمان عملکرد خوبی نداشت و نتوانست آن بازی را تکرار کند؛ با این حال در فینال جام ۲۰۰۶ نیز همچون صخرهای سنگین در قلب دفاع ایتالیا جای گرفته بود و در چند مورد تکلهای بسیار مهم و حساسی زد.
● مارکو ماتراتزی: ۷
در تمام ابعاد بازی حضور داشت. حرکت او روی بازیکن فرانسه سبب شد تا داور به نفع حریف پنالتی بگیرد، اما این بازیکن در ادامه آن را جبران کرد و گل زد. شاید از این پس بیش از هر چیزی، به خاطر حرکت زیدان روی او، از وی یاد شود. زیدان در اواخر بازی با سر به سینه ماتراتزی کوبید.
● فایبو گروسو: ۵/۶
در نیمه اول، حملات فوقالعادهای علیه فرانسه داشت، اما در نیمه دوم مجبور شد اندکی عقبتر بازی کند و چندان به حمله نپردازد. گروسو در دقایق پایانی بازی بسیار خسته بود، اما سرانجام با یک پنالتی قهرمانی ایتالیا را تثبیت کرد.
● آندرهآ پیرلو: ۵/۷
ضربات وی در لحظات شروع مجدد بازی تهدیدی مداوم برای حریف بود که وحشت را در قلب دفاع فرانسه بهوجود آورد. او در این بازی یک نیروی خلاق دیگر بود و توانست یک بار دیگر ارتباط خود را با گتوسو در معرض دید قرار دهد.
● گنارو گتوسو: ۸
بازی برجسته دیگری از این هافبک جنگننده دیدیم. او هر آنچه را فرانسه برای مهار وی به کار میبست، خنثی کرد و بهراحتی توپ را از دفاع ایتالیا خارج میکرد. او یک قهرمان واقعی در تیم ایتالیا است.
● سیمونه پروتا: ۶
اشتباه بزرگی مرتکب نشد، اما او با وجودی که در بازی ارتباط خوبی با گروسو داشت، نتوانست حرکت جدی و قابل توهین از خود نشان دهد. سرانجام یاکینتا جانشین او شد تا ایتالیا در آن پست عملکرد بهتری به نمایش بگذارد.
● مائوروکامورانزی: ۵/۶
بدون آنکه تهدیدی واقعی برای فرانسویها ایجاد کند، بازی خوبی ارائه داد. او با حفظ خونسردی، تردیدهائی را که در مورد روحیه وی وجود داشت از بین برد و در کنارهها نیروئی قوی برای ایتالیا بهوجود آورد.
● فرانچسکو توتی: ۶
آنگونه که امید میرفت، بازی کرد و انتظارات زیادی را برآورده نساخت، با این حال عملکرد منسجم شایستهای داشت و کمک زیادی به همتیمیهایش کرد. او در این بازی قهرمان نبود، اما سخت کار کرد تا نتیجه مطلوبی برای تیمش حاصل نماید تا اینکه تعویض شد.
● لوکاتونی: ۷
گاهی اوقات منزوی میشد و بهعنوان تکمهاجم ایتالیا ایفاء نقش میکرد، اما وی توپ را بهخوبی و به زیبائی مهار میکرد. یک بار نزدیک بود که گل بزند، اما وی توپ را بهخوبی و به زیبائی مهار میکرد. یک بار نزدیک بود که گل بزند، اما ضربه سرش به تیرک دروازه برخورد کرد. اگرچه بازی وی چندان دیدنی نبود، اما عملکردش منسجم بود.
● دانیله دهروسی: ۷
بهجای دوست و همتیمیاش تونی به زمین فرستاده شد و حتی به انسجام تیمش در هافبک کمک زیادی کرد و همکاری خوبی با گتوسو داشت. او در بازی مقابل آمریکا کارت قرمز گرفت، اما با زدن یک پنالتی موفق مقابل فرانسه آن اخراج را جبران کرد.
● وینچنزو یاکینتا: ۵/۶
به میدان آمد تا در کنارهها حرکت روانی به نیروهای تیمش ببخشد. وی در هنگامیکه ایتالیا برای پیشبرد ضدحملاتش تلاش کرد، کارش را تمام و کمال انجام داد. او یک تهدید دائم برای حریف بهشمار میآمد، اما فاقد قدرت تمامکنندگی بود.
● آلکس دلپیهرو: ۵/۶
او با به ثمر رساندن ضربه پنالتی تمام انتقاداتی را که به خاطر بازیهای پیشین از وی شده بود از میان برد. این بهترین نمایش او نبود، اما دلپیهرو سخت کار کرد و در وقت اضافه تهدیدی جدی برای فرانسه بود.
● مارچلو لیپی: ۵/۷
زمانیکه ایتالیا بهسوی دفاع گرایش پیدا میکرد، لیپی با کمک دلپیهرو و یاکینتا کوشید نیروی تهاجمی جدیدی به تیمش تزریق کند. او در این فینال جایگاه خود بهعنوان یک مربی بزرگ را در سطح جهانی تثبیت کرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست